|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 01.09.10 18:34 | |
| Odlično! Zapravo logično i normalno! Nek' im birokrati iz Bruxellesa vrate pare, a to se neće dogoditi! Briljantno! A zabranu EU si ista ta Unija može zabiti u guzicu! |
|
 | |
chibur Bijeli zubi

Broj postova: 26 Join date: 29.08.2010 Age: 34 Lokacija: Kvarner
 | Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 01.09.10 19:03 | |
| Možda ste sa ovim već upoznati, ali eto, za svaki slučaj: http://buza-split.bloger.hr/post/zabrana-pusenja-i-rupa-u-zakonu/2768590.aspx Zanimljivi osvrti na legislaturu i državni aparat općenito. A tek ekipa... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 01.09.10 19:17 | |
| Znamo mi za njih; naš klub (kao udruga) postoji već dvije godine i ima, kao što je i red doživotnog predsjednika. Klub kao prostor isto će uskoro (29. 11.) proslaviti dvije godine. Prema tome, prešišali smo "Bužu" za dvije godine. Ali takvih inicijativa nikad dosta! Neka, neka! |
|
 | |
imnik Oblak dima

Broj postova: 1452 Join date: 05.11.2009 Age: 37 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 01.09.10 19:27 | |
| Da, da Austrijanci su pametan svet. Gde bi sada bili da je ostala Austro-ugarska monarhija na ovom prostorima. |
|
 | |
imnik Oblak dima

Broj postova: 1452 Join date: 05.11.2009 Age: 37 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 01.09.10 19:29 | |
| Kao sto sekirce rece za latekije i tastu sto se ne buni, tako i moja zena latakije zove sunkicama i ne smeta joj njihov miris. Sta vise ne brani da pusim u stanu gde mi se cene, no ipak uglavnom to radim u biblioteci-radnoj sobi jer tamo i provodim najvise slobodnog vremena. |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2959 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 01.09.10 22:27 | |
| da! sunkice!!!  prvi put kad mi je stigla germains flake latakia bio sam sa njima u postu da podignem. znatizelja me je naterala da odmah u kolima otvorim paket i ono zamirisalo kako vec mirise. reakcija je bila - mmmmm, sunka |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 02.09.10 10:10 | |
| | imnik je napisao/la: | | Da, da Austrijanci su pametan svet. Gde bi sada bili da je ostala Austro-ugarska monarhija na ovom prostorima. |
To ja cijelo vrijeme tvrdim! Treba nama prosvijećena monarhija, a ne ovi klošari polupismeni! Ja nisam jugonostalgučar, ali austronostalgičar jesam. Uostalom sve govori moj avatar. Lijepo je govorio moj pradjed koji je 40 godina bio za vrijeme Austrije gradonačelnik u jednom primorskom gradiću, u euforiji 1918 - 1919 kad smo se tako nesretno ujedinili - "Plakati ćete vi za Austrijom!" I eto, ostvarilo se! A da ne budemo off-topic, na starim obiteljskim požutjelim fotkama sam vidio da je i on pušio lulu i imao krasnu kolekciju meerica. Uostalom, moglo mu je i bit'. Svake godine je išao barem dva puta godišnje u Beč (onda je to bio put - prvo brodom do Trsta, jedno tri dana, pa na vlak...), jer je bio poslanik u Carevinskom vijeću i kasnije lagano lijepo do Strambacha ili neke slične firme u gentlemanski shopping! A pušio je naravno gdje je htio, u svom uredu, u kući, u lovu! |
|
 | |
G.S.Patton Bacam filter

Broj postova: 501 Join date: 22.04.2010 Age: 43 Lokacija: Šenkovec
 | Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 02.09.10 12:52 | |
| Vidim, Vase Carsko i Apostolsko Velicanstvo, dobro ste potegnuli gene... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 02.09.10 17:30 | |
| A vidim druže generale da ste i Vi promijenili avatar! Ovaj je odličan! |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 03.09.10 10:34 | |
| kad smo vec kod franje, sinoc su u arhivi u beloj crkvi organizovali izlozbu o bc vinogradarima, vinima i tako kojecemu (ovo je bilo izuzetno podrucje sa koga je a-u dvor bio snabdevan, bar tako kazu). arhiva je u zgradi nekadasnjeg hotela " kod grozda" gde je doticni francek spavao oba puta kad je bio u poseti ovom kraju. aktiviran je i stari sank i muzika na uvce. pred razlaz  a dimili smo slobodno ko u vreme kad te niko nije pitao pusis li ili ne (bio je i jedan ceh koji takodje pusi lulu) nego, bayro, jel ostala neka od tih meerica u zivotu? bila bi ti dragulj u kolekciji... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 03.09.10 17:03 | |
| Nažalost Sekirče - nije niti jedna jedina. Moj pradjed je umro 1922, od tada se promijenilo najmanje šest država: Kraljevina SHS, pa NDH, pa Italija, pa malo Nijemci, pa druga Jugoslavija, pa Hrvatska - valjda koju državu nisam izostavio!) tko zna koliko vladara, predsjednika, poglavnika, doglavnika, firera i ostale žgadije, prošlo je kroz mjesto jedno deset vojski (i to je malo), tako da od tog blaga Božjeg ništa ostalo nije. Makar mislim da su za to prvenstveno krivi njegovi nasljednici koji zapravo za tu kolekciju nisu marili, valjda se povlačila posvuda, pogubilo se, ukralo, razbilo... |
|
 | |
G.S.Patton Bacam filter

Broj postova: 501 Join date: 22.04.2010 Age: 43 Lokacija: Šenkovec
 | Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 03.09.10 20:06 | |
| Steta velika, zbilja! Da se to sacuvalo, bilo bi to zbilja veliko blago. Al bilo bi i cudo, ak su sve te vojske prosle kroz mjesto, da je to i ostalo. S tim vojskama i vojskovodjama uvijek neki problemi.... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 03.09.10 21:03 | |
| Vojske dođu i prođu. Države su već druga stvar. Ipak su dugotrajnije... No, ipak mislim da je pradjedova kolekcija prvenstveno propala zbog nemara nasljednika. Djed je pušio cigarete - jedno sto komada dnevno pa ga lule nisu interesirale, onda je bilo "in" pušiti cigarete i cigare, a lule su pušili siromasi. No što je tu je - ja sam se za svoju kolekciju već za života pobrinuo; Davorin i Keko su izvršitelji moje posljednje volje, a oni znaju što im je činiti! |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 03.09.10 21:08 | |
| ma nisu tu krive ni vojske ni vojskovodje. na stranu moje misljenej o njima ( a poklapa se manje-vise sa bayrinim), ipak su tu, kako bayro sam kaze, krivi potomci tog pradede koji nisu znali da cuvaju zaostavstinu blazenopocivseg. jako velika steta |
|
 | |
grga Oblak dima

Broj postova: 2733 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Re: Muška mjesta za pušenje 03.09.10 21:41 | |
| Istina, steta je. Svi zajedno moramo biti svjesni toga da se trendvi mijenjau nevjerojatnim brzinama a na nama je da pokusamo odrzati ono sto se nama svidja... |
|
 | |
|