|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
milo Žuti zubi

Broj postova: 708 Join date: 02.04.2010 Age: 34 Lokacija: Škofja Loka-Slovenija
 | Naslov: bass kitara 09.09.10 17:08 | |
| Znam da ovo pitanje nije vezano za lule a vezano je za lijes tako da naši majstori mogu da odgovore. Igram bass kitaru i do sada sam INDIAN ROSEWOOD ubiralku(freatboard)koja nije lakirana, mazao jednom do dva puta u godini sa LANENOM ULJEM iz Merkurja.Da je očistim i malo impregniram. Dali je to prava stvar za to? Ili je možda ovo(http://www.ballistol.com/product_Marine.htm#wood) ili ovo (http://nakup.merkur.si/default.asp?s=/izdelek.asp%3Fid%3D020201%26izdelek%3D1337705-0000%26MySes%3DLQ7Q24ZVAPSZS5QDYP8R)bolje za to? |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: bass kitara 09.09.10 17:14 | |
| E to će tebi naš pipemaker Muki iz Osijeka objasniti! To je njegovo uže područje! |
|
 | |
milo Žuti zubi

| Naslov: Re: bass kitara 09.09.10 17:27 | |
| Zaboravio sam da kažem da Freatboard ne smije da bude lijepljiv ,ulje mora samo da se upije i štiti malo od vlage u zraku i da osvježi lijes |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: bass kitara 09.09.10 19:35 | |
| Lijes? Misliš les? Lijes je u hrvatskom mrtvački sanduk, a ti si vjerojatno mislio na drvo. Ne ženiraj se - ako koju riječ ne znaš na hrvatskom, napiši je na slovenskom. Ima nas koji smo bili pri vojakih na Slovenskem, pa smo naučili koju slovensku besedu ( npr: ščegetavček,  cipa, Kekec, Mojca..  ) |
|
 | |
G.S.Patton Bacam filter

Broj postova: 501 Join date: 22.04.2010 Age: 43 Lokacija: Šenkovec
 | Naslov: Re: bass kitara 09.09.10 19:53 | |
| O, vidim da su se samo kljucne rijeci ucile... |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3896 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: bass kitara 09.09.10 20:07 | |
| Budem pitao svoga kompanjona, on je radio instrumente i sigurno pozna tehniku održavanja.. Inače ja balistoll ulja koristim za jedan svoji drugi hobby, |
|
 | |
bayro Moderator

| |
 | |
Davorin Pipe maker

| Naslov: Re: bass kitara 09.09.10 22:12 | |
| istina ......... Pivka '82 .......... prijateljevao s jednim sadašnjim ratnim zločincem |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: bass kitara 09.09.10 23:07 | |
| Ilirska Bistrica 1983. Još ćemo ispasti neki okupatori! Ja se sa ratnim zločincima (budućima) nisam družio, barem ja za to ne znam, a najbolji prijatelji su mi bili Slovenci,  Srbi  i Bosanci  (svih vjera i provenijencija). |
|
 | |
G.S.Patton Bacam filter

| Naslov: Re: bass kitara 10.09.10 4:33 | |
| Ja nisa, bil pri vojakih na Slovenskem, al imam neke druge veze s Dezelom (blizina granice, neki prijateli i rodjaci), tak da se znam ponasat po slovensko. A kaj se teme tice (nemojmo zaboravit na prasanje naseg Milota!)... nemrem pomoc, mi vojaki smo za nekaj cist drugo, a ne za obnavljanje instrumenata... |
|
 | |
milo Žuti zubi

| Naslov: Re: bass kitara 10.09.10 6:01 | |
| Bile su to godine kad smo kao klinci u Škofji loki tražili od vojnih lica da nam daju svoje zvijezde sa kape. Vojnici su nam kroz ograju dali pare, mi smo otišli po pivo i za uzvrat dobili smo zvijezde. Najlepše bile su one sa srpom i kladivom. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: bass kitara 10.09.10 6:52 | |
| To su bile oznake "proleterskih brigada", sa srpom i čekićem. I ja sam nosi takvu na kapi, jer je moja brigada u kojoj sam služio vojni rok bila nasljednica 13. proleterske brigade, a mogla se kupiti u kantini za par dinarjev! I nedo Bog da te "bezbednjak" (oficir zadužen za sigurnost/varnost, a zapravo obavještajac) uhvati sa zvijezdom bez srpa i čekića! U najboljem slučaju si prošao sa tjedan dana "cepanja straže" ekstra! Ali to su "priče iz davnine" i otišli smo debelo off-topic! Ti si tražio savjet za bass gitaru, a dobio vojničke priče od Marije Terezije nadalje! |
|
 | |
Davorin Pipe maker

| Naslov: Re: bass kitara 10.09.10 9:39 | |
| Točno... probaj s onim polišem koji si linkao pod br2, pčelinji vosak i carnauba......... mi izgleda ok... Inače ovi moji genijalci lakiraju violine, tako da neko posebno laštenje ( osim vosak7carnauba ) se ne koristi......
|
|
 | |
G.S.Patton Bacam filter

| Naslov: Re: bass kitara 10.09.10 15:12 | |
| Jos malo off topic... Ako je bio u pitanju oficir "bezbednjak" (a bio je, jer su se oni bavili takvim gadostima), nije bio obavjestajac, jer su to dvije razlicite sluzbe u svim vojskama, pa tako i u onoj bivsoj, no to je prica iz sasvim drugog svijeta... Milo, prijatelju, slusaj i citaj  , a ne nas iz  ! |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: bass kitara 10.09.10 16:34 | |
| Istina. Obavještajac je u mojem slučaju bio jedan pukovnik, sasvim pristojna i kulturna osoba, a bezbednjak je bio neki klošar, kapetan (obični, ne prve klase), koji je vojsku gnjavio baš za ovakve gluposti (zvijezda bez srpa i čekića, ako bi netko pridrijemao na straži, ako bi netko uzeo dimnu bombu da kući tjera jazavce i slične bezvezarije). Znam da je taj pukovnik obavještajac imao okapanja sa jednim Jehovinim svjedokom koji je odguslao 10 godina bukse jer nije htio uzeti oružje - tada nije bilo "prigovora savjesti", pa ga opet vratilo poslije kazne u vojsku, te su se nekako nagodili da obuče juniform i ode u kuhinju guliti krumpire, gdje će najstrašnije oružje biti nož za guljenje krumpasa i sa jednim koji je došao iz Legije stranaca (nije bio baš prepametan taj legionar) i nije htio nikako potpisati onu blesavu "svečanu obvezu" -" jer da je on jednom pijan potpisao" pa je odradio dva puta po pet godina u Francuskoj Gvajani, Čadu, Mozambiku, u bazi na Korzici i sličnim krasnim mjestima, pa da ne potpisuje više nikom ništa, uglavnom i tog nesretnog legionara je nekako uvjerio da ga nitko neće poslati u Burkinu Faso ili na Korziku i jedva Bogu je potpisao. No bio je tip koji je htio pomoći vojsci ako se moglo - nije ih gazio; ali to ovisi od čovjeka do čovjeka - bilo je i idiota prvoklasnih. No - opet mi odosmo off topc sa ovim "pričama iz davnine"! Bilo pa prošlo! A ti mili Milo, slušaj Davorina i sve će biti ok, mi smo samo stari isluženi ratni konji! |
|
 | |
|