Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

bass kitara

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
milo
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 708

PostajNaslov: bass kitara   09.09.10 17:08

Znam da ovo pitanje nije vezano za lule a vezano je za lijes tako da naši majstori mogu da odgovore.
Igram bass kitaru i do sada sam INDIAN ROSEWOOD ubiralku(freatboard)koja nije lakirana, mazao jednom do dva puta u godini sa LANENOM ULJEM iz Merkurja.Da je očistim i malo impregniram.
Dali je to prava stvar za to?
Ili je možda ovo(http://www.ballistol.com/product_Marine.htm#wood) ili ovo (http://nakup.merkur.si/default.asp?s=/izdelek.asp%3Fid%3D020201%26izdelek%3D1337705-0000%26MySes%3DLQ7Q24ZVAPSZS5QDYP8R)bolje za to?
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: bass kitara   09.09.10 17:14

E to će tebi naš pipemaker Muki iz Osijeka objasniti! To je njegovo uže područje! punk
[Vrh] Go down
milo
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: bass kitara   09.09.10 17:27

Zaboravio sam da kažem da Freatboard ne smije da bude lijepljiv ,ulje mora samo da se upije i štiti malo od vlage u zraku i da osvježi lijes
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: bass kitara   09.09.10 19:35

Lijes? Misliš les?
Lijes je u hrvatskom mrtvački sanduk, a ti si vjerojatno mislio na drvo. Ne ženiraj se - ako koju riječ ne znaš na hrvatskom, napiši je na slovenskom. Ima nas koji smo bili pri vojakih na Slovenskem, pa smo naučili koju slovensku besedu ( npr: ščegetavček, devil cipa, Kekec, Mojca.. Very Happy )
[Vrh] Go down
G.S.Patton
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 501

PostajNaslov: Re: bass kitara   09.09.10 19:53

O, vidim da su se samo kljucne rijeci ucile... veseli
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3896

PostajNaslov: Re: bass kitara   09.09.10 20:07

Budem pitao svoga kompanjona, on je radio instrumente i sigurno pozna tehniku održavanja..

Inače ja balistoll ulja koristim za jedan svoji drugi hobby, Za carinu Twisted Evil
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: bass kitara   09.09.10 21:59

G.S.Patton je napisao/la:
O, vidim da su se samo kljucne rijeci ucile... veseli

Upravo tako! Ali to je bilo tako davno da više nije niti istina! Osim toga, od društva na forumu, nisam samo ja služio vojsku u Sloveniji! Bilo nas je još! 6.licka partizan
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: bass kitara   09.09.10 22:12

istina ......... Pivka '82 .......... prijateljevao s jednim sadašnjim ratnim zločincem Very Happy
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: bass kitara   09.09.10 23:07

Ilirska Bistrica 1983.
Još ćemo ispasti neki okupatori! Ja se sa ratnim zločincima (budućima) nisam družio, barem ja za to ne znam, a najbolji prijatelji su mi bili Slovenci, lula Srbi Primitivca dva i Bosanci turčin (svih vjera i provenijencija). Very Happy
[Vrh] Go down
G.S.Patton
Bacam filter
Bacam filter

PostajNaslov: Re: bass kitara   10.09.10 4:33

Ja nisa, bil pri vojakih na Slovenskem, al imam neke druge veze s Dezelom (blizina granice, neki prijateli i rodjaci), tak da se znam ponasat po slovensko. A kaj se teme tice (nemojmo zaboravit na prasanje naseg Milota!)... nemrem pomoc, mi vojaki smo za nekaj cist drugo, a ne za obnavljanje instrumenata... 6.licka
[Vrh] Go down
milo
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: bass kitara   10.09.10 6:01

Bile su to godine kad smo kao klinci u Škofji loki tražili od vojnih lica da nam daju svoje zvijezde sa kape.
Vojnici su nam kroz ograju dali pare, mi smo otišli po pivo i za uzvrat dobili smo zvijezde.
Najlepše bile su one sa srpom i kladivom. pionir
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: bass kitara   10.09.10 6:52

To su bile oznake "proleterskih brigada", sa srpom i čekićem. I ja sam nosi takvu na kapi, jer je moja brigada u kojoj sam služio vojni rok bila nasljednica 13. proleterske brigade, a mogla se kupiti u kantini za par dinarjev!
I nedo Bog da te "bezbednjak" (oficir zadužen za sigurnost/varnost, a zapravo obavještajac) uhvati sa zvijezdom bez srpa i čekića! U najboljem slučaju si prošao sa tjedan dana "cepanja straže" ekstra! pionir pionir pionir
Ali to su "priče iz davnine" i otišli smo debelo off-topic! Ti si tražio savjet za bass gitaru, a dobio vojničke priče od Marije Terezije nadalje! Laughing
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: bass kitara   10.09.10 9:39

Točno... probaj s onim polišem koji si linkao pod br2, pčelinji vosak i carnauba......... mi izgleda ok... Inače ovi moji genijalci lakiraju violine, tako da neko posebno laštenje ( osim vosak7carnauba ) se ne koristi......

[Vrh] Go down
G.S.Patton
Bacam filter
Bacam filter

PostajNaslov: Re: bass kitara   10.09.10 15:12

Jos malo off topic... Ako je bio u pitanju oficir "bezbednjak" (a bio je, jer su se oni bavili takvim gadostima), nije bio obavjestajac, jer su to dvije razlicite sluzbe u svim vojskama, pa tako i u onoj bivsoj, no to je prica iz sasvim drugog svijeta...
Milo, prijatelju, slusaj i citaj Papa Štrumf , a ne nas iz 6.licka !
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: bass kitara   10.09.10 16:34

Istina. Obavještajac je u mojem slučaju bio jedan pukovnik, sasvim pristojna i kulturna osoba, a bezbednjak je bio neki klošar, kapetan (obični, ne prve klase), koji je vojsku gnjavio baš za ovakve gluposti (zvijezda bez srpa i čekića, ako bi netko pridrijemao na straži, ako bi netko uzeo dimnu bombu da kući tjera jazavce i slične bezvezarije).
Znam da je taj pukovnik obavještajac imao okapanja sa jednim Jehovinim svjedokom koji je odguslao 10 godina bukse jer nije htio uzeti oružje - tada nije bilo "prigovora savjesti", pa ga opet vratilo poslije kazne u vojsku, te su se nekako nagodili da obuče juniform i ode u kuhinju guliti krumpire, gdje će najstrašnije oružje biti nož za guljenje krumpasa i sa jednim koji je došao iz Legije stranaca (nije bio baš prepametan taj legionar) i nije htio nikako potpisati onu blesavu "svečanu obvezu" -" jer da je on jednom pijan potpisao" pa je odradio dva puta po pet godina u Francuskoj Gvajani, Čadu, Mozambiku, u bazi na Korzici i sličnim krasnim mjestima, pa da ne potpisuje više nikom ništa, uglavnom i tog nesretnog legionara je nekako uvjerio da ga nitko neće poslati u Burkinu Faso ili na Korziku i jedva Bogu je potpisao.
No bio je tip koji je htio pomoći vojsci ako se moglo - nije ih gazio; ali to ovisi od čovjeka do čovjeka - bilo je i idiota prvoklasnih.
No - opet mi odosmo off topc sa ovim "pričama iz davnine"! Bilo pa prošlo!
A ti mili Milo, slušaj Davorina i sve će biti ok, mi smo samo stari isluženi ratni konji! 6.licka
[Vrh] Go down

bass kitara

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» bass kitara
» Van der Woodsen penthouse
» Nate, Chuck ili Dan
» Najbolji GG otac
» Postavi sliku