| | Troost - special cavendish | |
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Troost - special cavendish 25.09.10 12:21 | |
|  Uploaded with ImageShack.us Ovo je bio jedan od prvih cavendisha koje sam pušio. Nekad mi se jako sviđao, no iskreno, bojao sam se da poslije svih tih silnih godina i popušenih duhana ne bude potpuno razočaranje kao recimo "Captain Black". No na sreću, nije ispalo tako. Sama vrećica je zanimljiva - na slici se nalazi dobrodušni debeljko koji nesretniku na "stupu srama" (scaffolds" u originalu, jer je unutra nekad bila i neka pričica o Troostu koje sada više nažalost nema) daje dim iz glinene lule da mu malo muke olakša. No, dosta povijesti i mojih pričica, ajmo mi na duhan. Troost je odličan nizozemski cavendish u pravom smislu te riječi. Kad se otvori aluminijska vrećica, koja uzgred budi rečeno jako dobro čuva aromu duhana, jer je do mene došao već otvoren, osjeti se miris sušenih šljiva, ne tako intenzivan kao kod Mac Barenovog "Plumcakea" ali se osjeti. Sam duhan je "ready rubbed" dakle već istrgan cavendish spremljen za punjenje. Kad ga pripalite, osjeća se miris čokolade i lješnjaka, ne toliko kod pušenja, nego kao "aftertaste" ili "retrogusto", no nije niti napastan niti kvari izvornu aromu Burleya i Virginije. Taj okus ostaje konstantan do konca pušenja, duhan je "mekan" i "sladak" i s njim ne riskirate da će vas najuriti iz društva. Room note je izvanredna, i što je za cavendishe inače neuobičajeno, gori ravnomjerno i konstantno do kraja, tako da na koncu ostane samo hrpica bijelog pepela. Dakle, ako naletite negdje na Troost - kupite ga! Nećete požaliti, naročito ljubitelji aromatičnih mješavina! |
|
 | |
G.S.Patton Bacam filter

Broj postova: 501 Join date: 22.04.2010 Age: 43 Lokacija: Šenkovec
 | Naslov: Re: Troost - special cavendish 25.09.10 12:59 | |
| Prijatelju  , ti to tak lepo napises, da coveku dojde da si zeme zlicicu i da taj duhan pozoba s kruhom! I ovaj ide na wish listu... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Troost - special cavendish 25.09.10 13:35 | |
| A ne pišem prijatelju baš za svaki! Recimo, Davorin mi je dao "Captain Black", na probu, koji je bio veliko razočarenje....Dosadan, plošan, pa ni nema recenzije o njemu. Recenzije pišem ako je duhan dobar i zaslužuje našu pozornost. A ovaj duhan to definitivno zaslužuje! |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2964 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Troost - special cavendish 25.09.10 18:48 | |
| slazem se s ovim. ja sam se letos ogrebao za lulu ovog duvana i jako mi se svideo. sad,sto ga (postajem dosadan) ne mogu nabaviti, drugo je pitanje... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Troost - special cavendish 26.09.10 7:20 | |
| Nema ga ni u Hrvatskoj moj Sekirče! Ova je vrećica krenula na put iz Nizozemske, pa preko SAD-a do Kanade (gdje ga je Grga nabavio na samo njemu poznate načine!), pa nazad u dobru staru Evropu, pa u klub, pa do mene! |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Troost - special cavendish 26.09.10 9:41 | |
| ih, "jovanca micic, svetski putnik iz jagodinu"  zezanje na stranu, ja sam se ogrebo od nekog lika iz beograda koji je bio u beloj crkvi na letovanju. kaze da ga je doneo iz italije. nego, ono sto mi bode oci je da na slici kesica nema umrlicu. je li ovo neka stara slika, ili sta? |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Troost - special cavendish 26.09.10 10:14 | |
| Ima čitulju, ima, ali sam izabrao sliku bez čitulje, da ne kvari dojam! |
|
 | |
G.S.Patton Bacam filter

Broj postova: 501 Join date: 22.04.2010 Age: 43 Lokacija: Šenkovec
 | Naslov: Re: Troost - special cavendish 26.09.10 10:30 | |
| Istina, prijatelju  , ljepse je bez partacetla, ali ne vjerujem da bi nas taj sitni, inace potpuno nepotreban i beskoristan detalj, mogao imalo odvratiti od uzivanja u ovoj ili inim ambrozijama |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Troost - special cavendish 26.09.10 11:02 | |
| tako je djenerale! ko jos na to obraca paznju? samo poskupljuju proizvod bez veze. kao da ce to uticati na nekog da ostavi pusenje. no ovo vec prezvakasmo milion puta... |
|
 | |
Leo Bacam filter

Broj postova: 565 Join date: 17.09.2010 Age: 19 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Troost - special cavendish 03.01.11 13:02 | |
| |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Troost - special cavendish 03.01.11 14:26 | |
| Što je  ? Probao pa došao na moje? Uvijek tvrdim da duhanu treba dati i drugu i treću priliku! Dobro je, dobro! |
|
 | |
| | Troost - special cavendish | |
|