Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Konacno je i to rasvijetljeno!

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2733

PostajNaslov: Konacno je i to rasvijetljeno!   27.10.10 17:06

Dakle, danas sam bio u carinarnici (ne radi duvana) pa sam se usputno sjetio upitati lijepu gospodju Kaju da li nas dogovor oko trzenja duhana jos uvijek vrijedi. Neocekivano, dobio sam negativan odgovor ali i odgovor na vjecnu zagonetku, carinske tarife prilikom online kupovine duvana za lulu, oliti kako ja to volim nazvati, lisca.

Dakle, kao i na sve ostalo, u carinsku osnovicu ulaze kompletno svi troskovi, sto ce reci cijena duvana + postarina.
Na to sve ide jedinstvena stopa od 13% carine + posebni porez koji se obracunava po kilogramu duvana a iznosi 20kn. Kad to sve zbrojimo dodjemo do osnovice za nas mili PDV, dodamo i tih pisljivih 23% i imamo ukupnu cijenu koliko nas zapravo kosta lisce koje smo narucili.

Primjer:
Mclleland's Frog Morton 100g $15
Mclleland's Town Topic 50g $8
Dan Tobacco Da Vinci 50g $9

Ukupno $32
Postarina $17

Ukupno s postarinom $49 x 5,3kn = cca 260kn

Dakle, 260kn je carinska osnovica, nakon sto dodamo 13% carine (33,80kn) i poseban porez (4,00kn) dobijemo osnovicu za PDV u iznosu od 297,80kn. Dodamo na to 23% (68,50kn) i imamo iznos od 366,30kn koliko nas tocno kostaju tri limenke voljenog duvana.

Eto, nadam se da je sada svima sve jasno, male kolicine neisplative (previse kn po gramu) ali kad naletimo na nesto povoljno ili snizeno, uzme se malcice veca kolicina (do pola kilograma, tako mi je rekla, ne pretjerivati) moze se proci puno povoljnije nego kod nas.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Konacno je i to rasvijetljeno!   27.10.10 19:52

Za te pare odem do Graza i kupim što mi volja! I još me nitko na granici ne masira!
A ti možeš do Mađe, tamo ima - kako ti kažeš: dobrog lišća - za male nofce i problem riješen! na thompsona
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Konacno je i to rasvijetljeno!   27.10.10 20:16

Ne bih se slozio u potpunosti s tobom Tajo!

Uzmimo za primjer Da Vinci, ako se uzme 16oz iz Smokingpipesa, sa slanjem izadje nekih $65 i u konacnici cca 490kn, na vratima toplog doma.

U Grazu bi No 2 za tu gramazu kostao 85,5€, bez prijevoza i dodatnih, drumskih troskova.

Ovo uopce ne bi bilo lose uvrstiti u neki group buy kroz odredjeno vrijeme, podijeli se na tri covjeka i sve super, svako dobije po 150g gotovo za cijenu 100g kod lopine Dreiera.

Naravno da je ovo sve blize "padanju u vodu" kad su pakiranja manja i sukladno tome osjetno skuplja.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Konacno je i to rasvijetljeno!   27.10.10 20:57

Grgure, svatko ima svoju računicu; nikad ne idem u Graz samo po duhane, nadalje, koristim se "alternativnim pravcima", dakle ne plaćam cestarinu, put me izađe oko 200 kuna goriva, 84 kune cestarine Zagreb - Macelj, gore žena još obavi shopping u DM-u, H&M-u i ostalim M-ovima, dok ja obavim trgovinu kod Dreiera i ne uzimam ovakve količine kao ti. Nije mi potreba, a i bliže mi je.
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Konacno je i to rasvijetljeno!   27.10.10 21:16

Sto bi ti rekao - sve pet!
Smile

Ne uzimam niti ja te kolicine ali su to u ovom slucaju jedine isplative. Kad je rijec o pakiranjima 8oz cifre vec znacajnije idu gore, da ne pricam o 100g pakiranjima i nize, tada je vec upitno isplativo...

Kao sto rekoh, ja sam za grup buy uvijek otvoren, kod 16oz pakiranja mozemo u svemu dobro proci, da se sve vrti blizu 1kn po gramu.

Samo da je ove nagovoriti da bulkove pakiraju malo pristojnije, poput Dan Tobacco ili Mac Baren firmi... Onda bi to vec bio pravi raj.

Zamisli, 16oz Celavca od Richa bi kostalo nekih $40 sa postarinom sto ukupno ne bi puno preslo cifru od 300kn, za skoro po' kile odlicnog duvana.

Madja je zaborav sto se tice toga ali je dobra sto se tice drugih stvari...
Wink
[Vrh] Go down

Konacno je i to rasvijetljeno!

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Similar topics

-
» Evo ih konacno!