|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Stjepan Peče me jezik

Broj postova: 218 Join date: 16.01.2008 Age: 28 Lokacija: Sisak-Zagreb-Rijeka
 | Naslov: Prekid pušenja ;) 29.01.08 23:57 | |
| Dakle nešto što me muči već duže vrijeme. Dali se može već upušena lula puniti recimo do polovice. A ne uvijek do kraja. Ili je bolje naputi do kraja pa pušiti pola sata, pustiti da se ugasi pa nakon sat dva nastaviti. Nekada jednostavno nemam vremena da popušim punu lulu, a recimo za pola lule bi se našlo. |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 30.01.08 0:01 | |
| dobro pitanje....kažu da je najbolje punit lulu do kraja...a onda ju pušiti kad i koliko stigneš...jel tako? |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 30.01.08 0:03 | |
| Možeš puniti dopola, ali ipak bolje cijelu kad je upušena. Ali nemoj lulu nikada pušiti gledajući na sat. Za lulu treba vrijeme i mir. Sve ostalo će ti uništiti doživljaj. |
|
 | |
dean Oblak dima

Broj postova: 2195 Join date: 12.01.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 30.01.08 0:09 | |
| Ma napunis cijelu pusis, odloziz, ponovo ju zapalis pa prekines, to mnogi rade |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 30.01.08 7:36 | |
| Tako nekako i ja radim. Napunim lulu, ako treba prekinem, pa ponovno zapalim. Tako pregrmim radni dio dana. Ili izaberem manju lulu, no ima ljudi (među njima sam i ja) koji manje lule ne vole, smatrajući da se u njima ne razvije sva aroma duhana. Sad koliko je to istina, a koliko nečija fiks ideja, ne bih znao reći, no ja jednostavno ne volim male lule. Radije lulu zapalim, odložim, ponovno zapalim, kako reče Dean. |
|
 | |
Stjepan Peče me jezik

Broj postova: 218 Join date: 16.01.2008 Age: 28 Lokacija: Sisak-Zagreb-Rijeka
 | Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 30.01.08 22:49 | |
| Čini se da ću se i ja poslužit tom metodom kreni-stani. Znam da za lulu treba imat vremena ali nekad me baš uhvati želja a nemam baš toliko vremena. |
|
 | |
Fubar Žuti zubi

Broj postova: 742 Join date: 08.03.2008 Age: 43 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 02.04.08 16:23 | |
| Stjepane, evo naletio sam na ovo pitanje na http://forums.knoxcigar.net/viewtopic.php?t=2354&highlight=dgt
Iako to fancy zovu DGT (Delayed Gratification Technique), neki upravo to rade kako bi dobili drugačiji (bolji, puniji?) okus dima.
Na ovom forumu nekoliko je tema posvećeno DGT-u, pa pogledaj.
Sve u svemu, neki to rade kao ti jer tako 'moraju' zbog stiske s vremenom, neki to rade namjerno, ali nije neuobičajeno. Pustiš da se ugasi, ostaviš (kažu da može i do jednog dana) i upališ ponovo...
Dodatak: pogledaj i: http://forums.knoxcigar.net/viewtopic.php?t=4854&highlight=dgt i to post Toma Clemonsa. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 02.04.08 22:29 | |
| Nije to nikakva mudrost, već nužda...I kako bi Davorin lijepo rekao nemojte od p.....e praviti kapelicu... Istina je da kada se puši lula ne treba gledati na sat, no kada se puši tijekom radnog vremena, onda je takvo prekidanje naprosto nužda. Ja recimo, uvijek prije pripaljivanja (nakon prisilne pauze provučem kroz usnik pamučni čistač da upije gadost... I to je to...Bez velikih mudrosti... |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 02.04.08 22:36 | |
| Duhan nakon prekida dobiva na jakosti,što meni osobno odgovara.Meni je to ponekad i vrlo zgodno!!! |
|
 | |
Fubar Žuti zubi

| Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 02.04.08 22:38 | |
| Bayro, ne radi se o mudrosti, već je zanimljivo, bar meni, da neke vrste mješavina trpe 'kasnije pripaljivanje' a druge manje ili uopće ne. Da li se poboljšava aroma kod VA/PER mješavina, stvarno ne mogu reći, no večina kaže da nije baš 'ukusno' pripaljivati aromatike.
That's the point.
A i sama 'tehnika' (da li ili ne istresti pepeo i kad, da li očekivati pepelast okus...) je OK opisano, pa zašto se mučiti s otkrivanjem tople vode i "Da li radim nešto krivo? Mogu li bolje?"
Očito da pušače širom svijeta i prije x godina muče ista pitanja... |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 02.04.08 22:38 | |
| Nisam baš pobornik prekida. Nekako više volim uživati u luli bez dužih prekida. Naravno kad god je to moguće. |
|
 | |
Fubar Žuti zubi

| Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 02.04.08 22:41 | |
| Krešo, kao što sam i Bayri napisao - neki duhani da, ali aromatici bi se mogli 'zaribati'. Nisam probao sam, pošto kupio, poto prodao. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 02.04.08 22:47 | |
| Aromatici... Možda, oni niže klase, umjetno ili dodatno aromatizirani...Dopuštam. Ali sa dobrim duhanima se ništa strašno neće dogoditi, ali što Krunek kaže, najbolje je kada se može lula popušiti u miru, no ritam života ponekad nameće neka druga pravila. Istina je da duhan može dobiti na "jakosti", no nikad od toga nisam radio neku dramu ili problem, možda je, možda nije, no što bi Dalmatinci rekli, "nisam išao za tim"... |
|
 | |
Fubar Žuti zubi

| Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 02.04.08 22:54 | |
| Ma naravno, nema boljeg u miru započeti i završiti. No meni je zanimljivo kako dio ekipe namjerno 'eksperimentira' s DGT-om, i kao, drastične su razlike (flake duhani, va/per...). Da li je tome tako, ne bih znao. No ispada da Stjepanovo pitanje nije samo 'bezazleno' pitnje, nego uobičajena pojava (potreba), a dokoni pušaći od toga naprave dizertaciju... A tko zna, možda u tome ima nešto, samo to je daleko od razine mog pušačkog nivoa... |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Prekid pušenja ;) 02.04.08 22:55 | |
| Kaj bi aromatici mogli zaribati??Kaj ostane lula bez ulja?Komplicirate bez veze.Meni su prekidi pušenja po potrebi sasvim u redu.Kome to ne odgovara neka to ne radi.THE END!!! |
|
 | |
|