Prvi forum o lulama na ovim prostorima |
| | |
| Autor/ica | Poruka |
|---|
G.S.Patton Bacam filter

Broj postova: 501 Join date: 22.04.2010 Age: 43 Lokacija: Šenkovec
 | Naslov: Re: Sončna strana alp 21.11.10 10:06 | |
| Znam, prijatelju Bayro, da ne bi islo, to sam ja napiso u "gorkoj" ironiji, duboko sam svjestan sirine gluosti birokracije, no kao sto bi rekao moj cijenjeni general Patton: "Nisi porazen sve dok to ne priznas!" Dakle, ne damo se!!! No, imas i tu pravo, vec smo daleko usli u off-topic... |
|  | | akoodem Bijeli zubi

Broj postova: 68 Join date: 10.09.2010 Age: 24 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Sončna strana alp 21.11.10 13:51 | |
| Hmmm....mislim da je tu sigurno nešto krivo shvaćeno i da nije baš sve tako crno kako bayro-prognoza najavljuje. Koliko sam ja upoznat sa eu,ona nikada,ali nikada ne bi mogla odrediti koje će se marke duhana,cigareta ili cigara prodavati jer je to direktan upliv u neke dijelove tržišta u kojima oni nemaju nadležnost,odnosno time oni direktno diraju u konkurenciju i smanjuju ju,a svi znamo koliko europi znači tržišna konkurencija. Ono što je moguće je da će se odrediti "dozvoljene" vrste duhana (tipa vrginija,latakia,....) jer,tu se moramo složiti, birokracija kao birokracija voli sve propisivati pa će tako i ovo...iako mi sve to skupa nema puno smisla. Jer kako ja shvaćam ono što je bayro rekao, proizvodnja duhana bi postala ilegalna i praktički bi se izjednačila npr. s marihuanom, a bayro bi postao diler  što nikako nema smisla |
|  | | bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Sončna strana alp 21.11.10 17:05 | |
| A čuj Deane, ako laže teta Dreier, lažem i ja. I znam toliko njemalkog da shatim što mi govori. Kako kupio - tako prodao! Već tako i tako nema nigdje cigareta bez filtera. To znadem pouzdano jer me prijatelj pred pola godine molio da mu kupim šteku "Camela" bez filtera pa su me gledali kao da tražim opijum. Isto tako, nema više oznaka "light" ili "white", jer je to kao zavaravanje kupaca. Pa se ti misli jesu li ili nisu narušena pravila slobodnog tržišta. |
|  | | ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2965 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Sončna strana alp 21.11.10 23:11 | |
| bayro, kolko sam ja cuo camel bez filtera ima u turskoj (i to original, po staroj recepturi). dalje, ne gubite nikako iz vida da je svaka unija brzo propala - lionska 1274 (nije ni stupila na snagu), firentinska 20 godina (1452-1472), soviet union nesto duze (bez obzira na originalno ime), americka unija (prerasla doduse u usa, ali kao takva postojala samo za vreme gradjanskog rata), da ne mozgam dalje. pa nece ni ovi doveka, vidite i sami da vec ima toliko nesuglasica da je pitanje do kad ce (nisu ni svabovi tolko glupi da finansiraju sve redom). ako odrede koje vrste ce biti dozvoljene, tu nemajhu puno izbora (kao sto akoodem rece,to ce biti "sirovine", a niko te ne sprecava da kupis od svake po nesto pa miksuj kolko volis). doduse, ne bi me zacudilo nista, ta bagra mora da pokaze da nesto radi, a to ko je prvi poceo propagandu protiv pusenja vec smo odavno prezvakali. pa ako hoce da budu naslednici herr hitlera, neka izvole... bicu antifasista kao i uvek. izvinjavam se za off... |
|  | | akoodem Bijeli zubi

Broj postova: 68 Join date: 10.09.2010 Age: 24 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Sončna strana alp 22.11.10 0:33 | |
| Ne znam...živi bili pa vidili (iako nadam se da nebumo to vidli  ). ja samo hoću reći da ne vjerujem da bi EU palo na pamet da kažu npr. malboro cigarete se mogu proizvoditi,a camel ne...jer time oni direktno pogoduju proizvođaču malbora. Filteri, sastav,maximalne dozvoljene količine katrana,nikotina i ostaloga-u to se već oni mogu petljati,ali marke-to mi je malo sumnjivo moram priznati. Isto tako ne smijemo zaboraviti da su današnji poduzetnici (hehe,ne u hrvatskom smislu) prilično snalažljivi i već će oni naći načina da zabiđu te sulude propise. |
|  | | bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Sončna strana alp 22.11.10 0:54 | |
| I ja se nadam Deane. Živi bili pa vidjeli, no činjenica je da je u Austriji (koja je btw. članica EU tek od 1992.) veliki otpor prema toj "direktivi EU" kako se sada popularno kaže. Osim toga, danas smo baš u klubu o tome pričali (a  ima o tome informacije iz prve ruke) da nema šanse da se zabrani pušenje u lokalima koji su ugradili sustav za provjetravanje a svi su ih uglavnom ugradili. Može država zabraniti pušenje, ali u tom slučaju mora vlasniku objekta koji je takav sustav ugradio (a radi se o desecima tisuća eura) vratiti lovu. A država jako teško lovu vraća, rok trajanja takvog sustava je najmanje deset godina uz redovno održavanje, a do tada tko živ, tko mrtav, a i antipušačka histerija će vjerojatno proći; naći će se drugi Pedro koji će biti kriv za sve,vjerojatno kiseli kupus, ljubičice ili ljubitelji Schubertovih sonata! |
|  | | Davorin Pipe maker

Broj postova: 3897 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Sončna strana alp 22.11.10 8:54 | |
| ovo zadnje je dokazano letalno |
|  | | ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2965 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Sončna strana alp 22.11.10 10:05 | |
| da mi je da znam gde ti je kiseli kupus pao na pamet |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|