Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
Naslov: Re: diy humidor... 07.05.11 8:39
Nisam pisao o nikakvom kamenju i otpadu sa gradilišta, nego o opeci, a "pottery" je jedna od najstarijih vještina koje ljudska civilizacija poznaje! Leone ima mali okrugli valjčić opeke koji i više nego dobro služi svrsi, i sam si svojevremeno postao humidrole od opeke.
grga Oblak dima
Broj postova: 2733 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
Naslov: Re: diy humidor... 07.05.11 8:43
Naravno, a to sto sam ja postao nije "crijep ili komadic opeke" nego gotov proizvod (od tog materijala, istina) koji na nesto lici.
Najjaca stvar su oni mali (valjda aluminijski), ti si mi davnih dana poklonio dva, nenametljivi a sljakaju super.
bayro Moderator
Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
Naslov: Re: diy humidor... 07.05.11 8:45
Istina. I uvijek kad sam u Austriji zaboravim ih uzeti kod herr Dreiera, a koštaju par centi! A što ćeš moj Grgure, star čovjek, pa zaboravan, a u mom kraju kažu "stari vuk, pasja sprdačina"!
grga Oblak dima
Broj postova: 2733 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
ispuna ne mora biti papir - mogu biti i komadici ciglice ili slicno u istoj kutijici, svejedno sto - meni se svidja kako ovo izgleda i cinjenica da je vlazna ispuna odjeljena od duhana a opet stvar sljaka... jednako tako moze se koristiti ona masa sto cvjecari koriste za ovlazivanje cvijeca (zelene je cesto boje) ... ovu bih masu ipak volio umotati u neku krpicu da se masa ne rasipa kroz rupice u duhan (sa vremenom)...
osobno mi se ovo rjesenje vise svidja nego cigla/crijep u duhanu bilo to kapelicarenje ili ne.... no to je moj ukus - postao sam iz razloga sto bi mozda moglo biti i nekome drugome interesantno za koristenje ili unapredjivanje.. ...