|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Godza Bijeli zubi

Broj postova: 12 Join date: 08.05.2011 Age: 30 Lokacija: Sesvete
 | Naslov: Pitanje? 09.05.11 18:38 | |
| Prvo isprike ako na krivom mjestu foruma pitam ili ako je ovo već pitano. Skroz sam novi ovdje i nadam se da mi nećete zamjeriti ili me issmijati.
Ovako, kad pušim lulu, skužio sam jednu foru (nije baš neka nuklearna fizika za skužit). Kad vidim da lula slabije gori (kao da se počinje gasit) ja umijesto da uvlačim, puhnem u lulu kroz usnik. Vrlo lagano. Kroz glavu lule izađe slabi dim. Na taj ju način zapravo ponovno razgorim i vidim da jače gori i dim je jači. Ne moram potpaljivati ponovno.
Moje pitanje je, da li je to što radim ispravno ili sam totalni bedak i to se ne smije radit? Da li to šteti luli? Da li upuhivanjem zraka zapravo više vlažim lulu iznutra i na taj joj način štetim?
Možda sam totalno glup šta to pitam (i što to radim) al stvarno nemam koga osim vas to pitat.
Unaprijed hvala na odgovoru. |
|
 | |
Brka Bacam filter

Broj postova: 303 Join date: 25.11.2010 Age: 38 Lokacija: Bilje, Osijek
 | Naslov: Re: Pitanje? 09.05.11 19:02 | |
| Ja to nikada ne radim (dvije negacije, mislim da bi bilo bolje reć nikada radim, al hrvatski jezik je fenomenalan). Meni se čini da je bolje podpaljivati. Puhanjem možeš ispuhati sitnije komade duhana i pepeo što i nije baš dobra ideja ak pušiš u zatvorenome prostoru. Meni već na živce izlaze te sitne mrvice duhana i pepela. Pitanje nije glupo. |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Pitanje? 09.05.11 19:22 | |
| Brka ti je odgovorio. No, luli ne šteti definitivno, ali može tvojoj odjeći! |
|
 | |
Godza Bijeli zubi

Broj postova: 12 Join date: 08.05.2011 Age: 30 Lokacija: Sesvete
 | Naslov: Re: Pitanje? 09.05.11 19:41 | |
| Hvala na odgovoru.
Nije to tako jako puhanje da nešto leti iz lule. Malo mi je teško opisati. Onako lagano, a iz lule ide samo dim isto tako vrlo slabi. Al se lula definitivno tim laganim puhanjem pa uvlačenjem pa malo puhanjem i opet uvlačenjem (pod uvlačenje ne mislim na uvlačenje u pluća nego u usta) raspali i opet super gori. To mi je nekako zgodnije od ponovnog potpaljivanja. |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2956 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Pitanje? 09.05.11 23:02 | |
| to sam i ja radio i nisam primetio nista lose na lulama. brko, glede negacija: nikome nikada nisam nista (stavi sta hoces kao radnju  ) |
|
 | |
420blackadder Bacam filter

Broj postova: 394 Join date: 04.01.2011 Age: 29 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 0:56 | |
| Da, slažem se da to neće naštetiti luli, jer ipak je to samo zrak iz pluća (tj. ugljik-dioksid s nekim prijesama), no ono što znam iz osobnog iskustva jest da kad god bih tako puhnuo u lulu, bi osim dima izašla i određena količina duhana ili pepela, ma koliko slabo puhnuo, kao što je to Brka već naveo. Zbog toga to više ne radim, nego radije pripalim. Nije greda ako se lula ponekad i ugasi |
|
 | |
MOVESHAKER Žuti zubi

Broj postova: 788 Join date: 30.11.2009 Age: 39 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 8:00 | |
| s vremenom možeš probati još jednu tehniku:
... dok cijelo vrijeme dišeš kroz nos, lagano cijelo vrijeme voziš dim gore-dolje po luli malo povučeš pa malo vratiš ...
rezultat: duhan gori ravnomjerno, aroma duhana se pojačava |
|
 | |
gavran11 Bacam filter

Broj postova: 302 Join date: 15.12.2010 Age: 39 Lokacija: ljubljana
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 8:56 | |
| Super! Ovo mi se objašnjenje sviđa  ... |
|
 | |
--muki-- Žuti zubi

Broj postova: 785 Join date: 16.06.2010 Age: 37 Lokacija: osijek, HR
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 11:32 | |
| | MOVESHAKER je napisao/la: | s vremenom možeš probati još jednu tehniku:
... dok cijelo vrijeme dišeš kroz nos, lagano cijelo vrijeme voziš dim gore-dolje po luli malo povučeš pa malo vratiš ...
rezultat: duhan gori ravnomjerno, aroma duhana se pojačava |
odlican prijedlog... hvala...  |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3896 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 13:12 | |
| Šejkeru ne zaj.... ljude |
|
 | |
grga Oblak dima

Broj postova: 2732 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 13:47 | |
| |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 14:01 | |
| Samo vas gledam, a i tebe Šejkeru...Kapeličarenje bez kraja i konca! Možda da probate sa analnim pristupom - onda je "retrogusto" malo jači! |
|
 | |
MOVESHAKER Žuti zubi

| Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 14:12 | |
| | Davorin je napisao/la: | Šejkeru ne zaj.... ljude |
ja sam ozbiljan da ozbiljniji ne mogu biti, ovoliko ozbiljan nisam bio ni na vlastitom vješanju
zapravo se radi o modificiranom "cikličkom (ili kružnom) disanju" (ostalo mi iz vremena dok sam se bavio muzikom)
ukratko da pojasnim što je cikličko disanje u sviranju puhačih instrumenata: Osoba udahne u potpunosti i počinje izdisati i puhati. Kada pluća su gotovo prazna, zadnji volumen zraka je upuhan u usta, a obrazi su napumpani ovim zrakom. Zatim, dok se ispuhuje zrak iz usta, pluća se pune udisanjem kroz nos (prije nego ponestane zraka u ustima). Ako se učini ispravno, u vrijeme kada je zrak u ustima je gotovo iscrpljen osoba može početi izdisati iz pluća još jednom, spreman ponoviti postupak opet. U osnovi, kružnog "cikličkog" disanja se premošćuje jaz između izdisaja, jer zrak koji se nalazi u obrazima se koristi kao dodatni zrak rezerve.
e sad kako sam TO modificirao u pušenju lule? dišem kroz nos neovisno o luli, u usta lagano (pomuću obraza) povučem malo dima, koji kasnije ali u manjoj mjeri vraćam u usnik (također mišićima u obrazu lica) te ponovno vučem još dima (skupim obraze) i tako par puta dok ne ispunim usnu šupljinu do otprilike 2/3. Kada tako ispunim usta uživam u aromi duhana nekoliko trenutaka, a onda izbacujem dim zajedno ili neovisno o disanju neophodnom za život.
Ukoliko je potrebno (i ako mi dozvolite) mogu održati kratku prezentaciju i/ili poduku iz modificiranog cikličkog disanja u službi dimljenja lule
Zadnja promjena: MOVESHAKER; 10.05.11 14:28; ukupno mijenjano 1 put. |
|
 | |
MOVESHAKER Žuti zubi

| Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 14:12 | |
| | MOVESHAKER je napisao/la: | ja sam ozbiljan da ozbiljniji ne mogu biti, ovoliko ozbiljan nisam bio ni na vlastitom vješanju
|
..... OPS! vjenčanju! (tipke loše love - moram mijenjati tipkovnicu) |
|
 | |
grga Oblak dima

Broj postova: 2732 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 15:14 | |
| | MOVESHAKER je napisao/la: | | MOVESHAKER je napisao/la: | ja sam ozbiljan da ozbiljniji ne mogu biti, ovoliko ozbiljan nisam bio ni na vlastitom vješanju
|
..... OPS! vjenčanju! (tipke loše love - moram mijenjati tipkovnicu) |
Nema veze, u konacnici ti dodje skoro na isto!
 |
|
 | |
|