|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
milo Žuti zubi

Broj postova: 710 Join date: 02.04.2010 Age: 34 Lokacija: Škofja Loka-Slovenija
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 15:43 | |
| Kad bi žena znala da ti je vjenčanje jednako kao vešanje |
|
 | |
Leo Bacam filter

Broj postova: 565 Join date: 17.09.2010 Age: 19 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 15:47 | |
| Ja sam korsitim tu metodu ispuhivanja i upuhivanja, pa nisam zasut pepelom (kao Island) niti mi se lule bune. |
|
 | |
imnik Oblak dima

Broj postova: 1455 Join date: 05.11.2009 Age: 37 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 20:31 | |
| Ovo mi se svidja sa vešanjem i venčanjem. Mislim da je ugodjaj isti, ako se ja pitam. Ako se moja draga uspruga pita bio bih nakon ovvoga stvarno obešen. |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 20:40 | |
| Šejker 'oće da se 'besi, ti imaš usprugu....Sreća da nam žene ne čitaju forum! |
|
 | |
imnik Oblak dima

Broj postova: 1455 Join date: 05.11.2009 Age: 37 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 20:47 | |
| Sva sreća... |
|
 | |
--muki-- Žuti zubi

Broj postova: 786 Join date: 16.06.2010 Age: 37 Lokacija: osijek, HR
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 22:11 | |
| | MOVESHAKER je napisao/la: | | Davorin je napisao/la: | Šejkeru ne zaj.... ljude |
ja sam ozbiljan da ozbiljniji ne mogu biti, ovoliko ozbiljan nisam bio ni na vlastitom vješanju
zapravo se radi o modificiranom "cikličkom (ili kružnom) disanju" (ostalo mi iz vremena dok sam se bavio muzikom)
ukratko da pojasnim što je cikličko disanje u sviranju puhačih instrumenata: Osoba udahne u potpunosti i počinje izdisati i puhati. Kada pluća su gotovo prazna, zadnji volumen zraka je upuhan u usta, a obrazi su napumpani ovim zrakom. Zatim, dok se ispuhuje zrak iz usta, pluća se pune udisanjem kroz nos (prije nego ponestane zraka u ustima). Ako se učini ispravno, u vrijeme kada je zrak u ustima je gotovo iscrpljen osoba može početi izdisati iz pluća još jednom, spreman ponoviti postupak opet. U osnovi, kružnog "cikličkog" disanja se premošćuje jaz između izdisaja, jer zrak koji se nalazi u obrazima se koristi kao dodatni zrak rezerve.
e sad kako sam TO modificirao u pušenju lule? dišem kroz nos neovisno o luli, u usta lagano (pomuću obraza) povučem malo dima, koji kasnije ali u manjoj mjeri vraćam u usnik (također mišićima u obrazu lica) te ponovno vučem još dima (skupim obraze) i tako par puta dok ne ispunim usnu šupljinu do otprilike 2/3. Kada tako ispunim usta uživam u aromi duhana nekoliko trenutaka, a onda izbacujem dim zajedno ili neovisno o disanju neophodnom za život.
Ukoliko je potrebno (i ako mi dozvolite) mogu održati kratku prezentaciju i/ili poduku iz modificiranog cikličkog disanja u službi dimljenja lule
|
kako sam totalni junky za okusom - vrlo me zanima... nadam se da ce biti prilike - hvala... |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2966 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 22:11 | |
| a ima i neozenjenih srecnika ovde...  nego, da malo ne odoste  ? |
|
 | |
--muki-- Žuti zubi

Broj postova: 786 Join date: 16.06.2010 Age: 37 Lokacija: osijek, HR
 | Naslov: Re: Pitanje? 10.05.11 22:12 | |
| | Leo je napisao/la: | | Ja sam korsitim tu metodu ispuhivanja i upuhivanja, pa nisam zasut pepelom (kao Island) niti mi se lule bune. |
takodjer ... |
|
 | |
Krdza Bijeli zubi

Broj postova: 5 Join date: 13.08.2011 Age: 28 Lokacija: Sarajevo
 | Naslov: Re: Pitanje? 13.08.11 22:11 | |
| Muki je postao pravu stvar. Iz mog iskustva, primijetio sam da kada previše sabijem duhan u lulu, potrebna mi je let lampa (šalim se) da se duhan pravilno razgori... Možda da probaš manje sabijati duhan u glavi lule? |
|
 | |
Zippo Bijeli zubi

Broj postova: 23 Join date: 12.08.2011 Age: 26 Lokacija: Vrbas
 | Naslov: Re: Pitanje? 13.08.11 23:29 | |
| Kad sam poceo sa lulom to sam i ja radio...nije htelo da gori ispadali sitni delici i napravili mi male opekotine po ruci.... zato sada upaljac pa zapalim ako zatreba |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Pitanje? 14.08.11 9:39 | |
| Dečki - ovu smo temu pretresali valjda trideset puta; a ja sam na forumu od početka; dakle, po trideset i prvi put; lula se puni sistemom 3 x 1; dakle, na dno lule se stavi prstohvat duhana vrlo raho "rukom djeteta", nakon toga nešto jače "rukom žene", a na prema vrhu sve jače "rukom muškarca"; pritom isprobavajte kako vam vuče, ne smije ići ni prejako niti da vučete kao konji. Na vrhu, pod palcem morate osjetiti kako je duhan elastičan; pripalite prvi put, duhan će se dići, pritisnite tamperom, pripalite drugi put i to je to. Uostalom sve imate ovdje: http://www.dimlule.com/t634-vodie-za-poeetnikeBtw. Antiša je jedan od "očeva osnivača" čija je slika na "wall of shame", prema tome, u pogledu stručnosti, njegova je riječ zakon! |
|
 | |
Brka Bacam filter

Broj postova: 303 Join date: 25.11.2010 Age: 38 Lokacija: Bilje, Osijek
 | Naslov: Re: Pitanje? 23.08.11 12:06 | |
| Ako previše sabijem duhan (iako se koristim metodom 3 X 1 gorespomenutom) ja onda probušim s onom iglom na tamperu kroz duhan uz rub a prema rupi. Pa se onda lakše vuće i bolje razgori. Ma, ima hrpa trikova. Čovjek sam skonta u hodu. |
|
 | |
grga Oblak dima

Broj postova: 2733 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Re: Pitanje? 23.08.11 13:00 | |
| |
|
 | |
|