|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
grga Oblak dima

Broj postova: 2732 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Mac Baren Navy Flake 06.07.11 19:50 | |
|  Danas sam zapalio ovaj, relativno lako dobavljih u HR, duhan nakon dugo vremena pa odlucih napisati poneku.  Dakle, idemo prvo o dozivljaju nakon sto se otvori lijepo dizajnirana limenka; opet lijepo, flakeovi srednje sirine i smedje boje prosarani tamnijim i svjetlijim dijelovima, prekrasno poslozeni u limenci. Miris koji se pocne siriti iz otvorene limenke podsjeca na miris meda i susenih smokava (poput Scottish Mixture od istog proizvodjaca) pomijesanog sa malo ruma i "izaziva" na punjenje lule. Nacin punjenja ovisi o osobnim preferencijama ali ja to volim malo iskidati pa ubaciti u lulu (ne pretjerivati jer se prilikom punjenja siri) koliko stane bez koristenja sile. Nakon par dimova sve dodje na svoje mjesto i pusi se dalje poput bilo kojeg drugog "normalno" rezanog duhana. Prvi dim, da, sto reci; ukoliko ga se njezno i polagano pucka nagradit ce nas slatkocom kao rijetko koji duhan sto mene osobno odusevljava. U pozadini se osjeti blaga nota ruma a citao sam da neki osjete i okus ljesnjaka, radi burleya koji je takodjer sastavni dio ove, po meni, odlicne mjesavine. Okus je kroz cijelu lulu sladak i lijepo zaokruzen, rekao bih srednje jacine. Mora se znati da su jezikogrizci uvijek negdje u blizini kad je Mac Baren u pitanju tako da preporucam polako i pazljivo pusenje da ne bi doslo do kontra efekta. Osobi poput sebe bih preporucio pusiti duhan iz naslova iskljucivo u trijeznom stanju.  Room note prilikom pusenja je od strane nepusaca ocijenjen kao "nije los", dakle, podnosljiv. Namjerno sam ga svrstao medju ostale jer mi jednostavno nije dovoljno aromatiziran (osim ruma u tragovima) da bi pripao aromaticima tako da sam misljenja da nisam pogrijesio. Duhan je vrlo dobar, nije nesto za cim bih plakao kad bi se prestao proizvoditi ali dok ga ima na policama nasih trgovina uvijek ce mi biti "tu negdje" i cekati da ga pripalim.
Zadnja promjena: grga; 06.07.11 20:21; ukupno mijenjano 1 put. |
|
 | |
imnik Oblak dima

Broj postova: 1447 Join date: 05.11.2009 Age: 36 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 06.07.11 20:07 | |
| Dolican i meni veoma drag duhan. |
|
 | |
Darko Bacam filter

Broj postova: 533 Join date: 17.04.2011 Age: 39 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 06.07.11 21:59 | |
| Meni je to isto drag duhan, nije nešto ultra super za čim bi slinio ali drago mi je da ga ima na policama u trgovini. |
|
 | |
420blackadder Bacam filter

Broj postova: 394 Join date: 04.01.2011 Age: 29 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 06.07.11 23:01 | |
| Grga, odlična recenzija ! Moram priznati da mi je, uz dužno poštovanje prema ostalim medicinama, MacBarenov Navy Flake jedan od iznimno dragih duhana.  (a vidim da nisam jedini). Moguće da je to stoga što je to bio prvi flake koji sam pušio, no nekako mi je sjeo ko kec na desetku, i od tada mu se često vraćam Sve iz recenzije stoji, a moja okolina se pred nožom kune da je room note sasvim ugodan |
|
 | |
grga Oblak dima

| Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 06.07.11 23:03 | |
| Ajde da se netko sjetio pohvaliti i recenziju!  |
|
 | |
420blackadder Bacam filter

Broj postova: 394 Join date: 04.01.2011 Age: 29 Lokacija: Osijek
 | |
 | |
Darko Bacam filter

Broj postova: 533 Join date: 17.04.2011 Age: 39 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 06.07.11 23:28 | |
| Ma super recenzija Grga, ovdje ti je ko i u kuhinji, kad svi šute i jedu to je pohvala za kuhara. |
|
 | |
grga Oblak dima

| Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 06.07.11 23:33 | |
| Vidim da se gotovo nitko na forumu ne prihvaca pisanja a malo motivacije nikad ne skodi.  |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 07.07.11 0:05 | |
| Grga - svaka ti dala! Recenzija ti je odlična, ni ja je ne bih bolje napisao (i opisao). Duhan si stavio i klasificirao upravo onamo gdje mu je mjesto - dakle među "ostale" jer tamo i spada. Sve je točno što si napisao, to je duhan kojeg uvijek imam barem sto grama u "željeznoj rezervi" jer mu se često vraćam i zapravo je uvijek "tu negdje". Što se tiče punjenja i pušenja - dijelim tvoje mišljenje, i ja ga tako i punim i pušim, jer jedino kada se lagano puši - onako, na rubu gašenja, da se žar u luli tek održava, daje svoju punu aromu gdje se doista može osjetiti i diskretni okus lješnjaka, više kao "aftertaste" ili "retrogusto" nego kao glavna aroma. Uglavnom - bravo Grga! Izvrsna recenzija! |
|
 | |
grga Oblak dima

| Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 07.07.11 0:10 | |
| Sluzim narodu!  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 07.07.11 0:12 | |
| Može i "Staraću se!" |
|
 | |
grga Oblak dima

| Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 07.07.11 0:13 | |
| |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2956 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 07.07.11 1:01 | |
| samo vi gundjajte kako nije nesto za cim bi sekli vene, a ako (ne dao bog) dodje situacija ko kod nas zadnje dve godine pitacu vas. sto bi bayro reko, plakacete vi za macbarenom  ovo je odlican duvan i nije mi jasno sto ovi nasi klipani lepo nisu poceli da uvoze komplet macbarena i da rese problem za sve ukuse @grga pazi onda da uvek imas papir pri sebi |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 07.07.11 1:17 | |
| Nitko ne gunđa Sekirče! Odličan je to duhan! A to što Mirotočivi i ja malo tjeramo šegu, pa to i je duh ovog foruma! |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2956 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Mac Baren Navy Flake 07.07.11 12:24 | |
| ma fala bogu da je tako, nego se komentar odnosio na grgino vidjenje da ne bi plakao kad bi ga nestalo. ja bogami zamalo da jesam kad sam ostao bez istog. ima macbaren odlicnih duvana, ne samo vanilu i cherry. |
|
 | |
|