Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Problem... nikotinska kriza

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Cutler
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 363

PostajNaslov: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 12:58

Eto, da stavim svoj prvi post, ako nije u odgovarajućem topicu, molim da ga moderatori premjeste.

Znači, odlučio sam se za lulu. Sutra idem u Frankopansku pogledati izbor i što ima.... čisto da vidim za prvu ruku.
E, sad je problem slijedeći... pošto sam do sada bio strastveni pušać (i još jesam, dok ne dođe lula) :-), pušim 2 i pol kutije na dan. Pa me sad zanima..... znam da se dim iz lule ne uvlači, nego pućka, da li ću uopće imati nikotinsku krizu kad pređem na lulu? Jer, nema više uvlačenja... Smile
Čisto informativno da znam....

Hvala!
[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 616

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 13:27

Evo ovako, ovo je moje skromno misljenje.... Jesan mlad ali iman jaaako puno pusackog staza sta nije za pohvalu..medjutim, od lule nema sanse da zadovoljite svoje nikotinske potrebe! Doduse neke vrste duhana sadrze veliku kolicinu nikotina dok neke malu ili neznatnu, sta ovisi o tlu gdje je biljka rasla. Na internetu pa i ovde na forumu mozete pronac dosta o pojedinim vrstama duhana tako da mozete sami prosudit.
Nisan siguran da san vas shvatija kako triba ali ja se nadan da prelazak na lulu nije radi ostavljanja od cigareta! Jer duhani koji se konzumiraju puten lule nisu ni priblizno kao duhan koji se koristi za izradu cigareta. U ovim se duhanima istinski uziva i zato nam lula treba kao alat da bi u njemu uzivali a ne ostavili se istog Smile Ako sebe istinski pronadjete u pusenju lule i kad dozivite prvu nirvanu koju ce vam pruzit pravi duhan jako brzo cete osjetit kako su cigarete nesto neusporedivo i odvratno! I bez obzira na to da li uvucete pokoji dim u pluca ili samo puckate, zelju za nikotinom necete puno prominit vec ce to doc samo od sebe. Naravno, svakako je moja preporuka da ne uvlacite konstantno dim iz lule u pluca jer ce vam sigurno pokvarit okus i uzitak u istom...Polako puckanje, degustiranje, uzivanje u punom okusu i mirisu siguran su put do meditacije puffy i lakseg zaborava na odvratne cigarete Smile
Ja van zelin pulo lipih duhana i ladnoga dima puffy
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 13:38

sve stoji, a nikotin ulazi na drugi način u tjelo. tj otapa se u slini, pa opet konzumira. Postoje jaki nikotinski duhani, obično oni dobro odležali i prešani, ali kao što Marin lijepo napisa, lula je ipak alat uživanja. Na kraju imamo dosta iskustva s ljudima koji su prešli s cigareta na lulu i to dobro funkcionira.....
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
Cutler
Bacam filter
Bacam filter

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 13:40

Marine, hvala ti lijepa na odgovoru! I molim te, idemo na TI, a ne VI. Very Happy
Dobro si shavtio, prelazak na lulu će ujedno biti i postupno odvikavanje od cigareta.
[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 13:51

Davorin je napisao/la:
sve stoji, a nikotin ulazi na drugi način u tjelo. tj otapa se u slini, pa opet konzumira.

Doduse u znatno manjoj kolicini...

[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 13:55

Naravno... ali večina katrana i ostalih interesantnih supstanci ostanu nataloženi u usniku Cool
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 14:00

Ajde moze, onda smo na TI Smile
Pa hoce, ja recimo jos uvik smotan duvan, jer iman nikotinske krize ali u znatno manjoj mjeri... Popusin oko tri lule na dan, cigarete stvarno puno manje nego prije , recimo do 5 cigareta uz te lule, sta smatran odlicnin rezultaton s obzirom da san i ja pocetnik u pusenju lule, a ovisnik sam o nikotinu teski. Ali to je ono, bez obzira sta me lula mozda nije nikotinski zadovoljila, zapalis glupu cigaretu posli toga i nevjerovatno je odvratnog okusa! Bar meni, tako da mogu komodno rec da mi lula pomaze u bacanju tog smeca. Ovo je za mene nesto sta san od uvik tija, a to je ne bit rob duhana nego uzivat u njemu Smile i od kada pusin lulu to san dozivija... Milina! veseli
[Vrh] Go down
yankee
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 557

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 14:03

Svakako ce ti biti problem jedno vrijeme. Najvise ce ti faliti onako posteno napuniti pluca.
Sjecam se da mi se događalo da kad popusim lulu gotovo istog trenutka, nesvjesno, posegnem za kutijom cigareta... Smile Znaci, faliti ce ti, ali nije strasno posto ipak se nikotin apsorbira i bez uvlacenja.
[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 14:10

Davorin je napisao/la:
Naravno... ali večina katrana i ostalih interesantnih supstanci ostanu nataloženi u usniku Cool

Tako je, to se trazi bounce ma lula je zdravlje Laughing

Sad ce krenit rasprava o zdravlju i luli hahaha, primjetija san da su moderatori vec jednom pogasili tu diskusiju ali mislin da su te stvari isto dobra tema iako se tu nema sta puno za dodat...nego tu i tamo naglasit prednosti iste Smile Smile

Zivila lula i pusaci lule!!! piva

[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 14:12

yankee je napisao/la:
Svakako ce ti biti problem jedno vrijeme. Najvise ce ti faliti onako posteno napuniti pluca.
Sjecam se da mi se događalo da kad popusim lulu gotovo istog trenutka, nesvjesno, posegnem za kutijom cigareta... Smile

umrijet od smjeha to je to, zasto i sebe vidin u ovoj recenici scratch
[Vrh] Go down
mortimer
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 135

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 14:48

Evo da i ja napišem svoja iskustva,u luli sam počeo uživat u 5.mj.ove godine,prvih par dana nisam pušio cigarete ali nažalost nije dugo trajalo.Doduše nikad nisam zapalio više od 4 cigarete dnevno i to ako ne bi imao vremena za više od jedne lule taj dan. Embarassed
Brzo sam naučio,uz pomoć starosjedioca ovog foruma,koji duhani imaju više nikotina i još uvijek pazim da ih imam u rotaciji.
Najveći problem mi je bio ujutro prije posla al srećom jedno malo punjenje Royal Yachta to riješi.Još uvijek imam problem s te vražje 4 cigarete,ne više svaki dan ali najveći mi je problem sjest u kafić s nekim kada nemam vrimena za lulu a puši mi se.
Još jedan problem mi je šta dolazi zima a mojoj voljenoj se i ne sviđa baš latakija,plus što ne pušim ispred djece jer je dim stvarno gust a miris intezivan a sama lula traži najmanje uru vrimena guštanja.O pušenju lule zimi u kafićima ne triba ni govorit,doživljavaju nas kao elementarnu nepogodu.
Zadnjih dana sam na od dvi do četiri lule dnevno i najpozitivnija od svega mi je večernja uz šetnju.Ne bih htio nikoga plašit ali lula ne može zadovoljit potrebu za nikotinom u onoj mjeri koliko cigarete ali zato lula pruža neusporedivo veće draži nego će bilo koja cigareta ikad moći.
Za kraj,po mom osobnom iskustvu,duhani koji nemaju težak room note a zadovoljavaju potrebu za nikotinom su br.1.Royal yacht(bomba) i za mene iznenađujuće Weybridge od nogatih...nek se neko od iskusnijih slobodno nadoveže...
Pozdrav Cutler i ne daj se...vidit ćeš da se cigarete ni u kom kontekstu ne mogu usporedit lulom Cool
[Vrh] Go down
ibublic
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 306

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 19:17

Uzmi neki duhan koji ima dosta nikotina, kao npr. MacBaren Virginia No. 1, i vidi da li ti taj nikotinski kick odgovara.
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2733

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 19:27

Ili nesto od Solani manufakture!
prdac
[Vrh] Go down
sinus
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 338

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 19:48

Cutler ,
tu smo negdje po pušačkom stažu kaj se tiče cigareta.Jedino te sa lulom "šijem" godinu dana (a,koji staž). To dvoje je neusporedivo. Vjeruj mi nije lako baciti te proklete štapiće.Ja još dan danas ponekad padnem u iskušenje i zapalim cigaretu, pogotovo na poslu kad me netko dobro raz.ebe. Moram priznati da je to u zadnje vrijeme češće zbog živaca nego nikotina.
Sve kaj su rekli Marin i mortimer potpisujem i iz vlastitog iskustva.
Ne daj se budi jak, a ne ko ....

[Vrh] Go down
Cutler
Bacam filter
Bacam filter

PostajNaslov: Re: Problem... nikotinska kriza   25.10.11 20:02

Hvala svima na podršci i odgovorima!
Sutra idem poslije posla u haračenje Zga za potrazi za lulom i duhanom. Iako, budem na poslu pogledao, isto imaju nekakve lule na djutiću i duhan, pa javim koji duhan i koje lule. Smile
[Vrh] Go down

Problem... nikotinska kriza

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Problem... nikotinska kriza
» Sigurnost na Internetu
» Lancia Beta Coupe i Spider by Minichamps + problem kvalitete.
» Problemi s domenom
» vlaženje suhog duhana