Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Finiš lule

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
Mordechaj
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 4

PostajNaslov: Finiš lule   26.10.11 0:33

Dakle razlika između najjeftinijih i nešto samo jeftinih lula je često samo u završnoj obradi. Najjeftinije nisu tako fino pošmirglane pa da bi se to prikrilo se izvana lakiraju. Eh sad, interneti su me naučili da se micanjem tog laka (shellac), finijim šmirglanjem i onda stavljanjem prikladnijeg finiša za lule može donekle umanjit pregrijavanje lule i stvaranje kondenzdata. (Shellac spriječava normalno disanje drva i zracenje topline.)
Shellac lako ide dolje s acetonom, šmirgl isto nije svemirska znanost, al sad trebam pomoc upucenijih - gdje se u Zagrebu i pošto može nabaviti to što mi treba da "ofarbam" lulu i Carnuba vosak (ili neki drugi koji je ok)?
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2966

PostajNaslov: Re: Finiš lule   26.10.11 7:16

to ti jedino Papa Štrumf moze reci kad se pojavi... inace to sa finisima sam i ja primetio odavno
[Vrh] Go down
--muki--
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 786

PostajNaslov: Re: Finiš lule   26.10.11 8:50

greska u startu... razlika izmedju jeftinijh i onih skupljih lula nije samo u finisu nego u brdo drugih stvari pocev od kvalitete drveta pa na dalje ... uzmi Junior lulu u bilo kojem malo boljem tabacco shopu i priblizno jednake velicine lulu malo bolje kvalitete pa ces vidjeti razliku u startu...
shellac u startu i nije lose rjesenje (iako se ne koristi uvijek shellac - cesto se koriste i dosta gore varijante)...
"zatvaranje" lule - sa raznim preparatima se vrlo cesto koristi i kod ozbljnijih izradjivaca tako da tu ne vidim problem...
kondenzat ti puno vise ovisi o unutarnjoj konstrukciji lule (busenju glave i usnika) nego sto ti ovisi o tome da li je lula "zatvorena" shellac-om ili ne - eto jos jedog parametra zasto skuplje lule "vuku" bolje od jeftinjarki....
toplinu date lule ces smanjiti najjednostavnije (koliko je meni poznato) rustifikacijom povrsine tako da dobijes vecu povrsinu isijavanja - kontakta sa okolinom (slicno kao kod pasivnih hladnjaka za hladjenje elektronicke opreme - vec apovrsina koja dira okolni zrak = bolje hladjenje (ugrubo))....
moje misljenje - umjesto da skidas shellac (koji to vjerojatno na jeftinijem modelu nije nego neka sintetska kemija), pozabavi se sa povecanjem protoka kroz kanale lule (usnik i kanal za dim) - time ces dobiti manje kondenzata (i lako moguce ce ti se i manje grijati jer neces morati vuci "kao sivonja" nego ce sve sljakati i sa polaganim puckanjem....

(moje skromno misljenje)
[Vrh] Go down
http://tnd-pipes.com/
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2966

PostajNaslov: Re: Finiš lule   26.10.11 9:03

o otvaranju lule je Papa Štrumf vec pisao, samo ne znam gde bese (valjda u tips & tricks). inace imam dve takve lule koje nisu prosle test kvaliteta zbog loseg finisa i odlicno se puse. ne znaci to da neko poredi neko kinesko djubre sa savinelijem recimo, vec da se vise isplati gurnuti lulu u pocetnicki set nego se opet sa njom zezati. ipak je serijska proizvodnja u pitanju, a to stvara troskove...
[Vrh] Go down
--muki--
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 786

PostajNaslov: Re: Finiš lule   26.10.11 9:54

ssekir75 je napisao/la:
o otvaranju lule je Papa Štrumf vec pisao, samo ne znam gde bese (valjda u tips & tricks). inace imam dve takve lule koje nisu prosle test kvaliteta zbog loseg finisa i odlicno se puse. ne znaci to da neko poredi neko kinesko djubre sa savinelijem recimo, vec da se vise isplati gurnuti lulu u pocetnicki set nego se opet sa njom zezati. ipak je serijska proizvodnja u pitanju, a to stvara troskove...

Tema otvaranje lule - klick ovdje Smile

[Vrh] Go down
http://tnd-pipes.com/

Finiš lule

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Similar topics

-
» Finiš lule
» Hilson lule od bakelita
» Čišćenje lule
» Sessine lule - maslina i vrijes