| | Aerodromski djutić - lule | |
|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Cutler Bacam filter

Broj postova: 363 Join date: 25.10.2011
 | Naslov: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 12:26 | |
| Vratio se sa djutića i pomno razlgedao lule i duhane. Sve lule su Petersonove, cijene im se kreću od 370 do 1250 kn. Ova od 1250 kn mi je odmah zapela za oko, iz čistog razloga jer ima oko otvora glave metalni prsten, koji, čini mi se, prilikom paljenja, štiti drvo. 4 komada različitih dimenzija. Imaju čak Petersonovu lulu u kompletu sa upaljačem, i priborom za čišćenje - 500 kn! Od duhana imaju samo Petersonov Irish Oak - 65 kn. Da li je taj duhan dobar? |
|
 | |
Marin Split Žuti zubi

Broj postova: 616 Join date: 03.10.2011 Age: 29 Lokacija: Split
 | Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 12:51 | |
| Moran priznat da nisan pusija taj Irish Oak, ali imas recenziju o njemu tu na forumu pod Virginijske mjesavine. A to za lule, cini mi se da nije losa ta kombinacija sa lulom i cistacima za 500 kn, ali me zanima da li dobijes i onaj mali alatic (tamper) i torbicu za lule, onda bi po meni to bila puno isplativija kupnja. Neznan koliko si povata tu na forumu o pocecima pusenja lule itd. Treba ti tamper (mala metalna spravica koja se uglavnom sastoji od tri dijela, ima kao zlicicu, iglu i nogicu obliku slova "L" za potiskivanje pepela tokom pusenja), cistaci, ja bi ti savjetovao one male kamencice koje se stavljaju u glavu lule (denicool ja uziman jer su mi jedini dostupni, nemozes falit mala kutijica, znat ce vec prodavac o cemu se radi), imas i filtere za lulu u koliko ih hoces koristit ( ja ih ne koristin, ali lula mora imat takav usnik tj. onaj dio usnika koji ulazi u vrat lule koji je prilagodjen za filter, uglavnom 9mm filteri jedino Savineli lule koriste 6mm mislim  , uglavnom mozes i bez njih Nadalje, trebaju ti najmanje dvi ili tri lule osim ako ne mislis pusit samo jednom u danu, jer lulu nakon pusenja treba ostavit da se "odmari" bar 24 sat minimum Nemoj kupovat odmah preskupe lule da nebi slucajno bacija pare ukoliko ti se nesvidi pusenje iste. Toliko od mene, cuj za te pare sta si vidija ovu Petersonku od preko iljadu kuna, mozes kupit dvi, pa cak i tri lule sa svim ovim potrebstinama. Lipo pomalo i gustaj Od duhana za pocetak bi ti preporucija Mac Baren Scottish blend ili ako zelis nesto aromatizirano Original choise od istog proizvodjaca. |
|
 | |
Marin Split Žuti zubi

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 12:59 | |
| E i Peterson su odlicne lule |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 13:38 | |
| Ta Petersonka sa okovanom glavom je bila "lula godine" mislim 2008. ili 2009. - pogledaj na netu. Lula je bez daljega lijepa, imam takvu crnu, rustikarenu, ali nije tih para vrijedna. Za te pare možeš dobiti puno bolje lule, imam ti ja dobru vezu, pa uz malu provizijicu... |
|
 | |
Cutler Bacam filter

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 13:47 | |
| | Marin Split je napisao/la: | | A to za lule, cini mi se da nije losa ta kombinacija sa lulom i cistacima za 500 kn, ali me zanima da li dobijes i onaj mali alatic (tamper) i torbicu za lule, onda bi po meni to bila puno isplativija kupnja. |
Ovako, za tih 500 kn dobije se Petersonova lula, upaljač, torbica, tamper, i nekakvi bijeli štapići, dugi. Sad ne znam da li su i oni za čišćenje? |
|
 | |
Marin Split Žuti zubi

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 14:00 | |
| Jesu, to su cistaci! To je dobra cijena, torbica inace kosta oko 300 kn najmanje, a tribat ce ti kad tad. Mislin lipo ju je imat. U glavnom to je dobar pocetnicki set, imas sve sta treba i Petersonku sta je odlicna lula, i jos si pribavi neku da ih imas bar dvi za pocetak i na konju si! Mislim da neces dobit nesto puno tih stapica za ciscenje u tom setu, a oni su stvarno jedan od najboljih prijatelja lule, nakon pusenja i za vrijeme pusenja. Cuj taj set je primamljiv jer je dobra lula unutra, torbica i tamper. Mislim da je to ok cijena. Ili jednostavno vidi onako posebno da ides kupit pristojnu lulu, torbicu i tamper, sigurno ce te skuplje izac. Znaci uzmi jos jedan paket cistaca i provaj sa onim kristalicima sta san vec spomenija, jako dobra stvar! Skupljaju vlagu (kondezat) i ostale gadarije sa dna lule tokom pusenja.
|
|
 | |
Marin Split Žuti zubi

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 14:02 | |
| A i vidi ovo sa Bayrom sta ti je reka za kupnju lula!!! |
|
 | |
Cutler Bacam filter

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 14:11 | |
| Ti kristalići, da li je to ovo? Meerschaum granulat, dodatak pušenju lule.  |
|
 | |
Marin Split Žuti zubi

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 14:19 | |
| Da, to je to! Stavis dva,tri, cetri kamencica u zarnicu ovisi kolika je rupa i na to pocmes slagat duhan. Oni ce uz to sta skupljaju kondezat, vlagu i ostale skovace pomoc i da imas bolji protok zraka, samim tim i vece uzivanje i lakse pusenje  Odlicna stvar! Nije ni skupa , mene ova mala kutijica izadje oko 30 kn a traje mi misec dana. Cistace kupin za 18 kn i to one bijele veliko pakovanje sta su na jednom kraju malo deblji u odnosu na drugi kraj radi boljeg ciscenja. Mislim da ih ima u svakom pristojnom tabacco shopu. |
|
 | |
Cutler Bacam filter

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 14:36 | |
| Onda, za prvu ruku, to je to! Komplet ide početkom mjeseca, a granulat ću već danas kupiti u Zg-u, idem tako i tako u Frankopansku. Marine, hvala! |
|
 | |
Marin Split Žuti zubi

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 14:41 | |
| Nema na cemu  Sretno i bez zurbe Na pravome si mistu, ljudi sa ovog foruma su jako ugodni, susretljivi i dobronamjerni - zato su i napravili ovi forum, sve sta te zanima ekipa je vec pisala o tome, a ti sve jedno pitaj sta god hoces uvik ce se neko nac tu od ovih starih lisaca  ,  , da ti kazu sve o duhanima i lulama sta te god zanima!!!! |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 14:59 | |
| Nitko se od nas nije pametan rodio, a budala je onaj tko se pravi da sve znade! Zato smo i napravili pred četiri godine ovaj forum, puno je ljudi došlo (i prošlo), ali neki od nas su tu od prvog dana, no i meni se dogodi da nešto ne znam, pa lijepo pitam. Recimo, ja sam tek na forumu saznao za tehniku čišćenja (i dezinfekcije) lule sa solju i alkoholom. Izvrsna stvar! No, prije toga sam suvišni cake skidao reamerom, a kroz vrat lule sam ponekad znao provući čistač ovlažen u alkohol, ali to je bila više neka radnja koja mi se činila logičnom, nego da mi je to netko rekao. Sada sve moje lule (obično između Božića i Nove Godine, kada sam doma i imam više vremena) prođu temeljiti tretman. A što se tiče meer granulata - odlična stvar za vrijesuše. U meer i mortu ga ne stavljam, ali sve je stvar osobnog odabira. |
|
 | |
Marin Split Žuti zubi

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 15:12 | |
| Cek Bayro, znaci ova metoda sa soli i alkoholom je na neki nacin alternativa za reaming? Mislite sol isto skine visak cakea? Napravija san to na jednoj luli i stvarno je odlicna metoda ali nisan moga to primjetit jer i onako nije bilo previse cakea tj. nije bilo nikakvih zadebljanja na stijenkama zarnice. Takodjer san se uvjerija da je nakon tretmana bila puno cisca, manje neugodnog mirisa i puno cistiji tj. ravniji, finiji cake sve jedno... Sorry ako san otisa |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 17:00 | |
| Nije to bio nikakav alternativni način, nego jednostavno nisam znao za tu metodu. Kad bih ostrugao višak ugljena, otišao bi i dio arome prije puenih duhana, iako to kod mene i nije bio neki problem, jer sam oduvijek bio više naklonjen engleskim duhanima, tako da se rijetko kad pušio aromatik. Sol ne skida višak cakea, za to služi reamer. |
|
 | |
Marin Split Žuti zubi

| Naslov: Re: Aerodromski djutić - lule 26.10.11 17:23 | |
| | bayro je napisao/la: | Sol ne skida višak cakea, za to služi reamer. |
Primljeno na znanje |
|
 | |
| | Aerodromski djutić - lule | |
|