Prvo što se da primetiti je U NIŠ. Nije greška. Ako neko ima posla po jugu Srbije, da zna da se imena gradova i sela u lokalnom govoru ne menjaju po padežima. Dakle, u Niš, iz Pirot, u Vlasotince... Često važi i za gomilu drugih imenica.
Obzirom da već petu godinu ne živim u Nišu, nisam baš u toku sa svim radnjama koje se menjaju kao vreme. Zato ću ovde navesti samo tri za koje znam da imaju duvan.
Prva radnja nalazi se u samom centru grada, preko puta Mcdonaldsa gde je nekada davno bila fotografska radnja a posle frizer shop. Ima standardnu ponudu za Srbiju i po standardnim cenama. Larsen Golden Dream i Sweet Aromatic po 650din, a Stanwell Melange i Vanilu po 550. Za divno čudo, nema Clan

Medjutim, dešava se da u ponudi imaju i po koji duvan švercovan iz Češke. Zadnji put je imao MB OC, ali je bio oko 800din (direkno preračunata cena iz Češke odakle oni nabavljaju). Dečko koji drži tu radnju vrlo je voljan da pokrene priču sa lulama, i par puta smo razgovarali na tu temu (u prevodu, rasspitivao se sta bi bilo dobro da uveze od lula i duvana). Vido sam da je doneo par lula, BDK ako me sećanje ne vara. Obećao je da će nabaviti i čistače. Je li bilo jos kakve nabavke, iskreno nemam pojma. Videću sad za vikend pa ću postaviti ako ima promena. Još je napomenuo da ima potražnju što ga veoma čudi (iskreno i mene, znam trojicu koji puše lulu u Nišu

)
Druga radnja je na nekih 500-600 metara od centra, a nalazi se preko puta poznate kafane "Biser". Ovde je isto moguće kupiti duvan, i takođe sam čuo priču da se dosta kupuje. Medjutim, nisu raspoloženi ni za kakvo petljanje sa bilo čim osim onog što ima kod legalnog uvoznika.
Ako pak ostanete bez duvana u pola noći, lek vam je trafika koja se nalazi između garaže Niš-Ekspresa i Zone 3. Do ove trafikwe nisam bio ali sam čuo od prijatelja koji se tu snabdeva s vremena na vreme.
Možda postoji i još neko mesto, ali ja ne znam. Verovatno po gift shopovima možete naći i tampere (ranije ih je bilo).