Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
Cutler
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 363

PostajNaslov: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   04.11.11 16:39

5 NEOBORIVIH TEZA PREDNOSTI PUŠENJA LULE U ODNOSU NA CIGARETE

FINANCIJSKI
Najprodavanija kutija cigareta u Hrvata ima cijenu od 18,00 kn, a cijena najprodavanije paklice duhana za lulu iznosi 29,00 kn. Ako pušač lule puši dnevno onoliko vremena koliko puši pušač jedne kutije cigareta onda će pušač lule svoju paklicu duhana od 50 grama potrošiti za cca 4 dana (29,00 kn). Za isto vrijeme pušač cigareta će popušiti 4 kutije cigareta (72,00 kn).

Potrošnja u kn

Cigarete

1 Dan 18,00 kn Lula 7,25 kn
Tjedan 126,00 kn Lula 50,75 kn
Mjesec 540,00 kn Lula 217,50 kn
Godina 6570,00 kn Lula 2646,25 kn

Pribor lulaša - 1200 kn

Pušač lule godišnje potroši na pribor za pušenje cca 1200,00 kn. (2 lule srednja cijena 300 kn, čistači za lulu i filteri za lulu).

Pušač lule za svoje užitke godišnje potroši 3 846,25,00 kn.
Pušač jedne kutije cigareta dnevno, godišnje potroši 6 570,00 kn.

ZDRAVSTVENI
Pušač lule ne uvlači duhanski dim u pluća već dim samo zadržava u ustima. Pušač cigareta uvlači (udiše) duhanski dim. Pušenje je u oba slučaja štetno za zdravlje, međutim pušač cigareta stvara veću štetu za vlastito zdravlje. Pušaći lule ne kašlju i ne iskašljavaju kao pušači cigareta.

EKOLOŠKI
Pušač cigareta u okoliš baca čikove koji se sporo razgrađuju u prirodi, dok pušač lule u prirodi ostavlja samo pepel.

SIGURNOSNI
Pušači cigareta bacaju neugašene čikove svugdje u okoliš ćime mogu izazvati požar. Bacanje čikova kroz prozor automobila uobičajna je pojava. Pušač lule nigdje ne baca upaljenu lulu. Pušači lula čuvaju svoju lulu i nikad je ne bacaju kroz prozor automobila.

UMJETNIČKI DOJAM
O ovoj tezi mogla bi se knjiga napisat. Najbolje je svakome da se pogleda u ogledalo prvo s cigaretom, a zatim s lulom. Kad se pogledate u ogledalo s cigaretom u ustima, primjetit ćete da u najmanju ruku izgledate kao kreten. Kad se pogledate u ogledalo s lulom u zubima onda ćete sigurno pomisliti: Joj, šta izgledam mudro, ozbiljno, šarmantno, pametno….(Da se ne umislite, pomirite se s činjenicom da i najveći glupan s lulom izgleda pametno). Zbog ovog posljednjeg razloga preporučujemo svim političarima, gradonačelnicima, ministrima, državnim dužnosnicima i predsjedniku države da puše lulu.

Ostale prednosti pušenja lule
Iza pušača cigareta ostaje smrad, a iza pušača lule ostaje ugodan miris. Lula je modni detalj, a cigareta znak ovisnosti. Žene prije uočavaju muškarca s lulom (mamac za ženske oći) nego muškarca s cigaretom. Zimi pušač lule može na svojoj luli ugrijat ruke (osobno pokretno grijanje).

Nepisana pravila pušača lule:

Žena, automobil i lula nikad i nikome se ne posuđuju.
Zabranjeno je cigaretom pripaljivati lulu, jer je to nemoralno i javno silovanje lule.
Pušač lule vrijedi najmanje za 3 pušača cigareta, pa se tako i treba ponašati.
Tko drži lulu u zubima ima zube i ne treba mu alko test.
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2733

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   04.11.11 17:37

[Vrh] Go down
yankee
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 557

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   04.11.11 18:34

"Pušači lula čuvaju svoju lulu i nikad je ne bacaju kroz prozor automobila" Very Happy
Šta je,je! Istina! umrijet od smjeha

Inače, malo pretjerujete vi koji ste se nedavno prebacili na lulu pa sad najednom covjek sa cigaretom izgleda kao kreten, ostavlja smrad ( za razliku od 60 posto mjesavina za lule, a pritom mislim na njuh nepusaca Fučkanje )... I tako to..
Ko voli nek izvoli, ja imam jos uvijek situacije gdje mi cigareta pase, što ne znaci da ne uzivam u luli ko i svi ostali... I tako dalje Cool
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   04.11.11 19:21

Cutler ne pretjeruje.
Iznosi svoj stav na koji ima pravo, kao uostalom i svaki član foruma.
Činjenica je da je pokušava prestati sa pušenjem cigareta, što je svakako pohvalno i otkrio je jedan novi svijet i nove ljude, neke nove horizonte i načine razmišljanja i naravno da se čovjek zainteresirao i pokazao entuzijazam.
Yankee, ne treba tako oštro suditi; uostalom, ako postoje situacije gdje ti cigareta paše - a tko ti brani?
A to da čovjek sa cigaretom izgleda kao kreten (osim Huphreya Bogarta naravno! Very Happy ) to je stvar osobne ocjene, a da budem iskren, niti ja nisam daleko od te pomisli.
Lula predstavlja nečiju osobnost, a cigareta je dozica za trenutno zadovoljenje nikotinske potrebe.
Ovo je forum tolerantnih ljudi i trebamo takvi ostati.
NHF!
[Vrh] Go down
yankee
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 557

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   04.11.11 19:26

Pa ne brani mi nitko..najbolje da mi netko brani...
A upravo zbog "tolerantnog foruma" mi komentari o kretenima koji smrde malo upadaju...
Ali nisam htio nikog nasekirati, moj post gore je također osobne ocjene Cool

Zadnja promjena: yankee; 04.11.11 19:30; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh] Go down
Cutler
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 363

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   04.11.11 19:28

bayro je napisao/la:
Cutler ne pretjeruje.
Iznosi svoj stav na koji ima pravo, kao uostalom i svaki član foruma.
Činjenica je da je pokušava prestati sa pušenjem cigareta, što je svakako pohvalno i otkrio je jedan novi svijet i nove ljude, neke nove horizonte i načine razmišljanja i naravno da se čovjek zainteresirao i pokazao entuzijazam.
Yankee, ne treba tako oštro suditi; uostalom, ako postoje situacije gdje ti cigareta paše - a tko ti brani?
A to da čovjek sa cigaretom izgleda kao kreten (osim Huphreya Bogarta naravno! Very Happy ) to je stvar osobne ocjene, a da budem iskren, niti ja nisam daleko od te pomisli.
Lula predstavlja nečiju osobnost, a cigareta je dozica za trenutno zadovoljenje nikotinske potrebe.
Ovo je forum tolerantnih ljudi i trebamo takvi ostati.
NHF!

Potpisujem! cheers
[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 616

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   04.11.11 19:42

U stvari slazen se i sa gore navedenin tekston, iako je malo napunpan Smile, a i sa Yankeeom

Moje misljenje je da lulu pusis da bi istinski uzivao u duhanu, u pravim okusima i mirisima, znaci ne pusin je niti radi zena!?, niti radi zdravlja! Ako se ide u nekakvu usporedbu sa cigaretama (sta je nemoguce!) moj nekakav opis bi bija: Ljudi koji uzivaju u luli je kao kad covik uziva u casi dobrog vina posli rucka i vecere, a ljudi koji "uzivaju" u cigaretama su jednostavno alkoholicari naspram ovih prvih, ovisnici koji sigurno ne uzivaju u duhanu i tim prekrasnim mjesavinama u cigareti negu su jednostavno ovisnici! Jer pusac cigareta zapali do dvi kutije na dan, a uziva mozda u dvi cigarete od svega toga.... A lulu pusis kad ti se pusi, nema ovisnosti. Po meni tu lezi bit svega, nisi rob, nisi ovisnik (..mozda o samom uzitku Smile) Znaci samim tim je manje stetno... Al to je nebitno jer sta je to danas zdravo!

Ima oni vic... Doktore, ne pusin, ne pijen, ne jeben, iman 25 godina, hocu li dozivit stotu!?
Doktor: Pa vjerovatno hoces ali.... ZASTO! umrijet od smjeha

[Vrh] Go down
Brka
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 303

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   04.11.11 23:32

Di to ima 50 g duhana za 29 kuna? Da naručim. Malo su skuplji duhani. Ima od 36-52 kn kod nas u Osijeku. I ako pušiš kao bivši pušač cigareta, onda ti 50 g traje 2,5 dana. Mjerio ja.

Lule, ako kupuješ u trgovini onda i koštaju puno-previše. Al eto ja sam svoje (16 komada) našao od 10-30 kn po sajmovima antikviteta i sl. Tak da eto tu možeš recimo uštedit. Upaljači se troše nemilice.

Ko kaže da se dim lule ne može uvlačiti u pluća? Može se. Sam se treba naviknuti. A i dobro je. Ponekad te ošamuti tolko da ne možeš hodat. Ko da pušiš neke nedozvoljene trave, a ustvari ne. Nikad.

Al, Cutleru, lijepo si sve napisao.
Svaka čast.

[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   05.11.11 0:03

Dobro Cutler je to malo ilustrirao i zanio se. Ima duhana po 29 kuna, ali to su oni Altadisovi užasi - Best ili Golden Value i slične gadosti.
"Normalni" duhani se kreću u cjenovnom rasponu od 48 kuna - O.C. od Mac Barena - 40 grama, do 65 kuna za Savinelli English Mixture.
No da se ne bismo zanosili - nije pušenje lule baš tako jeftin sport. Prvo duhani, pa lule, pa čistači, pa tamperi, pa upaljači.
Možeš ostati na dvije lule, ali tko je od nas ostao? Nitko!
Jednako tako, s vremenom poželiš malo bolji tamper - ode 100 kuna, pa bi onda kupio i bolji upaljač, pa sve gledaš neku "Coronu" fijuu! ode 100 $, pa taman kupio na Ebayu, a kolekcija lula u međuvremenu samo raste i raste...
Za te pare koje sam potrošio u ovih trideset godina, mogao sam kuću sazidati.
Ali nije mi žao niti jedne kune, jer taj užitak koji mi je lula pružila, ne može se usporediti ni sa čime! Cool
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 1455

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   05.11.11 2:05

Pravo zboriš Bayro. Užitak lule se ne može usporediti ni sa čime.
Cool
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   05.11.11 9:53

Potpisujem bayro Cool Ne baš kuću, ali jedan BMW sedmica, vjerovatno Shocked i nije mi žao ni trenutka. Kada sam totalno "ubijen" od posla, u klubu ekipa zna čime se bavim, sjednem u kafić i zapalim lulu. Ne radi nikotinskog kicka, nego da sam u svome svijetu sam pola sata. I to je to.... Inače bi se grizao u komadu 10 - 12 satti dnevno, ovako napravim koju ljekovitu pauzu Cool O klubu ne treba ni posebno zboriti.... a o druženju u Aljmašu................. Shocked
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   05.11.11 11:06

Ovo "sagraditi kuću" bila je više metafora, ali ste poantu i sami razumjeli. Drago mi je da dijelimo isto mišljenje.
A ovo za posao, stres i pauzu - potpisujem! To i sam radim, jedino mi u toj raboti pomaže i :psic: !
Dva kruga šetnje oko Džamije, dobra latakija i kao nov sam!
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2733

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   05.11.11 14:32

Davorin je napisao/la:
Potpisujem bayro Cool Ne baš kuću, ali jedan BMW sedmica, vjerovatno Shocked i nije mi žao ni trenutka. Kada sam totalno "ubijen" od posla, u klubu ekipa zna čime se bavim, sjednem u kafić i zapalim lulu. Ne radi nikotinskog kicka, nego da sam u svome svijetu sam pola sata. I to je to.... Inače bi se grizao u komadu 10 - 12 satti dnevno, ovako napravim koju ljekovitu pauzu Cool O klubu ne treba ni posebno zboriti.... a o druženju u Aljmašu................. Shocked

To nam moze biti polugodisnja terapija!
umrijet od smjeha
[Vrh] Go down
Nunki
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 319

PostajNaslov: Re: Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?   05.11.11 18:22

Potpisujem Bayru i Davorina. Srecom imam divnu suprugu koja podrzava moje potrebe. I obrnuto.
[Vrh] Go down

Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Similar topics

-
» Justin nema pojma zašto cure vrište kad ga vide
» Vrste duhana za lulu
» Zašto pušiti lulu, a ne cigarete?
» kutija za lulu, duhan, pribor, itd....
» Gde kupiti dobar duvan i lulu-Beograd