|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Lodir Bijeli zubi

Broj postova: 55 Join date: 26.11.2011 Age: 23 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Duhan za Meericu 02.12.11 1:22 | |
| Dragi forumaši - trebam pomoć! Ukratko dobio sam meericu (naravno bez filtera) i svi duhani koje imam doma su mi kiseli (MB virginija n1, MB Vanilla cream, MB black ambrosia, Borkum Riff Black cav se bojim i staviti unutra). U breeru mi je virginija fantasticna, ovi su ok sa filterom ali sam se valjda prepusio aromatika u ova 2 tjedna pa mi molim vas sugerirajte neki duhan koji ce mi vise odgovarati (biti manje kiseo) za meericu. Razmisljao sam o Navy Flake ili nekog Stanislawa utuci unutra ali nisam bas pametan |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 8:14 | |
| Nema to veze sa duhanima, nego sa materijalom od kojeg je lula. Briar ili bijeli vrijes je prirodni materijal i uvijek ispušta stanovitu količinu tanina koji mijenja okus duhana. Meerschaum je opet neutralni materijal (magnezijev silikat) i duhan kojeg pušiš u njemu ima baš okus duhana. Dakle, problem je (ako je to problem) je u materijalu, ne u duhanu. |
|
 | |
Lodir Bijeli zubi

| Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 8:53 | |
| mislim da me niste shvatili, u Meeru mi ovi MacBarreni imaju kiseli okus, u vrijesu su mi odlicni. Za meer trazim manje kiseli duhan od ovih gore navedenih pa ako imate preporuku bio bih vrlo zahvalan |
|
 | |
Marin Split Žuti zubi

Broj postova: 616 Join date: 03.10.2011 Age: 29 Lokacija: Split
 | Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 9:26 | |
| Neznan kakav si sa engleskin misavinama, Peterson Old Dublin ili Stanislaw London mix natrpaj u koju oces lulu, komodno baci filter sta dalje i ni traga kiselosti  Doduse ja stalno pusin bez filtera i nikad mi nista nije bilo kiselo. |
|
 | |
Cutler Bacam filter

Broj postova: 363 Join date: 25.10.2011
 | Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 9:38 | |
| Mislim da je Bayro rekao sve ovim svojim postom. |
|
 | |
Leo Bacam filter

Broj postova: 565 Join date: 17.09.2010 Age: 19 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 9:39 | |
| Možda je Turčin držao meericu u turšiji? |
|
 | |
Lodir Bijeli zubi

| Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 9:46 | |
| Mozda  treba to procistiti nekim ciparskim mirodijama |
|
 | |
sinus Bacam filter

Broj postova: 340 Join date: 20.10.2010 Age: 49 Lokacija: 45°44`37N /15°45`07E
 | Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 12:28 | |
| Mislim da je Bajro htio reći da meerica možda nije iz bloka. |
|
 | |
Leo Bacam filter

Broj postova: 565 Join date: 17.09.2010 Age: 19 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 13:02 | |
| Nije to htio reći, nego jednostavno da okus duhana nije jednak u vrijesu i u meerschaumu. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 16:27 | |
| | Leo je napisao/la: | | Nije to htio reći, nego jednostavno da okus duhana nije jednak u vrijesu i u meerschaumu. |
Upravo tako Leone! |
|
 | |
Lodir Bijeli zubi

| Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 17:21 | |
| A mozda je i do nacina na koji pusim |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 17:34 | |
| Ta priča da su Mac Barenovi duhani kiseli je teorija našeg (uglavnom odsutnog) administratora Deana. To jednostavno ne odgovara istini - niti jedan Mac Barenov duhan od kad ga kupujem - a kupujem ga preko dvadeset pet godina još od vremena kad sam morao prvo platiti "Brodokomercu" avans u njemačkim dojč markama  nije kiseo. No da se vratim na stvar; meer i morta (jednako kao i porculan i glina) su neutralni materijali i duhan koji se puši u tim lulama ima aromu kakvu doista ima, vrijes i maslina su prirodni materijali i uvijek u njima ostane tanina i drugih raznih eteričnih dodataka koji mijenjaju okus duhanu, barem dok se ne formira cake, no o tome će puno više znati Davorin, koji je ipak najveći meštar što se drveta i ostalih materijala tiče. |
|
 | |
Darko Bacam filter

Broj postova: 534 Join date: 17.04.2011 Age: 39 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 17:48 | |
| Osjetilo okusa je vrlo subjektivna stvar, može jako varirati. Ono par lula koje sam pušio sa filterom meni nisu imale okus po ničem i shvačam šok pušenja bez filtera, pojavio se okus i eto ispalo je "kiselo". Ono što se može napraviti da se makne okusa u bilo kojoj luli je staviti malo meer granulata, to takođe makne dio okusa jer je ipak neki filter.Što se tiće preporuke duhana koji neće biti "kiseo" to je opet strogo osobno, probao bih preporučiti nekog grubljeg balkanca kao što je Stanislaw Balkan Latakia. Ovo pišem jer sam imao razdoblje od tjedan dana kad su mi skoro svi duhani osim čiste virginije bili manje ili više slani, što je apsurdno, a razlog je bila neka prehlada i sjebana sluznica u ustima. |
|
 | |
Lodir Bijeli zubi

| Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 18:03 | |
| @ bayro: mislim da nije razlog sam duhan nego upravo filteri kako je Darko napisao; kupio sam onaj granulat pa cu ga probati staviti u meericu da vidim dal ce mi biti bolje/losije/drugacije - a mozda je samo do dana i jezika  zao mi je sto ovako nedefinirano pisem ali jos sam nov pa mi se tesko egzaktno izrazavati |
|
 | |
Matko Bacam filter

Broj postova: 322 Join date: 10.11.2011 Age: 29 Lokacija: Dubrovnik
 | Naslov: Re: Duhan za Meericu 02.12.11 19:42 | |
| Nisam ni ja neki stručnjak, no mislim da nema smisla stavljati taj granulat u meericu... ipak su oboje od istog materijala. |
|
 | |
|