Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Duhan za Meericu

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
Darko
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 534

PostajNaslov: Re: Duhan za Meericu   02.12.11 19:44

Kao filter ima smisla... friški granulat ipak upije puno više od stjenki žarnice.
A ako se čovjek s vremenom desenzibilizira i počne pušiti bez potrebe za filterima onda više nema smisla.
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2733

PostajNaslov: Re: Duhan za Meericu   02.12.11 19:56

meni je kod granulata, mislim da sam to vec pisao ili pricao, dobra fora i to sto nakon pusenja i odmaranja lule fino "zdrobi" sav pepeo prilikom tresnje pa lula u pravilu uvijek ostane iznutra onako lijepo siva od sitnih komadica pepela koji se lagano nahvata na stijenke.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Duhan za Meericu   02.12.11 23:42

Ima itekako smisla staviti dva.tri komadića granulata, ne na dno meerice, naravno, jer bi to bilo slaboumno, ali u vrijesušu ima i te kako smisla. Ipak je to neki prirodni filter, pokupi svu vlažnost i gadost, a ne mijenja okus duhana kao ti filteri od plastike, kartona, onih kamenčića ili "aktivnog" ugljena.
Naravno, puno je istine i u tome što Darko kaže - jednostavno ima dana kada ti niti jedan duhan ne paše, svi su ti bezukusni ili slani, no to je stvar stotine faktora, oko toga se ne treba uzrujavati.
Uostalom, kako bi rekla Scarlett O'Hara - sutra je novi dan! Cool
[Vrh] Go down
Matko
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 322

PostajNaslov: Re: Duhan za Meericu   02.12.11 23:52

Darko je napisao/la:
Kao filter ima smisla... friški granulat ipak upije puno više od stjenki žarnice.
A ako se čovjek s vremenom desenzibilizira i počne pušiti bez potrebe za filterima onda više nema smisla.

Po meni nema smisla stavljati taj granulat u meericu, što je bayro I potvrdio.
[Vrh] Go down
http://www.vkbellevue-dubrovnik.hr/?p=809
Darko
Bacam filter
Bacam filter

PostajNaslov: Re: Duhan za Meericu   02.12.11 23:57

A dobro onda, riješena stvar.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Duhan za Meericu   03.12.11 0:00

Dečki, bez lažne skromnosti - nije moja svaka mudroserina Sveto pismo.
Iz mene govori samo dugogodišnje iskustvo, no i ja sam mnogo stvari naučio na ovom forumu i da je bilo Interneta pred trideset i više godina ne bih učio metodom pokušaja i pogrešaka, nego sam recimo prvu meericu koji sam dobio na poklon uništio jer nisam pojma imao što je to uopće, pa nadalje.... Embarassed
[Vrh] Go down
Matko
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 322

PostajNaslov: Re: Duhan za Meericu   03.12.11 0:12

Držim te kompetetnijeg od sebe, pa mi je I to dosta.
Nego, htio sam probat taj granulat, ali ga nema za kupit u Dbk. Kako se kreće cijena, da znam pogledat na ebay-u?
[Vrh] Go down
http://www.vkbellevue-dubrovnik.hr/?p=809
Darko
Bacam filter
Bacam filter

PostajNaslov: Re: Duhan za Meericu   03.12.11 0:14

Ma... čovjek lako proba i nek mu je u slast ako mu uspije nešto što se čini besmisleno.
Ciljam na to da je sloj meer granulata kroz koji prolazi dim skoro pa isto što i filter u vratu lule.
Budući da filter nema kud staviti jer je lula bez filtera, može improvizirati sa slojem granulata.

Pušenje bilo koje lule sa filterom od meera je totalno drugačije od pušenja merrice bez filtera, jer jedno je filtriranje pomoću granulata a drugo je uživanje u neutralnosti žarnice meera.
[Vrh] Go down
Lodir
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 55

PostajNaslov: Re: Duhan za Meericu   03.12.11 0:14

bayro je napisao/la:
nego sam recimo prvu meericu koji sam dobio na poklon uništio jer nisam pojma imao što je to uopće, pa nadalje.... Embarassed

recimo da znamo nesto vise o ovome mozda bi se moglo sprijeciti isto unistavanje kod drugih pocetnika Embarassed

Matko je napisao/la:
Nego, htio sam probat taj granulat, ali ga nema za kupit u Dbk. Kako se kreće cijena, da znam pogledat na ebay-u?

Ja sam danas uzeo kristalni granulat (proizvodi Denicool) za 36kn u Havani u Zg i relativno je malo pakiranje naspram ovih meer granulata koje za 64kn dobijes cijelo cudo. Odlucio sam ipak kupiti jeftinije pakiranje cisto eto da se proba.

Darko je napisao/la:
Ma... čovjek lako proba i nek mu je u slast ako mu uspije nešto što se čini besmisleno.
Ciljam na to da je sloj meer granulata kroz koji prolazi dim skoro pa isto što i filter u vratu lule.
Budući da filter nema kud staviti jer je lula bez filtera, može improvizirati sa slojem granulata.

Slazem se i probat cu, mozda bas to bude nesto sto mi odgovara, a ako ne potrosit ce se granulati vec u breerici. Kazu covjek ne zna dok ne proba scratch a mozda je stvarno samo do dana. Dogodi mi se da meericu i zaslinim tako da ce mozda kristalici i tu pomoci
[Vrh] Go down

Duhan za Meericu

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 2 / 2.Goto page : Previous  1, 2

Similar topics

-
» Duhan za Meericu
» kutija za lulu, duhan, pribor, itd....
» Duhan za šmrkanje
» Kako se sortira duhan?
» Etui za 2 lule s vrećicom za duhan, lulom i čistačem,200kn