Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Pozdrav od pocetnika

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
KaKaV NeReD
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 1

PostajNaslov: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 15:20

Zdravo,

evo i mene nakon dosta razmisljanja o pocetku pusenja lule. Zovu me Marko i 37 mi je godina. "prave" cigarete sam "ostavio" prije desetak godina. Pod ostavio ne mislim da nisam pusac. Naime nikada mi se nisu svidjali ti smrdljivi stapici osim sto sam njima ubijao nikotinsku ovisnost.
Nakon ostavljanja tih "pravih" poceo sam motati. Duhan ima okus, cigareta ne izgara ko papir, jednostavno puno vece zadovljstvo od smrdljivig stapica.
Uz motane povremeno (u naletima i cesce) zapalim pokoji cigarilos ili cigaru. Odlicano je uzivanje uz dobar komad cigare i casu Merlota ili dobrog ruma.
Kako sam nemocan u ostavljanju tog trovanja cigaretama (nisam nikada ni pokusavao), onda sam odlucio da u nekoj modifikaciji pusenja duhana i sam uzivam. Razmisljao sam i prije o pusenju lule, ali sam mislio da je neprikladno mojim godinama.
Imam kod kuce jednu postariju lulu i neki dan odlucio kupiti malo duhana da probam. Otisao do Vlaske gdje nisu imali nista osim Black Ambrosia, pa reko za pocetak ce biti dobro.

E sad. Pitanja je puno.

1. Molio bih znalce da prokomentiraju moju lulu. Ne znam nista o njoj. Prije 30ak godnia ako ne i vise kupio ju je moj otac. Ne vjerujem da je neko remek djelo, ali se dimi.

//imageshack.us/photo/my-images/197/lula1.jpg/ (staviti http: na pocetku linka)

2. Opskrba.. Vidim da se dosta kuburi oko svega vezanom za lule u HR. Primjecujem da je pametno otici u Frankopansku.
Dosta tema je vezano za kupovinu na e-bayu, pa tako i mene zanima misljenje. Letimicno sam preletio forum i lagano ga citam pa nisam uspio izvuci neki generalni zakljucak.

Evo primjera//bit.ly/ufuLEx (staviti http: na pocetku linka) Lula za 25$. Iz Kine je. Zamarati se time ili ne? Ne ocekujem savrsenstvo, cak ne mogu niti procjeniti bolju lulu od dobre ili lose, jer nemam lulaski staz.

3. Kako znati jeli potreban filter za lulu ili ne? po cemu se to vidi na luli?

4. Svi se vjerojatno sjecamo onog pravog mirisa pusenja duhana lule. Koji je to duhan, mislim vrsta? Ne privlace me zasada aromatizirani ali vidim da je duhan nauka.
Koji duhan odabrati za pocetak a da nije skup? Jer kao pocetnik ne bih htio bogohuliti fini duhan a jos ne znam pusiti lulu. Po mogucnosti da je dobavljiv u ZG.

@admini foruma - link za aktivaciju u mailu dolazi sa tockom na kraju (barem je meni dosao takav) pa je neupotrebljiv jer krivo redirecta i ne moze se aktivirati acc.

Hvala i pozdrav.
[Vrh] Go down
MOVESHAKER
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 788

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 15:40

Dobrodošel,
[Vrh] Go down
bingo
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 202

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 16:03

Dobrodošao
[Vrh] Go down
sinus
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 340

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 16:28

Dobrodošao!! Laughing

Odgovori:
1.Lula ti ne izgleda loše,čini se da je od vrijesa .Za početnika niti ne treba remek djelo.
2.Okani se kineskih lula
3.Kada odvojiš usnik iz vrata lule vidiš dali je napravljena "sa ili bez filtera".Ne zamaraj se filterima .Može i bez njega, i u onoj luli koja je predviđena za filter.
4. Što se tiče duhana experimentiraj.Kaj nekome paše ne mora i tebi i obrnuto.
Obično za početak preporučuju Original Choice od Mac Barena što i nije loša preporuka.Istražuj...
Još jednom dobrodošlica!
[Vrh] Go down
Cutler
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 363

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 16:53

Lijep pozdrav i dobrodošao! Very Happy
[Vrh] Go down
420blackadder
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 396

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 17:07

Prvo, dobro nam došao na forum ! Cool

Drugo, čini mi se da ova lula nije od vrijesa, nego od ebanovine, kako i piše u samom oglasu. A i kineska je. Slažem se sa Sinusom. Ja ju osobno ne bih kupio.

Mislim da je ona lula koju već imaš sasvim dobra, ako je u nekom normalnom stanju (može se pušiti). Ako ne, očisti ju, i bit će sve u redu.

Treća, i zaključna stvar - za pitanja postoji poseban thread. Nije greda, za prvi put, to kažem samo da znaš za ubuduće Wink
[Vrh] Go down
ibublic
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 306

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 17:50

Dobrodošel!
[Vrh] Go down
amaru
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 237

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 19:02

dobrodošao
[Vrh] Go down
Leo
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 565

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 19:19

Dobrodošel.
[Vrh] Go down
LenkoSmrk
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 372

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 19:34

Dobrodošel in veliko užitka v dimu iz tobačne pipe,
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2972

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 21:05

prvo, dobro nam dosao!

drugo. prravi i nepravi miris duvana zavisi od ukusa, vremena, tvog trenutnog raspolozenja... i jos 101000 raznih uslova. uglavnom, tu MORAS da isprobavas. inace ce biti moj kolega voli vw vozila i ne moze da smisli francuze (verovato sto ih nije vozio) a ja obrnuto. da li vw ne valja ili je to renault? moja preporuka ti je mb scottish i mb plumcake. ta crna ambrosia meni je bila skroz ok, ali je duuugo nisam pusio i ne znam da li bi mi sad pasovala posto sam presao uglavnom na latakiju (bar dok je imam Rolling Eyes )

trece, batali kineze. ne zato sto su kinezi ili sto ne umeju nesto da naprave, vec sto je to macka u dzaku. a nije bas ni jeftina. koliko vidim na ebay se moze naci mnogo bolje za te pare.

tvoja lula izgleda u prilicno dobrom stanju, ovako na oko. iz zg si, lako ces se dogovriti sa ostalima da to pregledaju i vide sta je (posto vec nisi napisao sta pise na njoj). a ako ti ovo odgovara, nastavi dalje...

a sad na dalje citanje foruma Wink

[Vrh] Go down
gavran11
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 306

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 21:14

Dobrodošao! Laughing
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 1457

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 21:23

Dobrodošao!
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 22:22

Dobrodošao... kao i uvijek najbolji i najednostavni izvor informacija face to face je klub....
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
fatjoe
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 78

PostajNaslov: Re: Pozdrav od pocetnika   15.12.11 23:01

Lijep pozdrav i dobrodošao
[Vrh] Go down

Pozdrav od pocetnika

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next