Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Pomoć početniku i teškom amateru

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
PiperAtTheGatesOfDawn
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 8

PostajNaslov: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 14:35

pozdrav svima, evo sad sam naišao na forum, deluje kao super mesto.. da predjem na stvar...

kupio sam neku drvenu lulu (http: //www .zla-zla. com /zlashtek/ content/ drvena-lula-0) i uspeo da je "pokvarim" nakon 3 dana...

lula se sastoji iz dva dela i u drvo je ugradjen zavrtanj i matica kako bi delovi mogli da se spoje, taj zavrtanj je nekako uspeo da se odvoji od drveta i sad mogu da je spojim da stoji samo labavo...

jel mi vredi da ovo popravljam i kako da sredim to ili da batalim i kupim neku drugu(i ako bi mogli reći koje lule naprimer da razmotrim, u beogradu)?

znam da je lula priličan krš, ali nekako mi je prirasla za srce, nekako je indijanska, ima neki mojo

još jednom uzmite u obzir da sam apsolutni amater, znam da će ovo što sam napisao mnogima biti smešno, ali eto nadam se da će neko moći pomoći Smile

pozdrav! Laughing
[Vrh] Go down
milo
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 710

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 14:38

Kupi ti jednu iz briarja ,bez železnine i ostalog što ne spada ka luli.
Da se opet ponavljam,Denicotea,Aldo Morelli(ove dviju marke možeš kupit u Interšpar ili Mercator megamarketima u njihovoj trafici) ili starter seti poznanih znamki sve je tamo od 25€ do 40€

Zadnja promjena: milo; 23.12.11 14:42; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
PiperAtTheGatesOfDawn
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 14:41

jel znaš možda može li to negde u beogradu da se nadje?
[Vrh] Go down
milo
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 14:43

Bar je tako u Sloveniji
[Vrh] Go down
MOVESHAKER
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 788

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 15:02

1) predstaviš se ovdje:
http://www.dimlule.com/f8-upoznavanje

2) gdje i kako u BG pogledaš ovdje:
http://www.dimlule.com/t902-gdje-i-kako-kupiti-u-beogradu

3) Dobrodošel,
[Vrh] Go down
milo
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 15:12

Evo saznao sad si saznao
[Vrh] Go down
PiperAtTheGatesOfDawn
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 15:24

hvala na dobrodošlici i pomoći, sad ću da proverim temu
[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 616

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 19:31

Nasi prijatelji Imnik i Sekirce i Nunki ce ti najbolje pomoc kako, sta i di u Beogradu, u krajnju ruku imas internet, kao sta ti je Milo reka imas tih start paketa koliko hoces za relativno normalne novce. U glavnom ima tu po forumu sve sta pocetnik treba znat, medjutim, bez obzira dali ce ti se svidit pusenje lule pa kao da ne bacas previse novaca ja bi ti savjetova da ne kupujes neke jeftine skovace jer upravo to ce te odbit od pusenja i na kraju ces potrosit vise nego sta bi potrosija. Treba imat dobar alat pa makar bio pocetnik, a u ostalom ja se bar drzin one , nisan toliko bogat da bi kupova jeftino!
Jedan srednji rang cijene i neces pogrijesit, tipa 40, 50 eura i miran si. Nekakav Peterson, Savinelli, Stanwell itd...
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 20:20

Marin Split je napisao/la:
Nasi prijatelji Imnik i Sekirce i Nunki ce ti najbolje pomoc kako, sta i di u Beogradu, u krajnju ruku imas internet, kao sta ti je Milo reka imas tih start paketa koliko hoces za relativno normalne novce. U glavnom ima tu po forumu sve sta pocetnik treba znat, medjutim, bez obzira dali ce ti se svidit pusenje lule pa kao da ne bacas previse novaca ja bi ti savjetova da ne kupujes neke jeftine skovace jer upravo to ce te odbit od pusenja i na kraju ces potrosit vise nego sta bi potrosija. Treba imat dobar alat pa makar bio pocetnik, a u ostalom ja se bar drzin one , nisan toliko bogat da bi kupova jeftino!
Jedan srednji rang cijene i neces pogrijesit, tipa 40, 50 eura i miran si. Nekakav Peterson, Savinelli, Stanwell itd...

Slažem se sa nešim Marinom u svakoj riječi. Ne samo da nitko od nas nije dovoljno bogat da bi jeftino kupovao, nego se škrtost najskuplje plaća.
Dakle, ne kupuj nikakva smeća od čudnovatih drva po netu, nego upravo srednji rang kao Peterson Aran, DC ili Stanwell.
Ako ti se ne dopadne pušenje lule, barem nećeš biti na velikoj šteti.
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2972

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 22:14

ima dosta komada aldo morelli za oko 4-5000din kod nikole. mislim da bi bile dobre. isto ako ima turski sahin, mozes i njih kupiti. za duvan, ima amforu, zatim standardnu ponudu legalnih i po nekim info navy flake i erinmore. mozda jos nesto, ovo sam cuo, nisam bio.
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 1457

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   23.12.11 23:04

Sahin lule su mu povoljne i odlicne su. Takodje i Aldo Morelli.
[Vrh] Go down
PiperAtTheGatesOfDawn
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   24.12.11 16:53

hvala ljudi!

[Vrh] Go down
PiperAtTheGatesOfDawn
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   05.01.12 17:01

uzeo sam lulu pre jedno nedelju dana, nisam imao kad ranije da se javim... Uzeo sam je kod čove iz prolaza kod vrućeg gavrana, čika ljubine... italijanska je lula(iz one njegove serije od 4600 dinsa), marka je valjda "Rico", čudan je font, mislim da to piše, nisam se mnogo raspitivao kod njega za to, uzeo sam je zbog izgleda. Uzeo sam i tamper i duvan i neke čistače mi je dao drugar, tako da sam opremljen i već nedelju dana u akciji Smile

prvo sam uzeo neki captain black(aroma vanile), to je kod ovog gospodina što ima radnju u prolazu, lagan duvan, fina aroma, sad u žurbi uzeh neki stanwell melange na trafici... fini duvani, ali moram priznati da bih radije kupio neki duvan bez arome, lepo je to, ali bi radije probao neki čist duvan, ako neko može da preporuči nešto što može u beogradu da se nadje?

takodje imam pitanje u vezi razgorevanja lule... dakle imam poteškoća sa gorenjem duvana, brzo se gasi i moram stalno da vučem kako se ne bi ugasio, ne znam da li postoji tema za ovo, ako neko može da pomogne?

nadam se da nisam pretežak tip, stvarno mi sad treba mala pomoć da stanem na noge sa lularenjem...

pozdrav! Wink
[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 616

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   05.01.12 18:24

Virujen da postoji tema o tome, malo pogledaj po pusionici.... Medjutim, ne zamaraj se sa tin sta ti se duvan gasi, gasi se i meni i svima nama, to je normalna stvar! Ali ako je to ipak pre cesto onda mogu bit dva razloga, a to su:
ili je duhan pre vlazan
ili si ga previse stisa dok si punija lulu

Koliko vidin pusis samo aromatike, a oni znaju bit poprilicno vlazni.
Dakle posusi malo duvan i laganije puni lulu

piva
[Vrh] Go down
milo
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Pomoć početniku i teškom amateru   06.01.12 10:52

Ako težko vučeš,lula se gasi,duhan ima čudan okus i peče te jezik onda si previše natrpao lulu.
Prije če da te peče jezik ili sva usta od previše napunjene lule nego iz premalo napunjene lule.

A što se tiče vlažnosti duhana,Samuel Gawith 1792 flake je vrlo- vrlo vlažan pa ga možeš pušiti sa užitkom ako lulu napuniš sa MANJE duhana.Ne samo da se ne gasi več ima samo tako vlažan pravi okus ,vjerujte sušio sam ga, pa je samo gubio na okusu.
[Vrh] Go down

Pomoć početniku i teškom amateru

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Pomoć oko Dreambox
» Ja sam 24/7 poćetnik molim pomoć
» Osnovna pomoc oko aukcije.
» Pomoć početniku i teškom amateru
» pečenje jezika