Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Next
Autor/icaPoruka
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9174

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   27.01.12 15:49

Narmalno! A što se tiče toga da ćemo Papa Štrumf i ja umrijeti, za to postoji samo mala mogućnost!
To smo Davorin i ja odavno zaključili!
[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 612

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   27.01.12 17:40

bayro je napisao/la:
Narmalno! A što se tiče toga da ćemo Papa Štrumf i ja umrijeti, za to postoji samo mala mogućnost!
To smo Davorin i ja odavno zaključili!

Iz vasih usta u bozje usi!!!
Sve sta ste rekli slazen se od rici do rici, ajde da smo i mi u necemu privilegirani!
[Vrh] Go down
LenkoSmrk
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 229

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   27.01.12 17:50

A da, iz Bayrovih usta u božje uši.
Nadam se, da me u bliskoj budučnosti put odvede prema ZG, i da imam čast lično upoznat častne kume luljaške mafije. bayro Papa Štrumf

veseli
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9174

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   27.01.12 18:55

Uvijek sre dobrodošli! Smile
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2542

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   27.01.12 22:31

evo da se i ja javim makar ova tema nije bas mjesto za to.
decki, puno hvala na lijepom doceku i ugodnom ali prekratkom druzenju, legende ste!

p.s. ispricavam se na onako naprasnom prekidu druzenja i mom odlasku ali jednostavno nije bilo u mojoj moci bilo sto napraviti.
sljedeci put ce biti bolje, obecajem.
Wink
[Vrh] Go down
Nunki
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 306

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   27.01.12 23:07

[quote="G.S.Patton"][quote="bayro"]
Marin Split je napisao/la:

A sta se tice Davorinih lula, uopce mi vise ne pada napamet kupovat nista drugo osim DMP

Sto se mene tice, odluka je odavno i prirodno donesena, uostalom, svedoci ste da sam to diskretno savetovao i novopridoslim mladjahnim po stazu ljubiteljima lule da ne lutaju, kad su vec privilegovani a nisu ni svesni u kojoj meri.

Jos da nadjem jednog Davorina za meershaum, a naci cu, jer ima ih jos u Turskoj i milina da uzivam dok me organizam sluzi..
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3778

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   28.01.12 0:30

sada ste stvarno pretjerali s pohvalama Embarassed svi mi je neugodno. Morati ću kod svoga brata Altinoka naručiti i nešto mera Cool

ali, danas sam pregledao i prebrojio Creski i Hvarski vrijes..... i mogu reći da se neki razvikani Toskansi i Kalabrijski ( ako su ikada i bili tamo Twisted Evil ) mogu sakriti pred strukturom i tvrdoćom ovoga Jadranskog..... uskoro.... Cool

Inače sve što vam je grga ispričao kako je na našim druženjima u klubu, vrijedi za one slučajeve kada je on bio prisutan Twisted Evil Znači obično nema kršenja čaša, striptizete na stolu, i bačve u dvorištu Twisted Evil
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
Nunki
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 306

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   28.01.12 16:51

Bas smo jutros Imnik, Ssekir i ja uz kaficu komentarisali potencijal narecenog vresa.

Uzgred, utisak mi je da je Ssekir ostao bez daha kad je zgrabio, nece se ljutiti, ne ogovaram ga, naprotiv, bukvalno zgrabio poklon i razrogacio oci.

Elem, nema sumnje, barem sto se mene tice da je vres u Davorinovom posedu 'jaci' od izvikanih, tim pre sto je veliko pitanje koliko ga je kvalitetnog uopste ostalo na Mediteranu mimo Hrvatske, Crne Gore i delimicno Albanije. Mozda jos malo na Sardiniji. Severnu Afriku su Danhil i ostala banda davno izraubovali, o ostalim ranije opustosenim podrucjima da ne govorimo, a i tamo (S. Afrika) vres uglavnom raste na rastresitom zemljistu, tako da, nije to ta gustina...druze Davorine, mi ti se kunemo i po toj liniji stvaralastva. Very Happy
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 1326

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   28.01.12 17:46

Povodom danasnjeg druzenja mogu samo potvrditi ono sto je napisao Nunki. Cool
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   28.01.12 17:48

grga je napisao/la:
evo da se i ja javim makar ova tema nije bas mjesto za to.
decki, puno hvala na lijepom doceku i ugodnom ali prekratkom druzenju, legende ste!

p.s. ispricavam se na onako naprasnom prekidu druzenja i mom odlasku ali jednostavno nije bilo u mojoj moci bilo sto napraviti.
sljedeci put ce biti bolje, obecajem.
Wink

Zao mi je sto je nase druzenje sa Grgom kratko trajalo, ali bice prilike da se ponovo okupimo i to u vecem sastavu.
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2542

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   28.01.12 22:54

imnik je napisao/la:

Zao mi je sto je nase druzenje sa Grgom kratko trajalo, ali bice prilike da se ponovo okupimo i to u vecem sastavu.

Wink
[Vrh] Go down
ZmajiC
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 151

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   29.01.12 0:11

eeee na prolece cu i ja da dodjem na ta druzenja samo da vas obavestim!!!!!necete se tako lako izvuci...vi da uzivate a da ja sedim i sam da lulu pusim NE IDE!!!izvinite sto nije mesto za ovaj komentar ali poceli ste vi Wink
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   29.01.12 0:19

Upravo sam zavrsio sa prvom lulom OM u Davorinovoj morti. Kakav spoj odlicne duhaneks miksture i morte. Cool
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   29.01.12 11:39

Nunki je napisao/la:

Elem, nema sumnje, barem sto se mene tice da je vres u Davorinovom posedu 'jaci' od izvikanih, tim pre sto je veliko pitanje koliko ga je kvalitetnog uopste ostalo na Mediteranu mimo Hrvatske, Crne Gore i delimicno Albanije. Mozda jos malo na Sardiniji. Severnu Afriku su Danhil i ostala banda davno izraubovali, o ostalim ranije opustosenim podrucjima da ne govorimo, a i tamo (S. Afrika) vres uglavnom raste na rastresitom zemljistu, tako da, nije to ta gustina...druze Davorine, mi ti se kunemo i po toj liniji stvaralastva. Very Happy

Upravo tako Nunki. Tamo negdije 98, 99 prijatelj mi je iz Crne Gore poslao vrijes. Prije rata se redovno kopao i izvozio u Italiju i prodavao pod "njihovim " imenom. Osušen i prerađen bio je tada bolji od "Talijanskog" ili Španjolskog koji sam dotada koristio. Pod bolji mislim na kompaktnost i tvrdoču. Od toga vrijesa je nastalo negdije 15 lula, koje se i danas redovno koriste..... Slijedeom toga organizirao sam s prijateljima dobavu vrijesa s Jadranskih otoka. Tamo se vrijes nije kopao godinama, nekoć je služio za balote, tako da ga još ima u velikim količinama, cijeli šumarci su puni vrijesa. ( Najveća "kugla" vrijesa koja mi je bila u posjedu imala je 45 cm u promjeru ) Iskopani su vrijesovi s Cresa, Rabi i Hvara. Tenutno se suši cca 200 klocni Rolling Eyes Ovih par lula koje sam napravio od tih vrsta se pokazalo vanrednim, na kraju to je mišljenje i uvaženih članova kluba koji dime iz njega Laughing
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)   29.01.12 11:50

Nova serija ( točnije nastavak starije ).... kako to obično biva kada se upetlja Murphy, krenuo sam s četiri OOUM Paulice da bi dvije bile kako valja, a na koncu su ispale sve četiri ok. Prvi put sam koristio tehniku "mokrog" pjeskaranje, koji daje vrlo izraženu reljefnu strukturu drveta. ( Inače te podatke sam dobio od nekoliko kolega pipemakera malo višeg ranga, s kojim sam redovno u kontaktu, Nomina sund odiosa, ali njihovi radovi se često pojavljuju u "Lulama za kojima slinimo" ) i uz put da se pohvalim, dobio sam poziv da posjetim jedan od najstarijih i najcjenjenijih lulašku klubova u svijetu i tamo održim predavanje o morti i pipemakingu Cool Za napomenuti da i im je jedan od nedavnih predavača bila Nana.... Vjerovatno početkom slijedeće godine, sam tamo..... moram iskombinirati s još nečim, toliki put radi jedne večere baš i nije prihvatljiv.

ali idemo na lule:

Ooum Paulica 1

[IMG=http://img252.imageshack.us/img252/7590/img4861n.jpg][/IMG]

[Vrh] Go down

Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 5 / 13.Goto page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Next

Similar topics

-
» Oliver Dragojević - Kolekcija Albuma
» Sretna 2012 svim forumašima
» Cvijetni sajam Pordenone 2012
» Lud Zbunjen Normalan Nove Epizode 2012
» Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-)