| | Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) | |
|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
bayro Moderator

Broj postova: 9174 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 27.01.12 15:49 | |
| Narmalno! A što se tiče toga da ćemo Papa Štrumf i ja umrijeti, za to postoji samo mala mogućnost! To smo Davorin i ja odavno zaključili! |
|
 | |
Marin Split Žuti zubi

Broj postova: 612 Join date: 03.10.2011 Age: 29 Lokacija: Split
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 27.01.12 17:40 | |
| | bayro je napisao/la: | Narmalno! A što se tiče toga da ćemo Papa Štrumf i ja umrijeti, za to postoji samo mala mogućnost! To smo Davorin i ja odavno zaključili! |
Iz vasih usta u bozje usi!!! Sve sta ste rekli slazen se od rici do rici, ajde da smo i mi u necemu privilegirani! |
|
 | |
LenkoSmrk Peče me jezik

Broj postova: 229 Join date: 12.12.2011 Age: 37 Lokacija: Slovenija-Prlekija
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 27.01.12 17:50 | |
| A da, iz Bayrovih usta u božje uši. Nadam se, da me u bliskoj budučnosti put odvede prema ZG, i da imam čast lično upoznat častne kume luljaške mafije. |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9174 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 27.01.12 18:55 | |
| Uvijek sre dobrodošli! |
|
 | |
grga Oblak dima

Broj postova: 2542 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 27.01.12 22:31 | |
| evo da se i ja javim makar ova tema nije bas mjesto za to. decki, puno hvala na lijepom doceku i ugodnom ali prekratkom druzenju, legende ste! p.s. ispricavam se na onako naprasnom prekidu druzenja i mom odlasku ali jednostavno nije bilo u mojoj moci bilo sto napraviti. sljedeci put ce biti bolje, obecajem.  |
|
 | |
Nunki Bacam filter

Broj postova: 306 Join date: 20.04.2010 Age: 53 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 27.01.12 23:07 | |
| [quote="G.S.Patton"][quote="bayro"] | Marin Split je napisao/la: | A sta se tice Davorinih lula, uopce mi vise ne pada napamet kupovat nista drugo osim DMP |
Sto se mene tice, odluka je odavno i prirodno donesena, uostalom, svedoci ste da sam to diskretno savetovao i novopridoslim mladjahnim po stazu ljubiteljima lule da ne lutaju, kad su vec privilegovani a nisu ni svesni u kojoj meri.
Jos da nadjem jednog Davorina za meershaum, a naci cu, jer ima ih jos u Turskoj i milina da uzivam dok me organizam sluzi.. |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3778 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 28.01.12 0:30 | |
| sada ste stvarno pretjerali s pohvalama  svi mi je neugodno. Morati ću kod svoga brata Altinoka naručiti i nešto mera ali, danas sam pregledao i prebrojio Creski i Hvarski vrijes..... i mogu reći da se neki razvikani Toskansi i Kalabrijski ( ako su ikada i bili tamo  ) mogu sakriti pred strukturom i tvrdoćom ovoga Jadranskog..... uskoro.... Inače sve što vam je grga ispričao kako je na našim druženjima u klubu, vrijedi za one slučajeve kada je on bio prisutan  Znači obično nema kršenja čaša, striptizete na stolu, i bačve u dvorištu |
|
 | |
Nunki Bacam filter

Broj postova: 306 Join date: 20.04.2010 Age: 53 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 28.01.12 16:51 | |
| Bas smo jutros Imnik, Ssekir i ja uz kaficu komentarisali potencijal narecenog vresa. Uzgred, utisak mi je da je Ssekir ostao bez daha kad je zgrabio, nece se ljutiti, ne ogovaram ga, naprotiv, bukvalno zgrabio poklon i razrogacio oci. Elem, nema sumnje, barem sto se mene tice da je vres u Davorinovom posedu 'jaci' od izvikanih, tim pre sto je veliko pitanje koliko ga je kvalitetnog uopste ostalo na Mediteranu mimo Hrvatske, Crne Gore i delimicno Albanije. Mozda jos malo na Sardiniji. Severnu Afriku su Danhil i ostala banda davno izraubovali, o ostalim ranije opustosenim podrucjima da ne govorimo, a i tamo (S. Afrika) vres uglavnom raste na rastresitom zemljistu, tako da, nije to ta gustina...druze Davorine, mi ti se kunemo i po toj liniji stvaralastva. |
|
 | |
imnik Oblak dima

Broj postova: 1326 Join date: 05.11.2009 Age: 36 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 28.01.12 17:46 | |
| Povodom danasnjeg druzenja mogu samo potvrditi ono sto je napisao Nunki. |
|
 | |
imnik Oblak dima

| Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 28.01.12 17:48 | |
| | grga je napisao/la: | evo da se i ja javim makar ova tema nije bas mjesto za to. decki, puno hvala na lijepom doceku i ugodnom ali prekratkom druzenju, legende ste!
p.s. ispricavam se na onako naprasnom prekidu druzenja i mom odlasku ali jednostavno nije bilo u mojoj moci bilo sto napraviti. sljedeci put ce biti bolje, obecajem.
 |
Zao mi je sto je nase druzenje sa Grgom kratko trajalo, ali bice prilike da se ponovo okupimo i to u vecem sastavu. |
|
 | |
grga Oblak dima

Broj postova: 2542 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 28.01.12 22:54 | |
| | imnik je napisao/la: |
Zao mi je sto je nase druzenje sa Grgom kratko trajalo, ali bice prilike da se ponovo okupimo i to u vecem sastavu. |
|
|
 | |
ZmajiC Peče me jezik

Broj postova: 151 Join date: 11.01.2012 Age: 28 Lokacija: Novi Sad
 | Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 29.01.12 0:11 | |
| eeee na prolece cu i ja da dodjem na ta druzenja samo da vas obavestim!!!!!necete se tako lako izvuci...vi da uzivate a da ja sedim i sam da lulu pusim NE IDE!!!izvinite sto nije mesto za ovaj komentar ali poceli ste vi  |
|
 | |
imnik Oblak dima

| Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 29.01.12 0:19 | |
| Upravo sam zavrsio sa prvom lulom OM u Davorinovoj morti. Kakav spoj odlicne duhaneks miksture i morte. |
|
 | |
Davorin Pipe maker

| Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 29.01.12 11:39 | |
| | Nunki je napisao/la: |
Elem, nema sumnje, barem sto se mene tice da je vres u Davorinovom posedu 'jaci' od izvikanih, tim pre sto je veliko pitanje koliko ga je kvalitetnog uopste ostalo na Mediteranu mimo Hrvatske, Crne Gore i delimicno Albanije. Mozda jos malo na Sardiniji. Severnu Afriku su Danhil i ostala banda davno izraubovali, o ostalim ranije opustosenim podrucjima da ne govorimo, a i tamo (S. Afrika) vres uglavnom raste na rastresitom zemljistu, tako da, nije to ta gustina...druze Davorine, mi ti se kunemo i po toj liniji stvaralastva. |
Upravo tako Nunki. Tamo negdije 98, 99 prijatelj mi je iz Crne Gore poslao vrijes. Prije rata se redovno kopao i izvozio u Italiju i prodavao pod "njihovim " imenom. Osušen i prerađen bio je tada bolji od "Talijanskog" ili Španjolskog koji sam dotada koristio. Pod bolji mislim na kompaktnost i tvrdoču. Od toga vrijesa je nastalo negdije 15 lula, koje se i danas redovno koriste..... Slijedeom toga organizirao sam s prijateljima dobavu vrijesa s Jadranskih otoka. Tamo se vrijes nije kopao godinama, nekoć je služio za balote, tako da ga još ima u velikim količinama, cijeli šumarci su puni vrijesa. ( Najveća "kugla" vrijesa koja mi je bila u posjedu imala je 45 cm u promjeru ) Iskopani su vrijesovi s Cresa, Rabi i Hvara. Tenutno se suši cca 200 klocni Ovih par lula koje sam napravio od tih vrsta se pokazalo vanrednim, na kraju to je mišljenje i uvaženih članova kluba koji dime iz njega |
|
 | |
Davorin Pipe maker

| Naslov: Re: Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) 29.01.12 11:50 | |
| Nova serija ( točnije nastavak starije ).... kako to obično biva kada se upetlja Murphy, krenuo sam s četiri OOUM Paulice da bi dvije bile kako valja, a na koncu su ispale sve četiri ok. Prvi put sam koristio tehniku "mokrog" pjeskaranje, koji daje vrlo izraženu reljefnu strukturu drveta. ( Inače te podatke sam dobio od nekoliko kolega pipemakera malo višeg ranga, s kojim sam redovno u kontaktu, Nomina sund odiosa, ali njihovi radovi se često pojavljuju u "Lulama za kojima slinimo" ) i uz put da se pohvalim, dobio sam poziv da posjetim jedan od najstarijih i najcjenjenijih lulašku klubova u svijetu i tamo održim predavanje o morti i pipemakingu  Za napomenuti da i im je jedan od nedavnih predavača bila Nana.... Vjerovatno početkom slijedeće godine, sam tamo..... moram iskombinirati s još nečim, toliki put radi jedne večere baš i nije prihvatljiv. ali idemo na lule: Ooum Paulica 1 [IMG=http://img252.imageshack.us/img252/7590/img4861n.jpg][/IMG]  |
|
 | |
| | Davorinova kolekcija zima/prolječe 2012 ;-) | |
|