Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Prirodni duhani (bez aditiva)

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   30.01.12 16:27

BSmatic je napisao/la:
Moze se naci domaci duvan. Razlika je u tome sto proizvdjaci lazu sa velikim slovima na etiketi a slobodni prodavci te gledaju u oci kad to rade.
90% su "pravi hercegovacki" kao sto je svaki renault 4 u Srbiji 91 godiste Smile
nista nije tretirano sa secerom, nista nije farbano, nista nije mesano - treba ti zrtveno jagnje da sve to proba umesto tebe.

Baš!
Iako sam ja svojeveremeno ima provjereno pravu hercegovačku škiju ( čitaj virginiu), čak je bila i krupno rezana, ali nije bila za pušenje na lulu. Jednostavno je bila prežestoka, grizla je za jezik ( i za oči,), tako da je na koncu završila u smeću, poslije svih eksperimenata sa kuhanjem, pečenjem, dodavanjem melase....
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 1457

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   30.01.12 19:28

Imam isto iskustvo sa skijom kao i Bayro, samo sto sam uspeo da popusim ono sto sam kuhao, peko i muckao. Po mom misljenju uradio sam to tri puta - prvi, poslednji i nikad vise.
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2972

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   30.01.12 22:02

ja sam mislio na ove sto motaju. inace pusio sam i to u luli i nije mi bilo lose, ali pored ovoliko dobrih duvana... Evil or Very Mad
[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 616

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   31.01.12 9:31

ssekir75 je napisao/la:
ja sam mislio na ove sto motaju. inace pusio sam i to u luli i nije mi bilo lose, ali pored ovoliko dobrih duvana... Evil or Very Mad

Ma ipak je pre sitno rizan duvan za motanje, brzo bi gorija u luli i sprzija bi jezik Evil or Very Mad
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   31.01.12 10:48

mislio sam na cisti domaci duvan. nije bio sitno rezan ko za cigarete, to nece ni da gori kako treba u luli
[Vrh] Go down
BSmatic
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 84

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   31.01.12 11:28

Prvom prilikom cu da se rapitam ovde na buvljaku(Subotica), mada svi (3 prodavca) imaju iste vrste i razgovor sa njima je kao sa bankomatom. Imaju samo par ponudjenih odgovora: "Banatski, crnogorski i hercegovacki" i svi su za motanje, ne za lulu, a kada ih pitam: dobro, ali koje su vrste? gledaju me kao komunalnog inspektora... Opcije su: hoces crni, zuti ili zuci?sva tri duvana mirisu lepo ali kad zapalis, paraju grlo i oseti se onaj sirovi smrad neobradjenog duvana...bas cu im traziti da sledeci put donesu ono sto oni mogu da ponude kao vrhunski duvan za lulu pa da vidimo.
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   31.01.12 15:28

nema od toga nista. uzmi taj "zuci" ako oces da motas, inace u lulu tesko...
[Vrh] Go down
BSmatic
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   31.01.12 15:51

pretpostavio sam da je tako jbg. Kad su ljudi ovde prosto operisani od bilo kakvog kvaliteta.
[Vrh] Go down
BSmatic
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   13.02.12 10:09

Proverio sam na pijaci i biće da je ssekir (opet) u pravu. Niko ne može da nabavi domaći duvan za lulu. Rekli su pa mažeš i ovaj da staviš a to je inače , znaš, onaj krupniji duvan...odmah sam se setio nacionalne klase (ti ćeš da me učiš kako idu brzine Cool )
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   13.02.12 10:52

"meni rekli da moze da se upasuje" umrijet od smjeha umrijet od smjeha umrijet od smjeha

nema nista od te rabote, nemoj da gubis zivce bezveze
[Vrh] Go down
BSmatic
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   21.02.12 20:30

Eto da se vratim na početak (mrtve) teme i opet ne odgovorim na pitanje jer preostale 2 vrste nisam probao, ali sam nesrećnim slučajem koji je (opet) direkto povezan sa bahatošću naše drage službe za nabavku (ili uglavnom ne nabavku) stranih duvana za motanje u očaju naleteo, kupio i probao domingo natural. Ovaj put bez mahanja sa 20 vrsta duvana i full rich flavor natpisa. Napisali su hrabro - bez aditiva (humidifiers or preservatives), samim tim nivo vlažnosti ne može da pređe 14%. I ne prelazi. Suv do zla boga. Ipak nekim čudom ne para grlo i ne bazdi kako bi se očekivalo, a miris jeste miris duvana. Naravno da nije vrhunski duvan i kako sam se u životu napušio hemije da sam spreman da kenjam u galonske boce i lepim "antifriz" nalepnice na njih, nije mi se dopao ukus duvana kakav inače jeste ali mogu da kažem da je samim tim verovatno 100% zdraviji od 97% onoga što se pakuje u lepe šarene kesice - što naravno ne znači da prvom prilikom neću ponovo kupiti neku lepu šarenu kesicu Cool proklet sam - pa šta.

Zadnja promjena: BSmatic; 22.02.12 12:20; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   21.02.12 20:43

Matiću, pa ovaj tvoj esej je takav da bi se i Erazmo Roterdamski postidio! umrijet od smjeha
[Vrh] Go down
G.S.Patton
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 501

PostajNaslov: Re: Prirodni duhani (bez aditiva)   22.02.12 12:06

bayro je napisao/la:
Matiću, pa ovaj tvoj esej je takav da bi se i Erazmo Roterdamski postidio! umrijet od smjeha

Ili pak Erazmo Amsterdamski... Fučkanje
[Vrh] Go down

Prirodni duhani (bez aditiva)

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 2 / 2.Goto page : Previous  1, 2

Similar topics

-
» Prirodni duhani (bez aditiva)
» Eo stigli moji duhani iz Camelota:-)
» Dunhillovi duhani
» Duhani, porezi, nameti, cijene...
» Nikotinom jaki duhani