Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Čišćenje lule

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2, 3, 4  Next
Autor/icaPoruka
dean
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2195

PostajNaslov: Čišćenje lule   11.03.08 13:27

Evo sad cu napisati kako ja čistim lulu nakon pušenja. Nakon kaj je lula ohlađena prvo onom "žlicicom" iz češkog kompleta lagano prodjem po stjenkama da slucajno ne ostane nekaj neizgorenog duhana (ako ostane moguce je da vam dio "cake"a odpadne, ziher se nekima dogodilo", potom istresem pepeo na papir. Jos jednom provjerim da li se duhan zaljepio negdje te vratim nesto pepela u lulu i dobro promuckam te visak istresem van.Kad sam gotov sa rađenjem cakea bez ostataka duhan odšarafim usnik i onda pocinje pravo čišcenje. Prvo onom iglom prodjem i lagano puhnem da maknem krupne komade. Prvo čistacem čistim u grubo (mozete i škarama odrezivati vrhove štapica pa su vise iskoristivi) i tako sve dok čistac nije bijel. Onda čistac namocim u alkohol, lulu nakosim tako da se alkohol ne cijedi u lulu i opet sve dok čistac nije prakticki bijel. Nakon to ga uzmem stapic za uha i njime cistim ona dio di ulazi usnik. kad sam gotov sa tim dijelom onda prelazim na usnik te radim redosljedom, suho, sa alkoholom, štapići za uši u slucaju da je za 9 mm filter. Tek onda mozete reci da vam je lula čista.

Zadnja promjena: dean; 11.03.08 14:29; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
http://www.dimlule.com
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 13:36

Kaj kod tebe duže traje,pušenje lule ili čiščenje iste?
[Vrh] Go down
dean
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 13:42

Ali moje lule su čiste, a volio bih vidjeti od nekih nakon nekog vremena Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 13:46

Puritanac jedan!! Very Happy
Slažem se da lulu treba očistiti,ali zar baš tako detaljno svaki put??
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 13:49

Zato i držite lule u krevetima bounce
[Vrh] Go down
dean
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 13:51

decki Off topic
[Vrh] Go down
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 742

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 13:52

A uuu - ovo što si ti opisao je generalka.
Ja prvo provućem nekoliko čistača kroz usnik (od sada kamiš, nekeko mi usnik ne leži). Onda ih presavinem po pola pa prvo očistim širi kraj kamiša (sa presavijenim dijelom). Nakon toga isti čistač koristim za čišćene dijela tamo gdje kamiš ulazi u lulu i također sa istim presavijenim čistačem, ali drugim krajem, provlačim čistač dok ne dođe do kotla. Tu mi je obično najprljavije. I tako par puta. I da, zaboravih, prvo istresem sve ostatke van iz lule, sav pepeo i ostatke neizgorenog duhana, da je lula hladna se podrazumijeva. I na kraju, s presavijenim (iskorištenim, ali ne i preprljavim) čistačima očistim kotao.
Ponekad ostavim preko noći jedan čistač u luli. A definitivno pustim lulu da se odmara barem 1 dan, ako ne i 2.
Ne razumijem, zašto ostavljaš pepeo u luli? Meni taj pepeo smrdi, pa sve ide van. Koliko je meni poznato, cake će se formirati gorenjem duhana, a ne taloženjem pepela. Možda griješim. Što drugi misle?

PS. Ovo što ti radiš ja slično napravim jednom u dva-tri tjedna. Works for me!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 13:52

Zar ne pišemo o čiščenju lula?Zašto Off topic ?
[Vrh] Go down
dean
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 13:54

Cake se formira i talozenjem duhana po stjenkama isto
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 14:00

Malo pretjerujete, lula je alat, ne predmet obožavanja. Barem moje mišljenje. Normalno da je treba čistiti s vremena na vrijeme.
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 14:05

Davorin je napisao/la:
Malo pretjerujete, lula je alat, ne predmet obožavanja. Barem moje mišljenje. Normalno da je treba čistiti s vremena na vrijeme.

Ma daj - sjeti se samo svojih prvih lula. Zar ih nisi lickao, polirao... Neka, imaju dečki vremena, pa nek ih tretiraju. Vremenom prođe ta faza. No za (mjesečnu) generalku, opis nije loš.
Nego sad me zanima da li sam je u višegodišnjoj zabludi vezano uz pepeo?! Ostavljaš li i ti pepeo u luli?
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 14:13

Deane, ovo je fakat mjesečna generalka. Savjeti su definitvno dobri i ja ih sam primjenjujem, ali za svakodnevo čišćenje je dosta ovo što Fubar i Davorin kažu...
Najvažnije je ostaviti lulu da se odmori najmanje 24 sata prije novog pušenja, a ja prakticiram da je nakon pušenja i nakon što se ohladila rastavim, ostavim tako preko noći (ili jutra - ako su bila u pitanju večernja pušenja) i obično u usnik stavim jednu pamučnu čistilicu da povuče vlagu i gadost, a nakon toga, kako je Fubar opisao otprilike.
Ovu generalku na lulama radim jednom mjesečno i moram se složiti sa Davorinom da je lula ipak alat (doduše dragi alat), ali da ne treba pretjerivati...
[Vrh] Go down
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 14:17

Bayro - pepeo u luli? Da ili ne?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 14:19

Pepeo navodno izvlači vlagu??
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Čišćenje lule   11.03.08 14:20

Ja ga ostavim nekih pola sata nakon pušenja da upije vlagu, naravno, promiješanog, dosta rahlog, a onda ga naravno bacim da se i glava lule "zrači".
[Vrh] Go down

Čišćenje lule

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 4.Goto page : 1, 2, 3, 4  Next

Similar topics

-
» Čišćenje lule
» Pušenje lule na otvorenom ( vani )
» Pušenje lule nakon tretmana sa soli
» gašenje lule
» Deblja li pušenje lule????