S ovim su me navukli - neka konfekcija, Adsorba, ali meni draga. Inače, kamiš joj se malo rasklimao, u njoj se pušilo sve i sva, ali nakon tretmana sol i rakija, čiso je pristojna na pušenju.

E ovu sam Petersonku dobio po nižoj cijeni u onom dućanu negdje u Cvjetnom naselju, zastupnik za Petersona. Bio gazda u dućanu, ja sam kupovao prvu lulu za svog frenda kao poklon i nešto se zafrkavao s prodavačicom i kad sam već bio tamo, ajde da ubodem nešto i za sebe. A onda gazda rekao: "Ajde daj mu po nabavnoj cijeni...". Što god da to značilo, (sumnjam ja da sam mu bio baš tako simpatičan da se skroz odrekao marže), ali bilo je dosta jeftinije. Prošlo je tome dosta vremena, tako da se ne sjećam cifre. Ali svaki popust čovjeka veseli. ;o))
Na luli piše Strait Grain, s druge strane 6. Kako je moj arsenal ograničen, ova se najčešće koristi za engleza, ali kad prigusti, i za druge duhane.

E ova Butz Choquin je posebna priča. Čitao ja po netu da se u nekim zemljama možeš cijenkati, ali zaboravio na ono !nekim!. Pa ja nadobudno pitao u Gentu u Belgiji bi li meni spustili cijenu (a dućan nešto nalik o čemu Bayro i ekipa sanja, samo uz lule i duhane, i noževi i kojekakve muške sitnice). A tipu skoro da nisu oči ispale od čuda da kakvu ja to glupost pitam. Ali na kraju sam je toliko gladio i mjerkao da je tip puko."Ajde, zadnja mi u seriji, pa nek te voda nosi... A odakle ste vi, mladi gospodine?" "Iz Hrvatske :P"
Obzirom da je ova jedina bez filtera, u njoj pušim samo duhane za koje znam da mi nisu prejaki i prevlažni jer mi želudac jako burno djeluje ako potegnem onu gadost od kondenzata.
Ostalo su neke ukrasne i jedna merschaum koja je zametnuta i s pregriženim je kamišem, a kamiš je na navoj...
U planu mi je službeni put u Grčku, Francusku i Italiju ove godine, pa ću probati podebljati. Možda još jedna BC ili Savinelli, i u te neće ići ništa osim engleza.
Ako budem dobar i dobijem dozvolu ...