Prvi forum o lulama na ovim prostorima
 
Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 
 

 Baklava kao štrudl

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
picipl
Bacam filter
Bacam filter
avatar

Broj postova : 541
Join date : 27.03.2013
Age : 56
Lokacija : Zagreb
Omiljeni duhani : lagane latkije i arome

PostajNaslov: Baklava kao štrudl   19.12.13 21:15

Dragi ljudi, evo jedne slastice za nabaciti malo snage i energije!

• 8 žutih debelih kora
• 2-3 žlice ulja za svaku koru
Nadjev
• 0,5 kg očišćenih oraha (najbolje samljeti u mikseru za povrće da budu ne presitni)
• 20 dkg šećera,
• ˝ maslaca (125 grama),
• 1 prašak za pecivo,
• naribana korica limuna
• Jogurta light koliko treba da se zamijesi smjesa
Akcija
• Maslac treba rastopiti
• Sve sastojke staviti u zdjelu i dobro zamiješati
• Svaku koru premazati uljem i namazati s jednakom količinom nadjeva
• Zarolati kore kao za ŠTRUDLU
• Obavezno prije pečenja narezati štrudlove na željenu veličinu ili rez kao za baklave
Pečenje
• Peči 35-40 min na oko 170-180 0C
• Nakon pečenja još jednom prerezati po prijašnjim prerezima
Šerbet
• Dok se peče baklava kuhati  5-10 min 1 litru vode s 45 dkg šećera i jednim narezanim limunom
Kraj
• Prohlađenu, još uvijek toplu, ispečenu baklavu polako preliti sa šerbetom
[Vrh] Go down
 
Baklava kao štrudl
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» BAKLAVA

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Dim Lule :: Gastronomija :: Jela-
Forum(o)Bir: