Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Rattrays Black Mallory

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9091

PostajNaslov: Rattrays Black Mallory   22.03.08 9:56

Radi se o bogatom, aromatičnom duhanu koji bez obzira na latakiu koja se osjeća, razvija bogat, pun, rekao bih, slatkast okus...
To je mješavina virginije, latakije i crnog cavendisha koji mu daje tu jednu tamnu, gustu, slatku notu...
Duhan je odlično izbalansiran i svakako se radi o "večernjem duhanu". Osjećaju se tzv. orijentalni duhani koji mu daju stanovitu oštrinu, prije bih rekao prodornost, ali ne u smislu da "grize jezik"
Ja bih ga okarakterizirao kao neku "kariku koja nedostaje" između aromatičnih duhana (ne u danskom smislu naravno, već prirodno aromatičnih) i engleskih duhana.
Sinoć mi je uz čaj tako dobro legao da sam dvije lule ovog odličnog duhana popušio i što sam ga više pušio, bio mi je bolji...
No, kao i većinu ostalih Rattrayevih duhana treba ga ostaviti dan-dva da se osuši, jer je duhan u limenci od 100 g dosta vlažan, pa se tek nakon nekoliko dana osuši na pravu mjeru i tek tada razvija svoju pravu bogatu aromu...
Ocjena 4,8/5

P.S. Ima nekih članova naše male zajednice kojima taj duhan nije odgovarao pa su se prnjili i mrdali nosom, čak i duhan blasfemično iz lule izbacivali...Donijeti ću ga na slijedeći naš sastanak pa neka ga probaju kao prvi, a ne kao treći duhan u tri sata...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 3:01

Dragi moj,evo skoro će 3h ujutro i sav sretan (uspio sam konačno srediti taj hebeni adsl) dimim Rattraysa i dojmovi su drugačiji.U Korzu sam ga zapalio nakon 3 sata pušenja latakia i definitvno mi nije legao,dok mi sad jako paše.Možda mi je mrvicu presladak,no vrlo bogatog okusa.Da je malo više latakie unutra bila bi čista petica.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 12:55

E hebat ga,danas mi više nije sladak i fakat sam k`o neka junferica...evo 5-ice!!
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:18

Evo ti jedan savjet Šokre; popodne, tj. sad kad poklopaš bee ,malo prilegni, kasnije si skuhaj čaj (bez šećera) i lagano pijuckaj; može i kava, ali da nije jako zaslađena, ali uz čašu obične vode. Tako će ti se jezik i usna šupljina oporaviti, a čaj će neutralizirati ranije okuse; tako ja uvijek radim kad duhane testiram i činjenica je da mi duhan tada ima drugačiji, autentičniji okus...
Možda bi nove duhane, koje recenziraš stvarno trebalo također probavati u meerschaum luli, jer ona je ipak kamenčina i ne ostaju okusi ranijih duhana (da budem pametan - rezudualne vrijednosti!)... break
To će mi biti prva akvizicija - sad se bacam u deveti stupanj štednje za jednu meerschaumicu - jednostavnu billardicu kakvu Davorin ima...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:21

Slažem se...meerschaum svakako treba imati u kolekciji...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:23

Btw,nije li "rezidualnost" oliti trajno?st
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:25

Definitivno! Ima Davorin pravo...Ipak je to kamen, a vrijes, bez obzira na sve tretmane solju i alkicom (ti i Vegete dodaš) ipak upije aromu svih ranije pušenih duhana - sad svejedno latakije ili aromatika...
A kod meerschauma to nije slučaj.

Zadnja promjena: bayro; 26.08.08 7:59; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:27

rezidualan - dolazi od residuum - tj. ostatak - to su kao ostaci, preostala vrijednost, višak, ovisi u kojem kontekstu ga koristiš - ja sam se pametan pravio pa sam mislio na okuse - bolje reći ostatke okusa ranije pušenih duhana. study
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:29

Jest da je mali,niži rastom i stasom,al´kuži se...vidiš da se i njemu Petersonke sviđaju!!!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:30

Imam rezistenciju prema rezidualnosti bounce
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:32

Šokre - nekako te ne pratim? Je li malvazija bila prejaka?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:36

Sve ok stari moj....i cheers Rattrays da nismo Off topic i da VBerovac šmirgoglavi ne pizdi!
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:40

Neka on pizdi, samo da me ne spali! Za carinu prdac boom
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 13:43

Sve će nam ove postove spaliti...a i knjige Sad
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Rattrays Black Mallory   23.03.08 15:21

Heheh, ovo je već neka telepatija! Prije 5 min sam ubo jednu morsku pjenu a vi se tu raspisali baš o tome. Jebate već se brinem da smo svi povezani u neku kolektivnu svijest. affraid
[Vrh] Go down

Rattrays Black Mallory

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Rattrays Black Mallory
» Captain Black
» Stanwell - Black Diamond
» Holger Danske black & bourbon
» Film Zagor The Black Pirate's Treasure (1971)