|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Sasha19_81 Peče me jezik

Broj postova: 287 Join date: 07.04.2008 Age: 31 Lokacija: Bregana- radim u Zagrebu
 | Naslov: Dobro jutro 08.04.08 7:43 | |
| Dobro jutro svima iz Zagreba. Eto i mene, novi clan na vasem nadasve interesantnom forumu.
Pa da krenem od nekih osnova. Saša je ime. Rodjen u Varazdinu, zivim u Zagrebu vec 25 godina s tim da sam zadnjih par na lokaciji Samobor Bregana. Pušač sam vec 10 godina, a neki dan sam odlucio i probat lulu. Ulovio sam svog oca za rukav; inace starog pušača, što lule što cigara i cigareta i zatrazio od njega jednu od svojih lula. Nakon prvog paljenja i užitka shvatio sam da bi se trebalo malo informirati o tome sta imam namjeru radit. Pa me to i povuklo da potrazim malo po internetu i nasao sam vas.
Stoga sam polako prvo procitao skoro sve sto pise ovdje na forumu, polako upoznao neke nacine punjenja, ciscenja etc.
Al par stvari mi jos nije bistro.
Pa stoga pitanja po rednim brojevima.. -Neznam koja je lula, al je apple model
1. Koliko cesto se smije pušiti lula? (kad je hladna ok. al to je za cca 30 minuta ako se dobro zrači) 2. Da li ostavljati pepo u luli do sjedeceg punjenja ili ga istresti par minuta nakon gasenja lule? 3. Zašto mi se pri kraju pušenja pojavljuje mokri zvuk u luli dok uvlacim? (moguče je da slinim, al nisam siguran) 4. Koliko često treba očistiti lulu čistačima, ako se ona svaki put nakon pušenja istrese i ostavi da se hladi 5. Primjetio sam vise metoda paljenja lule od Frankove pa do glupih. Koju vi koristite i kakvu vrstu vatre koristite? (šibice, utan upaljač, brener, il nesto drugo) 6. Nead mi se glava lule zagrijava za vrijeme pušenja, a nekad ne. Stvar je u uvlačenju, al još nisam shvatio točno u čemu pa molim objašnjenje. 7. Hvala svima na pomoči i informacijama, nadam se da nisam bio dosadan : )
Čitamo se |
|
 | |
dean Oblak dima

Broj postova: 2195 Join date: 12.01.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 7:48 | |
| Dobrodošao. Molim te procitaj pravila foruma, a na sva tvoja pitanja odgovor je vec napisan (tips and tricks uglavnom) . Puno ugodnog dima |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 7:56 | |
| Dobrodošao!
1. Lula bi se trebala odmarati najmanje 24 sata prije idućeg pušenja, a idealno bi bilo 48 sati. Znači razmak od pola sata, sat ili dva ne dolazi u obzir ako želiš sačuvati lulu duže od mjesec dana.
2. Pepeo treba ostaviti u luli nekih sat do dva nakon završetka pušenja iz razloga da pokupi višak vlage iz lule, nakon toga ga treba istresti.
3. Mokri zvuk se pojavljuje zbog kondenzacije vlage iz duhana i sline. Lijek za to je paziti na slinu i usporiti tempo uvlačenja dima. Kad se lula pregrijava stvara se taj kondenzat.
4. Usnik i vrat lule potrebno je nakon svakog pušenja čistiti čistačima.
5. Za početnika Frankova metoda je sasvim ok, inače je najbolje lulu puniti metodom 3 * 1/3 (imaš već sve objašnjeno na forumu).
6. Stvar je definitivno u uvlačenju dima, ako se pregrijava odmori malo, ostavi lulu da se ohladi nekih 20-tak minuta i pripali ponovo.
7. Malo pročešljaj forum, imaš stvarno hrpu informacija i slobodno pitaj ako ti nešto nije jasno. |
|
 | |
Fubar Žuti zubi

Broj postova: 742 Join date: 08.03.2008 Age: 43 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 9:09 | |
| Pozz,
na Krunin odgovor (kkurilj) dodao bih jedino:
3. Grgljanje može biti i zbog vlažnijeg duhana. Ako pušiš bez filtera onda provuci čistač da upije dodatnu vlagu. Ako pušuš s filterom - uspori. Jedino pazi da ne povučeš taj kondenzat. U najmanju ruku, nije baš nešto ukusno ... |
|
 | |
Damir Bacam filter

Broj postova: 542 Join date: 28.01.2008 Age: 41 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 9:15 | |
| |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3896 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 9:31 | |
| Dobro došao, ovi mladi su ti već sve informacije točno napisali. Pročitaj forum (trebati će ti par sati ) i sve će ti biti jasno. Puno užitka i hladnog dima. |
|
 | |
Sasha19_81 Peče me jezik

Broj postova: 287 Join date: 07.04.2008 Age: 31 Lokacija: Bregana- radim u Zagrebu
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 9:42 | |
| Hvala lijepo na informacijama. A sad da vas pitam, primjetio sam i procitao da se nalazite subotom il nedjeljom, ovisno o situaciji, te jel mi mozete priosljedit informacju o sljedecem okupljanju, da vas vidim, te uzivo upijem informacije koje dijelite, sto o punjenju, sto o pušenju, što o svemu popratnom gdje kako i kada. :P
Hvala lijepo. |
|
 | |
sesa_pipes Pipe maker

Broj postova: 829 Join date: 21.01.2008 Age: 49 Lokacija: Torino
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 10:20 | |
| |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 10:33 | |
| Dobro došao mladiću! Puno hladnog dima želim mladoj generaciji!  Sva pitanja koja si postavio imaš na forumu (za koji će ti trebati par sati pročitati), a ostale finese kojih i nema nešto puno, ćeš i sam skužiti... Nije pušenje lule neka mudrost u koju su upućeni samo posvećeni, malo rutine, dobre volje i to je to! |
|
 | |
dean Oblak dima

Broj postova: 2195 Join date: 12.01.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 10:44 | |
| |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3896 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 10:55 | |
| Jes, makar nam je Šokre zabranio da budemo nasilni, ipak je lijepo znati neke osnovne info. |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 11:02 | |
| Mi nismo nasilni, mi smo pitom i plah svijet...Uglavnom svi....  |
|
 | |
acdc1 Bijeli zubi

Broj postova: 46 Join date: 10.03.2008 Lokacija: zagreb
 | Naslov: Re: Dobro jutro 08.04.08 12:26 | |
| |
|
 | |
purpur Bijeli zubi

Broj postova: 34 Join date: 03.02.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Dobro jutro 18.04.08 13:17 | |
| |
|
 | |
Sasha19_81 Peče me jezik

| Naslov: Re: Dobro jutro 01.11.09 20:20 | |
| |
|
 | |
|