|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
NEW_LULA_MEN Bijeli zubi

Broj postova: 4 Join date: 21.04.2008 Age: 27
 | Naslov: Trebam pomoć 21.04.08 20:59 | |
| Pozdrav svima.Što se tiče pušenja lula relativni sam novak te tražim od vas ako imate vremena i volje da mi odgovorite na nekoliko pitanja i da dobijem nekoliko savjeta. 1.Trebalo mi mi nešto više informacija o Nargili tj.samom načinu pripremanja za pušenje,pa ako netko znade... -isto tako dali se u Hrv može negdje kupiti duhan za Nargilu tj.arome i kolika im je otrpilike cijena(čuo sam da su kod nas užasno skupe arome) 2.Gdje mogu nabaviti dobar duhan za lulu u Rijeci(iz Rijeke sam) i Zagrebu? -volio bi početi sa nekakvim voćnim duhanom tj.aromama pa me interesira gdje mogu to nabaviti(ulica po mogućnosti) 3.pronašao sam na internetu i Meerschaum pipe pa me zanima nešto o njima ako znate.Znači neka karakteristika,dali se dobro puši(stavljam i sliku) 4.Što mislite o ovom upaljaču s kojim se mogu čistiti lule? 5.Koliko vrijednost ima ova ručno izrađena lula(vaša procijena):  6.Stavljam i nekoliko slika Peterson lula od koji ću jedno uzeti pa dali imate kojih savjet i preporuku(stavio sam slike)? PETERSON’S DONAGAL ROCKY ESTATE PIPE R. OF IRELAND UNIQUE Peterson's TANKARD Estate Pipe PRISTINE Peterson LARGE! Peterson System Estate Pipe Peterson's SITTER Ako su neka od ovih pitanja već odgovorena na forumu,ja se ispričavam što nisam stigao pogledati topic,ali bi vas zamolio da me uputite na njih. Hvala unaprijed |
|
 | |
dean Oblak dima

Broj postova: 2195 Join date: 12.01.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Trebam pomoć 21.04.08 21:22 | |
| 1. Nargile su tema za sebe i nemaju veze sa ovim lulama, proguglaj ima neka firma koja ih uvozi 2.MC Baren Original Choice 3. O meeru imas u pod forumu LULE 4. ne kupuj 5.od čega je ta lula? 6.3 lula je po meni najbolja 7. vas ima vise kad si napisao MEN = u engleskom množina od MAN |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Trebam pomoć 21.04.08 21:33 | |
| Sve što je Dean napisao je točno. Dodao bih samo da nije loša ni ona Peterson Donegal pipa 6.1.
Ako si novi pušač, ne počinji sa meerschaum lulama, to je nešto sasvim drugačije od pušenja lula od vrijesa, počni sa ravnom lulom od vrijesa... Uostalom sve imaš na forumu, već sto puta rečeno...Odvoji tri sata i sve će ti biti jasno i kako pušiti i koji duhan i gdje ga imaš za kupiti širom Hrvatske - pa i Rijeke... Dakle, baci se na čitanje, i ako nešto nije jasno - pitaj. |
|
 | |
NEW_LULA_MEN Bijeli zubi

| Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 9:33 | |
| 5..Ona ručno izrađena lula jest napravjena od drva maslina,ručni je rad nekog stolara,koliku vrijednost može imati? |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 10:10 | |
| pa ne veliku, jer mi je upitna njena funkcionalnost a to je osnova kod lule. Neznam kaj bi ti rekao  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 10:39 | |
| To neka ti služi kao ukras, a cijena takve lule na Britancu najviše može biti 20 - 50 kuna... Ako i toliko! |
|
 | |
NEW_LULA_MEN Bijeli zubi

| Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 11:04 | |
| Zabunio sam se ,lula je napravljena od bagrema,a šešir od trešnje,pa koliko ima takva vrijednost?
Hvala |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 11:05 | |
| Pušacku nikakvu, jer to nisu drva za lulu koliko ja znam, jedino ukrasnu, ako nekom estecki bude privlacna |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 11:06 | |
| Dobro ti je Bayro napisao, takve lule nemaju neku veliku vrijednost. 20, 50, eventualno 100 kn. To je ukras a ne lula za pušenje. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 11:24 | |
| Jel' ti to nas lagano prcaš sa tim bagremom i trešnjama?  |
|
 | |
zgb neron Peče me jezik

Broj postova: 178 Join date: 18.01.2008 Age: 38 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 11:35 | |
| bok dijecaci ubo novu lulu trebam je upusit, ali moram na poso  |
|
 | |
Fubar Žuti zubi

Broj postova: 742 Join date: 08.03.2008 Age: 43 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 11:36 | |
| Evo, ja ću par riječi o nargili koja se pogrešno smatra samo alatom za uživanje drogâ. Iako to i jest kod nas najčešća primjena, ovaj forum nije mjesto za to, tako da ću ja o nargili kao 'alatu' za pušenje duhana, odnosno nečemu što je nalik duhanu.
Imam jednu koju sam dobio iz Maroka, zajedno s duhanom i ugljenom, i princip bi trebao biti: - stavi se duhan; - zagrije se ugljen i stavi na vrh duhana i to se onda pućka.
Taj nazovi duhan je smjesa koja uopće nije nalik duhanu, masna, ljepljiva, vlažna... Ima je u raznim 'okusima' (ja sam imao s okusom jabuke).
Naravno, nikad mi nije uspjelo održati to čudo upaljenim pa je nargila dobila svoje mjesto na polici s ukrasima, 'duhan' se rasušio i završio u smeću.
Uglavnom, taj moj prijatelj koji mi ju je donio, pušio je to čudo pa Africi i veli da je zanimljiv doživljaj (i samo pušenje i 'lokali' u kojima se puši i ekipa ...).
E sad, u Zagrebu, u Camelotu u Frankopanskoj cure koje tamo rade su spominjale prezentaciju nargila. Da li je bila šala ili su mislile ozbiljno, nemam pojma (meni se činilo prilično ozbiljno), pa možeš kontaktirati dućan. Spominjale su cijene nargila od 500-tinjak kuna, da li će nuditi i taj masni 'duhan' za nargilu, ne bih znao.
I za kraj, par linkova: http://www.camelot.hr/ http://en.wikipedia.org/wiki/Hookah
Disclamer: Ne podržavam raspravu na ovom forumu o načinima uživanja droge, pitanje je bilo o nargili i pušenju duhana, pa je u tom smislu i odgovor. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 12:17 | |
| Da, a u Grazu imaš te ljepljive gadosti, arome koje se stavljaju na duhan, dolaze pakirane u malim kutijama, firma "Habibi", mislim Tunis... Hvala, dosta mi je egzota sa meerom i crkvenjakušama! Da ne bi sad još i Habibi pušio! Inače sam probao baš u Tuniziji, poseban je osjećaj to pušiti, samo to veze sa lulama i normalnim duhanom nema. Sidi Bou Said, slatki kafić (zapravo čajana) i stalno konobari trče uokolo, sipaju ti čaj i "papre" duhan sa tim Habibijem. Jako slatko i aromatično i jako slabo...  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 12:18 | |
| Ma nema do poštene latakie! |
|
 | |
Fubar Žuti zubi

Broj postova: 742 Join date: 08.03.2008 Age: 43 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Trebam pomoć 22.04.08 12:22 | |
| | kkurilj je napisao/la: | | Ma nema do poštene latakie! |
Amen! ;o)) |