Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Stanwell - Black Diamond

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Stanwell - Black Diamond   22.04.08 20:38

Dakle radi se o duhanu koji je Stanwell napravio kao neku svoju jubilarnu seriju, iako nisam uspio prokljuviti koja firma ga za Stanwell radi, ali za pretpostaviti je da je to neka danska firma.
Sam duhan je pakiran u vrlo elegantnoj crnoj kutiji od 100 grama i kad se kutija otvori osjeti se opojni miris Burleya i Cavendisha...
Sam duhan izgleda prekrasno - široko rezan, sa velikim komadima burleya, stječe se dojam da je trgan, a ne rezan...
Toliko o izgledu...
Kod pušenja razvija prekrasnu prirodnu aromu dobivenu blendiranjem Burleya po mom mišljenju dva puta "pečenog" cavendisha, i sasvim malo orijentalnih duhana da pojača "tijelo", tako da je aroma gusta i "mekana", ni spomena o tome da bi ujedao za jezik.
Ipak oprez - to je duhan za malo iskusnije pušače, jer iako dobro gori i sagorijeva može se dogoditi da burley sagori ranije, pa se lula može ugasiti. No kod pravilnog punjenja i normalnog pušenja, taj problem nestaje.
Inače duhan (ako se pravilno i pametno napuni - naravno), izgara ravnomjerno i lijepo, tako da na koncu ostane tek hrpica bijelog pepela. Kod pušenja razvija usudio bih se kazati - opojnu i bogatu aromu...
Uglavnom prevladavaju voćne arome - zelene jabuke i breskve, a taj se okus zadržava i dugo nakon pušenja, "retrogusto" na nepcu vas mami da zapalite još jednu lulu ovog odličnog duhana!
Osvježenje poslije svih onih silnih latakia - cavenidish i burley u savršenoj harmoniji, vidi se da je pažljivo i sa guštom rađen - aroma dobivena isključivo blendiranjem, a ne mahnitim aromatiziranjem
I na koncu - cijena. Davorin je kazao da ga je platio 22 eura za 100 grama, a i po raznim internetskim stranicama se cijena kreće u tim granicama možda negdje euro jeftiniji, a negdje jedan euro skuplji...
Ocjena 4,7/5 - jedina zamjerka je cijena, da ga pakiraju nogice, sigurno bi bio za 5 do 7 eura jeftiniji, koliko sigurno od cijene odlazi na šminkersku kutiju. Zato je ocjena 4,7, samo zbog cijene, inače bi bila čista petica!
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3896

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   22.04.08 21:55

uvijek me oduševiš, preciznim opisom. Moja bi recenzija glasila: dobar je volim ga dimiti. :-))). Inače stvarno je malo preskup, valjda štih jubilarne serije, crna kutija, te na kraju i samo ime.
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   22.04.08 22:57

Da, i još jedna sitnica; valja ga pušiti u većim lulama (mislim na žarnice) u njima razvija pravu, punu i bogatu aromu, jednako kao i Dunhillov Nigtcap.
Hvala prijatelju na komplimentu...Trudio sam se najbolje što sam mogao; a ostalo je te krasote, vraćam u subotu! Very Happy
[Vrh] Go down
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 742

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   23.04.08 11:50

Bayro, proizvodi ga Orlik Tobacco Company, kod nas poznat po Skandinaviku i Erinmoreu, ali i po Clanu i Flying Dutchmanu...
Link: Black Dimond

PS. Aroma: Mira Belle - to su one žute okrugle šljive, ili rakija od njih.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   23.04.08 12:05

Moguće! Očito je voćni okus, ja sam ga karekterizirao kao jabuku i breskvu, no moguće da je to i šljiva...Kod cavendisha je to vrlo teško baš pogoditi u sridu...
[Vrh] Go down
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   23.04.08 12:11

Bayro, nije ni namjera bila komentar tvoje recenzije, već samo faktografija. Moj domet bi vjerojatno bio - voćni okus (ako i to). A svrbilo me naći tko ga radi. ;o)
Ako dva znalca kažu da je dobar (i preskup), i to je već puno informacija.
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   23.04.08 12:26

Samo dimi Bayro, bez ustručavanja, inače majstor Dean nam je na prvom ili drugom druženju rekao da ga proizvodi Orlik, mora da si prečuo.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   23.04.08 12:35

Pa i smisao recenzija i je u tome da se nadopunjuju....A što se tiče proizvođača, tražio sam ali nisam nigdje na netu našao, a na samoj kutiji ne piše, što je čudno.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   23.04.08 12:38

Jebate, pa taj Orlik proizvodi maltene i dijelove za space shuttle. Odakle im samo molibden? umrijet od smjeha
[Vrh] Go down
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   27.04.08 18:37

Uz sve rečeno, samo bih dodao: meni ima malo aromu po korici od jabuke kad se baci na ploču od peći. Malo vraća u djetinjstvo. Znam, nije objektivno, no što može biti objektivno u pušenju lule. Definitivno je duhan za guštanje, uz sjajan room note.
Btw. cijena od 22 EUR za 100 grama i nije tako katastrofalna. Jest nešto skuplje, ipak crna fancy kutija mora koštati.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   27.04.08 18:52

Pa i napisao sam da ima voćnu aromu; i da me jedan od tih okusa podsjetio na jabuku, dozvoljavam i koru od jabuke...
Uvijek je teško kod cavendisha pogoditi koja je aroma točno u pitanju.
No očito smo pogodili da u duhanu postoji ta aroma jabuke!
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   25.06.08 16:03

Dakle ovo više nije normalno!!!!! početi ću stvarno vjerovati u sve teorije zavjere. Naručio sam Black Diamond iz Austrije, uredno prije izvesnog vremena kupio u Beču dvije kutije, i danas od gosp Driera info da se to više nemože kupiti u EU. Politika Orlika. Pa tko je tu lud????? Kupujem Balkan Sobranje, koji se radi u UK, u JAR-u, onako prvo susjedstvo, Black Diamond je strogo čuvana tajna i vjerovatno se može nabaviti samo u Vietnamu ( tabbkaeria Soon Ho u Hanoju ) ovo je sve postalo šizofreno. Prijatelju Bayro počni mješati domaće mješavine da se riješimo mrskih kapitalista i neprijatelja radnog naroda. LULAŠI CIJELOG SVIJETA - UJEDINITE SE!!!!!! SMRT IMPERIJALISTIČKIM MONOPOLISTIMA, ŽIVJELA SLOBODNA PRODAJA DUHANA!!!!!!
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   26.06.08 7:37

Mislim da Dreier malo laprda... Ne vidim razlog (barem imalo logičan) da je tome tako. Jednom je i meni kazao da više nema EMP-a i da se ne proizvodi, pa sam ga slijedeći put našao kod njega...Uostalom, imaš na slici iz njegovog dućana EMP.
Ipak je Graz provincija, crna i duboka... Možda je stvar u tome da je to bila jubilarna serija, pa je više jednostavno nema...Ako ima svih mogućih Mac Barena, Holger Danske i ostalih...
Najvjerojatnije je da je serija bila limitirana, pa su se zalihe istrošile...Osim ako Dreier ne sjedi u nekoj od komisije EU, pa zna više...
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   26.06.08 14:33

Ma i ja sam to pomislio, ali kad pogledaš gdje nabavljamo BS, dođe ti da se zamisliš ...... Istina ja sam BD nabavljao u Vienni, dati ću opet Nini zadatak, ako bude uspješnka kao s meerom, opet će biti samo sjećanje ;(((

PS
onaj paketić te čeka.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Stanwell - Black Diamond   26.06.08 16:24

veseli Hvala prijatelju! I pozdravi gospođu!
[Vrh] Go down

Stanwell - Black Diamond

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Stanwell - Black Diamond
» Gdje kupiti Stanwell Black Diamond duhan?
» Captain Black
» STANWELL= MELANGE
» STANWELL