Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Pomoc za pocetnika

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
skomi
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 52

PostajNaslov: Pomoc za pocetnika   11.05.08 12:54

Pozdrav svima!

Posle dugog I mucnog brljanja po netu, najzad nadjoh forum koji se bavi samo lulama. Nemogu vam opisati svoju srecu! Very Happy
Pusim dugo vremena (oko 8 god.) I sada bih voleo probati lulu. Lula mi se oduvek svidjala; za to je valjda kriv pokojni deda, koji je pusio lulu I uvek mi nekako mudro I misticno izgledao sa lulom u ustima, u oblacku dima. Very Happy

Elem, da nesmaram vise preci cu na stvar. Gde god sam procitao za pocetnike preporucuju ravne lule (billiard). Sada, meni se najvise svidjaju zakrivljene (bent billiard). Koliko je zakrivljena “teza za koriscenje” od ravne? Da li mislite da bih mogao da se “izborim” sa zakrivljenom? Ako sam pogresio nazive lula izvinjavam se, nasao sam da se tako zovu na netu; stvarno sam apsolutni pocetnik.

Onaj deo oko upusavanja sam valjda skontao. Stavlja se manje duvana, ne vuce se precesto zbog zagrevanja I tako to. Samo nikako da skontam koliko vremena se to radi. Posle koliko je lula upusena?

Ako se pusi vise vrsta duvana iz lule, kako to utice na istu?

Kod ciscenja lule sa solju I alkoholom, nisam razumeo da li se I cake skine, pa se mora ponovo upusavati, ili ne?

I za kraj bih molio jednu informaciju. Da li je ko upucen u Beogradu gde se moze naci sve sto je potrebno za pusenje lule (lula, duvan, cistaci, tamperi, itd)?

Jos jednom pozdravljam sve na forumu! Prijatan dan uz lulu vam zelim! cheers
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 13:07

Prva dva do tri pušenja puniš 1/3,sljedeća dva pušenja do pola i nakon toga možeš lulu puniti do vrha.
Pušenje više vrsta duhana ne škodi luli.
Tretman solju i alkoholom ne skida cake,a ponuda u Beogradu mi je velika nepoznanica i to ćeš morati sam istražiti.
Lijep pozdrav!
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 14:18

Dobrodošao amigo! Dakle, vidim širimo se i to je sjajno! Imamo već i članova iz Slovenije, sada i iz Beograda, što samo potvrđuje moju tezu da su lulaši međunarodno bratstvo, kakav "Opus Dei", lulaši!
Dakle prijatelju, samo par štoseva sitnih, iako sve na forumu piše, ali se čovjek od naše zeke može lako izgubiti...
Kad upušuješ novu lulu gledaj da to radiš sa istim duhanom, da ti se stvori pravilan "cake", vjerujem da u Beogradu imate Mac Baren i "Original Choice" je odličan izbor, neće te izbaciti iz birtije ako ga zapališ...
Što se tiče lule, bolje je - kažem bolje, da je to ravna lula, ali ako ti se više sviđa bentica (zakrivljena), puši brate mili i guštaj, ništa se grozomorno neće dogoditi...
I kad prokljuviš malo gdje čega ima u Begešu, javi! Very Happy
[Vrh] Go down
skomi
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 16:57

Puno hvala ljudi, mnogo ste pomogli! Znate kako, na razlicitim mestima sam nalazio razne informacije, skupljao ih i polako slozio u sliku kako to otprilike izgleda. E, ovih par sitnih stvarcica su mi falile da kompletiram. Inace kada sam trazio, google mi je izbacivao clanove zakona o pusenju, novinske clanke o borbi protiv pusenja i ostale nepotrebne informacije. Evil or Very Mad Zato kazem da mi je pretraga bila mukotrpna i mozete zamisliti moje odusevljenje kada nadjoh ovaj forum. Very Happy
U toku ove sedmice cu malo prosetati, informisati se i akobogda za 10-15 dana cu kupiti lulicu. Tad cemo se vise druziti.
pozz
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 18:29

Ajde lijepo prošeći pa javi čega ima i koliko košta!
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3896

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 18:51

Da nas zanimaju i neke stare sorte duhana, kao što je bantska ruža i sl. Bayro daj spisak
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
sesa_pipes
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 829

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 19:03

Mali dodatak: za pocetnike sam uvijek savjetovao ravnu lulu (billiard ili kanadjanka),
ali po pravilu pocetnicima se svidja zakrivljena. Ali neka onda barem bude rusticna ili pjeskarena. Dva razloga, manje se zagrijava glava lule, i jeftinije su.
[Vrh] Go down
http://www.sesapipes.com
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 19:09

Sve je to točno Branko, ali ako mu se sviđaju bentice, neka dete puši. Ništa mu biti neće - niti njemu niti luli...Samo da ju ne zagadi kao mladunac Vrijes i ne čisti je jedno tjedan dana....
[Vrh] Go down
skomi
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 20:21

Sve sam primio k znanju. Nebrinite, cuvacu svoju lulu! rendeer
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 20:25

Moj savjet ti je da si kupiš odmah dvije lule. Iz razlog što ti se lula mora odmarati bar 24 do 48 sati prije idućeg pušenja.
[Vrh] Go down
skomi
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 20:46

Trudicu se, ali neznam hocu li moci (zbog para, naravno). A ako ne, nista. Jednom dnevno za pocetak nije strasno...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   11.05.08 20:50

Ma sve pet. Samo pazi da ti lula ima minimalno jedan dan odmora između dva pušenja.
Npr. danas pušiš, sutra se lula odmara, a prekosutra ju opet pušiš. To je pravilo kojega se treba pridržavati, u suprotnome pušenje ti neće biti gušt a lulu ćeš vrlo brzo poslati u vječna lovišta.
[Vrh] Go down
skomi
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   15.05.08 20:51

E, ‘vako… Prvo da vam kazem da je u Bg-u lakes naci I kupiti atomsku bombu, nego lulu. Jedva sam nasao specijalizovanu prodavnicu. Cuo sam da imaju jos dve negde, ali ne uspeh ih naci.
Nasao sam dve lule. Klasicne bent billiard. Jedna je marke Capitan Black - 30e, a druga turske proizvodnje(zaboravih marku) - 27e. Razgovarao sam sa prodavacicom I ona preporucuje ove dve, kao kvalitetne. Mislim da su dobre, jer bilo je slicnih, a skupljih, a ona kaze da su extra kvaliteta. Njoj je u interesu da mi proda skuplje, zato mislim da je izbor dobar.
Uzecu I jedno pakovanje Original Choice-a (mislim da je oko 4-5 e, ali sam sada zaboravio) I naravno cistace, tamper(ceski komplet Very Happy ) itd.
Koje je vase misljenje o ovim dvema lulama?
[Vrh] Go down
sesa_pipes
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 829

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   15.05.08 21:59

Nikad cuo. Vjerovatno se radi o lulama vrlo niske kategorije sudeci po cijeni. To ne mora znaciti i da su lose. Probaj.Informacije radi, dobar komad vrijeska kosta toliko.
[Vrh] Go down
http://www.sesapipes.com
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Pomoc za pocetnika   15.05.08 22:24

Skomi, ajde sutra skoči do te prodavaonice pa popiši koje marke lula imaju i koje su cijene. Rado ćemo ti pomoći! Bolje kupi jednu, ali poštenu, nego nekakvu "no name" tursku gadost ili slično...Može ti se ogaditi lula za cijeli život! Poslušaj starca! Ono e su pretpostavljam Eurići?
[Vrh] Go down

Pomoc za pocetnika

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Pomoć oko Dreambox
» Osnovna pomoc oko aukcije.
» Ja sam 24/7 poćetnik molim pomoć
» Pomoc za pocetnika
» Pozdrav od pocetnika