Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

filter

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
Autor/icaPoruka
vrijes
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 125

PostajNaslov: filter   14.05.08 16:13

Zanima me da li se filter mora čvrsto utisnuti u usnik ili može biti malo labav (onako, čisto da ne ispada iz usnika). Naime, imam dojam da mi se usnik s vremenom malo proširio, pa mi filter ne sjeda čvrsto u njega, nego ostane malo labaviji, pa mi je palo na pamet da filter omotam sa selotejpom, da ga malo podebljam...Ima li to smisla?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: filter   14.05.08 16:26

Ne ne ne! Baci filter i uživaj u pravoj punoj aromi duhana! Nikakv selotejp ti neće pomoći.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: filter   14.05.08 16:46

Filter van! Definitivno! Kakav selotejp! Fuj! affraid
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Re: filter   14.05.08 17:37

E jeste nasilni, dečko je početnik i neka proba i s filterom. Moraš shvatiti da stari lulaši stvarno ne vole filter jer ubije dio arome duhana. Za početnika je zgodan jer pokupi višak vlage i duhan je nešto slabiji. Samo tijelo filtera je od papira koji upija vlagu, tako da nikako nemoj lijepiti ništa na njega. Što stoji malo labavije je ok, kada se napije biti će upravo "taman"
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: filter   14.05.08 19:51

Točno prijatelju, točno...Ali sjeti se kad smo mi počinjali pušiti lulu zadnji krik po pitanju filtera su bile one male metalne gadosti. Ma ni tada mi se nisu dopadali, ali dobro, ako mlađahni vrijes hoće, neka mu bude!
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: filter   14.05.08 20:59

Je tu imaš pravo Bayro, komadićak metala da ti baš žar ne uđe u usta. Ali zato smo imali vrhunske duhane kao što je Banatska ruža, koji su kompenzirali nedostatk filtera :-))
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: filter   14.05.08 21:55

Ah, to su bili dani i duhani! "Golden tobacco", "Banatska ruža", Club", "Extra lulaš" - taj je bio samo za ljude jakijeh živaca i očajnike, pa neka škija žlj kategorije u plastičnim vrećicama...
Ali je zato bilo manje sijedih i manje kila, a i tintilinić se češće budio...
Vozili smo i mi do Rijeke i Zadra ako je trebalo, zar ne? A drugi dan - nazad na posao!
Very Happy
A ni filtere nismo baš nešto stavljali...Nije bilo AIDS-a i ostalih gadosti...
[Vrh] Go down
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 742

PostajNaslov: Re: filter   14.05.08 23:37

Vriješće,

pusti ovu staru gospodu i puši s filterom dokle god ti odgovara. Kao što je Davorin rekao, filter popije suvišnu vlagu ali i dio nikotina (što može biti dobro) i dio arome (što nije nikako dobro). Iz nekoliko razloga ja koristim filtere, i za sada mislim tako i nastaviti, tako da nisi jedini. Kad je vrijeme za bacanje filtera - kazat će ti se samo. Jedino što bih ja napravio (možda jednog dana i budem), ukoliko lula nije u startu građena bez filtera, koristio bih adapter. Ima sigurno na ovom forumu ili link ili slika kako se kod lošije izvedenih lula nakuplja kondenzat. Isto tako mislim da se ta ogromna rupetina, gdje bi trebao biti filter, brže hladi, a time se i više gadosti kondenzira u njoj. Dakle - s filterom ne kemijaj, a kad se odlučiš pušiti bez filtera, uzmi adapter (ili kupi lulu bez filtera).
Sad postoji šansa da će uvažena starija gospoda navaliti i reći da trabunjam gluposti... ;o)) ali - oni ipak imaju lulaškog staža koliko ti godina, pa još malo, i njima su takve stvari nebitne. A opet, vi (mi ;o))) ) mlađi ne moramo prolaziti (ono loše) što su oni prolazili ...
[Vrh] Go down
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 742

PostajNaslov: Re: filter   15.05.08 0:20

Trebalo mi je malo da nađem stranicu. Tu sve piše, a mislim da ima smisla:http://www.aspipes.org/parts/parts4.html
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: filter   15.05.08 7:06

Normalno Fuby, lula s rupom za filter NEMOŽE se pušiti bez filtera. Višak kondenzata može oštetiti drvo i napraviti istu neuporabljivom. Ako se dimi, a filter izbaciš, treba staviti adapter i sve je pet.
[Vrh] Go down
vrijes
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: filter   15.05.08 7:13

Ja inače za svako pušenje stavljam novi filter i uvijek mi izađe smeđ, prljav i pun flekova od kondenzata...jednostavno, ne bih to volio udahnut...

P.S. Lula je kupljena s filterom...
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: filter   15.05.08 7:21

Inače ono što je Bayro napisao isto stoji ( a kada je Bayro napisao da nešto ne stoji?) Filter je novoizmišljotina ( barem u ovom obliku ), kada je počela histerija opasnosti od pušenja. Činjenica da aktivni ugljen ima svoju ulogu, mali komadići su dodatno šupljikavi, tako da je apsorbciona površina vrlo velika. Sigurno da pobere dio nikotina, katrana i vlage, ali da baš tako ima bitnu i sanitarnu ulogu definitivno ne stoji. Zato je praktično i ostao samo u Europi, ostale zemlje ga slabo koriste. Moj Kum je u Durbanu tražio u tabakeriji filtere, - čuđenje u svijetu. Uzorak koji je donio izazvao je prilično čuđenje. :-))) Među nama, moje mišljenje je, a koje nemora biti točno, da dobra meerica isfiltrira više nego filter. Još kao napraviš meericu s filterom.... demonstracija je bila na slikama s ovog foruma ._))))
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: filter   15.05.08 7:23

Pa za svako pušenje se i stavlja filter, a što se udisanja tiče, taj dio ionako, ako dim ne uvlačiš u pluća, nebi udahnuo. Inače dio toga bi se ohladio u kondenzirao u usniku takođe.
[Vrh] Go down
vrijes
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: filter   15.05.08 9:55

Ma nisam ni ja mislio doslovno "udahnuti", nego uvući u usta...
[Vrh] Go down
vrijes
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: filter   15.05.08 10:01

I da...čini mi se da moja lula isto ima rupu između utičnika usnika i žarnice, kao na linku koji je postao Fubar...
[Vrh] Go down

filter

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 5.Goto page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Similar topics

-
» filter; da ili ne argumenti za i protiv
» Metalni filter
» filter
» Pusenje i sve o tome.
» kava