| | Koje vam je najdraže pivo? | |
|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
dean Oblak dima

Broj postova: 2195 Join date: 12.01.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Koje vam je najdraže pivo? 15.01.08 14:11 | |
| Iako nisam preveliki ljubitelj pive ali mislim da bi to bio Budweiser |
|
 | |
KSeZ! Bijeli zubi

Broj postova: 41 Join date: 14.01.2008 Age: 33 Lokacija: Opatija
 | Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 16.01.08 9:35 | |
| |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 17.01.08 16:16 | |
| Tomislav, tako sam intiman s njim da mi moj konobar čim se ukažem u svom omiljenom kafiću sa vrata pita "Bumo jednog Tomicu?" Pio sam i mnoga češka piva, ali nisu Tomici do koljena, iako su sjajna.  |
|
 | |
KSeZ! Bijeli zubi

Broj postova: 41 Join date: 14.01.2008 Age: 33 Lokacija: Opatija
 | |
 | |
Stjepan Peče me jezik

Broj postova: 218 Join date: 16.01.2008 Age: 28 Lokacija: Sisak-Zagreb-Rijeka
 | Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 19.01.08 0:06 | |
| Uh tema po mom ukusu  Uz već navedene Guinness, Leffe i Tomicu preporučio bih od domačih Velebitsko tamno, Nizozemsko La Trappe blond, Češki Bernard, Francuski La Goudale…i tako dalje  Posebno moram napomenuti Irske Beamish, Guinness Extra Stout, Harp, Kilkenny  |
|
 | |
Stjepan Peče me jezik

| Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 19.01.08 0:11 | |
| Eto najvažnije zaboravio napisati. Najbolji pub za popit pivu, popušit lulu i koliko ja znam s najviše pive u ponudi (preko 150 različitih vrsta) je Scout Irish pub u Samoboru. Pa ko nije bio obavezno otići.  |
|
 | |
dean Oblak dima

Broj postova: 2195 Join date: 12.01.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 19.01.08 0:11 | |
| Mislim da sam bil tamo, ali jako jako dfavno, ak je to isto mjesto |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 19.01.08 10:27 | |
| Pitanje je bilo koje vam je najdraže pivo. Hm, ima dobrih piva, Leffe je odličan, i svijetli i tamni, Guinnes tamni, a Velebitsko je odlično pivo (svijetlo) samo sam se sa njim u Zagrebu susreo na dva mjesta, u kafiću "Corso" u Importanne Centru na Iblerovom i u nekoj odurnoj birtiji u Jurišićevoj - tamo ga nisam pio, ali sam vidio da su u izlog nalijepili reklamu da ga imaju. I pio sam ga naravno u hotelu "Jezero" na Plitvicama. Tamo je glavni hit. O raznim Žujama, Karlovačkim, Heinekenima i Becksima ne bih ovdje gubio riječi.  [justify] |
|
 | |
Stjepan Peče me jezik

| Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 20.01.08 2:20 | |
| Nego da se ispravim. Meni najdraže Velebitsko Tamno  |
|
 | |
acdc1 Bijeli zubi

Broj postova: 46 Join date: 10.03.2008 Lokacija: zagreb
 | Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 11.03.08 10:49 | |
| velebitskog ima u čvenku u radicevoj ... a sto se tice piva definitivno velebitsko crno i tomislav ... ima jedna dobra pjesma o tomislavu autor je moj prijatelj pa moram pitat dal smijem napisat koji stih ... |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 11.03.08 11:00 | |
| Guinnes i Velebitsko tamno,a i Gasser svih boja mi je drag.Ovog zadnjeg se nekad često moglo u Zagrebu popiti (mislim na točenu varijantu),danas nažalost više ne. Starija garda će se sjećati Nikšićke,nekad naj pivice na ovim prostorima.... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 11.03.08 11:51 | |
| E moj Šokre, pio sam je jesenas u Montenegru...I to na preporuku domaćina "zlatnu" Nikšićku, jer je standardna postala konfekcija. Ma, čovječe, to je kraljica piva među svijetlim pivama...  |
|
 | |
Fubar Žuti zubi

Broj postova: 742 Join date: 08.03.2008 Age: 43 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 11.03.08 12:20 | |
| A uuu, teško pitanje. Još sam pod dojmom puta u Belgiju od prošlog mtjedna, o njihovim pivima stvarno ne treba trošiti rijeći. Na žalost kod nas ima samo nekoliko vrsta (Leffe, Stella &co). Mene odusevio Duvel (navodno u prijevodu vrag), razni trapisti raznih jakosti... jedino sto sam izbjegavao pive s raznim aditivima (tresnja, visnja, jagoda...).
Bundes Paulaner, Erdinger svih boja, moj favorit weisbeer, odnosno mutno ječmeno ili što li je već.
Irska (i Škotska rame do rame) Guiness i Killkeny su standardi, ali ako ćete imati prilike, treba ih poto sve od reda. Stvarno imaju sjajnih pivica.
Češka Plzenjsko (Pilsner Urkel ili tak nekak). Ja izbjegavam ono što kod nas prodaju pod Staro češko.
Prostor bivše juge Uz old time favorit spomenuta Nikšička, odmah uz bok apatinsko Jelen pivo. Tko nije probao beogradski BiP, makedonski Pel ili Konzul (ako to jos i postoji) neka niti ne proba.
Naške pive Velebitsko definitivno, ali ima još par od nekih malih pipovara, sad se nemrem sjetit. Navodno da ima, bolo je, u Vrutku. I da, stari dobri Tomek.
E da nije bilo lijenosti, pa da se zapisivalo ....
PS. Nema loše pive osim one nakon koje ti je zlo. ;o)))) |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 11.03.08 12:28 | |
| U Češkoj se uopće ne isplati piti piva iz redovne produkcije. Tamo svaka pivarna koja drži do sebe ima vlastitiu malu proizvodnju i to su fantastična piva. A od ovih redovnih - Velikopopovičko... |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Koje vam je najdraže pivo? 11.03.08 12:32 | |
| I u Austriji te male,lokalne pivovare proizvode vrhunske,nama NN pifice. |
|
 | |
| | Koje vam je najdraže pivo? | |
|