Prvo izvinjenje na podužem postu, i da mi se ne uzme za zlo pokušaj da ocenim duvane, iako sa pristojnim stažom i dalje nemam značajan broj probanih vrsta.
Prisiljen situacijom, morao sam i ja da počnem da mešam duvane. Jedini uvoznik duvana na prostoru Srbije izgleda da neće ništa uvoziti do septembra, a možda i dalje. Kažu da su neki računi blokirani, a ko zna šta se još izrodi iz toga. Sada rasprodaje zalihe onoga što se do sada nije prodalo. Isklučivo su u ponudi Altadis duvani i to rekao bih, niskog ranga.
A kako su moje zalihe skoro gotove - kupio sam ono što mi se učinilo da mogu da pušim. Ostalo po meni, nije vredno ni pomena.
Backwoods “Black 'n gold“ -
(Rich Burleys, Tangy Virginias and world famous Green River Black Cavendish)Izuzetno jake slatke arome, ali vrlo praznog ukusa, sa nekom zemljano-humusnom notom.. Neopisivo lepljiv na dodir, ali ne pravi gromuljice! Golica jezik. Room note fantastičan - svi su pitali “gde se peku princes krofne?“
Moj utisak - uopšte mi se nije dopao, i pravac tegla...
Dutch Masters Cavendish Kentucky Bourbon Whiskey (The superb and exotic blend of smooth Burley, tangy Virginia's and exotic Oriental tobaccos form the base for our premiere Dutch Master's Pipe Tobacco line. Uniquely blended with genuine Kentucky Bourbon.)Potpuno prazan duvan. Samo dim, lagano peckanje i ukus trulih dasaka u kojima je nekada bio viski... Room note - nema.Niko ništa ne oseća. I on je odleteo u teglu i to u duplikatu (kupio sam dva paketa po 40 gr.).
Mac Baren “Aromatic Choice“ (The tobacco is a loose cut blend of golden Virginia, the modern Mac Baren Cavendish, tempered with a unique Burley)Kada se otvori, zapahne jaka aroma kajsije (marelice). Pun ukus, ali vrlo aromatičan, meni skoro neprijatan. Room note - jak i otužan miris. I on je bez razmišljanja otišao u teglu.
U teglu je odletelo i više od pola MB Vanile ostale od ranije. Nakon laganog mućkanja u plastičnoj kesi (da mu ne pokvarim strukturu) i kraćeg stajanje u tegli, dobio sam nešto što i nije tako loše (da bih ga bacio

).
Vrlo “pušljiva“ mešavina nakon treće probe. Lako se puni, ali i dalje prilično lepljiv osećaj na prstima. Prilično dimi.
Prijatni i višeslojni ukus i aroma, sličan ali daleko od OC-a. Ne toliko dubok i slatkast, uz lagano peckanje na jeziku koje se malo pojačava (bez filtera). U ustima ostaje aroma burbona dok slatkoća nestaje. Možda ima i previše burbona. Oseti se i mali nikotinski kick... Lako i lepo gori. Ne gasi se. Ipak na dnu ostaje malo duvana koji ne izgori potpuno (moguće zbog vlage - svi paketi su bili novo otvoreni).
Zanimljivo mi je da i pepeo ostaje vrlo lepljiv i stvara sloj na tamperu pa moram da ga čistim o papirić...
Možda bi ovo bila dobra mešavina za pravljenje cake-a?