Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Kućne mješavine

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
Autor/icaPoruka
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 742

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   06.07.08 16:33

Beluga je napisao/la:
Pa dvoumio sam se da stavim u “recenzije“ ali kako sam još “bijeli zubi“ :lula:
a svi duvani su mi bili ispod “dovoljan 2“ čini mi se da je mešavina bolja, pa rekoh ovde...

Ma to nema veze. Možda stvarno ti duhani i jesu 'dovoljan 2'. Jedino sam čuo (nisma pušio) ovaj MB, a ova druga dva, prvi glas. Tako da je moguće da su to 'konfekcijski' duhani... Tako da tvoja recenzija može nekoga spasiti od loše investicije i iskustva pušenja lošeg duhana.

Beluga je napisao/la:

A što se vampira tiče ovde je to duga i tužna priča, no izgleda da ću morati da probam pa makar ostao i bez paketa...

Naruči malo, dva-tri duhana za probu, pa ako prođe, svaki mjesec po malo. I to je to. A ako ti paket ne stigne, peh i tuga, ali nije neka financijska katastrofa.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9089

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   06.07.08 19:25

Stvarno Beluga, što ne probaš preko www.4.noggins.com Rich je pouzdan momak, izbor odličan, duhani stižu u pravilu kroz desetak dana, a treba iskoristiti i situaciju sad kad je dollar na niskim granama. Vidiš da tvoj prvi susjed iz Osijeka pravi zalihe kao da će sutra atomski rat...
Ne mogu tebe carinici toliko da oderu za duhan, obično pojma nemaju, a u Hrvatskoj namaju niti pravo otvoriti takvu pošiljku, jer je to pošiljka upućena jednoj privatnoj osobi od strane druge. Dobro, srbijanske propise ne znam, ali ne vjerujem da se nešto bitno razlikuju.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   06.07.08 19:27

Zima je duga, treba imati zalihe. Very Happy
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9089

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   06.07.08 19:34

Dobro, Krunek, ti su pacijent svoje vrste, ali nije sad o tome riječ; pokušavamo Belugi pomoći kako da se dokopa pristojnih duhana, a ne da puši neke gadosti za vanilijom.
Znam da sam ja jesenas u Crnoj Gori (Budvi konkretno, jer sam se spremao na brzaka na neku regoinalnu konferenciju i zaboravio duhane) tražio duhan za lulu pa su me gledali kao da tražim jaja mladog majmuna, cigareta koliko hoćeš, svih vrsta i fela, oš meko, oš tvrdo pakovanje, ali duhana - nula bodova!
[Vrh] Go down
Beluga
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 544

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   06.07.08 19:39

Već pravim spisak, ali da ne budem OT, pitaću vas za savet u drugoj temi rendeer

@ bayro
Pa CG i mi smo nekad bili bratske države Smile
možeš misliti da je sad i ovde nula bodova... dok opet neko ko treba ne dobije povlastice da uveze šta želi... Primitivca dva
[Vrh] Go down
http://aleksiades-adventure.blogspot.com/
abudimir
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 633

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   12.08.08 19:19

Evo za one koji se žele igrati Smile
Kod blendiranja vlastitih umotvorina, najbolje je miješati male količine duhana. Preporuča se za dva do tri punjenja lule (iz razloga što nećete sve pokušaje htjeti pušiti nakon toga). zlo

Postoje hibridni blendovi i blendovi od sirovina. Hibridni blendovi su sastavljeni od mješavina ili flake-ova postojećih duhana (npr. četiri dijela 965-ice i jedan dio Esoterica Pembroke-a), a blendovi od sirovina su sastavljeni očigledno od sirovina (npr. 3 dijela crvene Virginie, 2 dijela prepečene Virginie/cavendisha i 1 dio Turkish-a). Pod dijelovima se podrazumijeva bilo koja mjera koju odaberete - to može biti jedna žličica, lopata ili drugi mjerni sistem po odabiru.

Govorit ćemo samo o hibridnim blendovima jer je njih najlakše miješati, a i sastojci su nam pri ruci (u obzir dolaze sve vrste duhana koje imate pri ruci, odnosno u zalihama).

• svaki omjer koji slažete zapišite na papir (da ne bi bilo da dobijete čudesno dobru mješavinu, a ne znate omjer) Cool
• zapišite kakav je dojam određena mješavina ostavila kod pušenja (ovaj korak puno znači kod dotjerivanja mješavine)
• zapišite kako se mješavina pušila (da li se stalno gasila ili je konstantno ujednačeno gorila)
• preporučljivo je popušiti 2-3 lule mješavine da bi se mogao realno ocijeniti uspjeh (prvo pušenje će vjerojatno imati okus na duhan koji je zadnji pušen u toj pipi)
• preporuča se miješati iste duhane (McBaren s McBarenom, Gawith &Hoggarth s Gawith &Hoggarth-om itd), zbog toga što se duhani jednog proizvođača lako miješaju s drugim istog proizvođača (zbog vlažnosti itd.) / iako je i improvizacija dobrodošla
• miješajte jednako rezane duhane (flake se dobro miješa s flake-om, mješavine s mješavinom), zbog brzine gorenja i sl / iako se i tu može improvizirati
• koristiti manje jakog duhana (jači duhani poput English-a i Balkan-a lako prevladaju u kombinaciji s lakšim duhanima), 1 dio na 4-6 dijelova je dobro za početak
• slobodno za promjenu pomješajte Virginiu ili englesku mješavinu s aromatikom
• nakon mješanja staviti mješavinu u plastičnu vrečicu, istisnuti zrak i zatvoriti, te ostaviti tako barem dan ili dva (odnosno koliko god možete izdržati prije nego postanete nestrpljivi).

Pa tko voli... bounce

Izvor
http://vegassmokes.com/pipe-smoking-tips.htm
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   12.08.08 20:08

Odličan članak, ako nemaš ništa protiv stavio bih ga na piperson.org
[Vrh] Go down
abudimir
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   12.08.08 20:10

Samo daj. Bit će mi čast... bounce Iako je to samo moj prijevod članka s navedene stranice...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   12.08.08 20:11

Super! Nema veze što je prijevod, ipak si uložio truda u njega. Ako nađeš još što zanimljivo samo šalji!
[Vrh] Go down
abudimir
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   12.08.08 20:18

Može...
Mislio sam prevesti i način mješanja sa sirovinama, ali ne znam ima li smisla pošto nitko nema virginie, burleya i ostalog doma... A otkud i nabaviti... A i kompliciranije je jer miješanjem hibrida praktički se koristimo uspjelim mješavinama do kojih je neki blender prije nas došao, a ovako bi morali sve sami (što nije baš jednostavno koliko sam shvatio).... Cool
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   12.08.08 20:20

Osnovne sirovine za blendiranje imaš na https://www.4noggins.com/index.asp?PageAction=VIEWCATS&Category=113
[Vrh] Go down
abudimir
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   12.08.08 20:27

Znači, mogu se naručiti... Od Richa, naravno! Smile

Ok, onda ću se potruditi i jedan dan prevesti i postupak blendiranja (smjernice, natuknice i prijedlozi) sirovina (za one koje zanima, imaju volje i vremena).
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3729

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   12.08.08 20:28

Osnovne sirovine su nabavljive, sve ostalo je u osjetilnim pupoljcima blendera i malo vezano na tehnologiju, tj kako mješati, koliko dodavati vlage, kako podesiti mješalicu, eventualno prešanje itd.... Naš guru recenzija duhana, se sprema u tu avanturu, a mi ćemo biti pokusni kunići....
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   12.08.08 20:30

Fenomenalno! A siguran sam da ćemo uskoro od Richa pomalo i te osnovne sirovine nabavljati. Uostalom već je u najavi Bayo & Davorin smoking mixture.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Kućne mješavine   12.08.08 20:31

Davorin je napisao/la:
Naš guru recenzija duhana, se sprema u tu avanturu, a mi ćemo biti pokusni kunići....

To se ne propušta!
[Vrh] Go down

Kućne mješavine

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 2 / 12.Goto page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next

Similar topics

-
» Biljne mješavine
» Kućne mješavine
» Najbolje mjesavine u 2011.