Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
dean
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2195

PostajNaslov: Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?   16.01.08 5:27

Odabir oblika lule i njegovog finiša je stvar osobnog izbora tako da to ostaje na vama.
Prvo kupiti solidnu lulu (marke navedene na topicu " Kupujem lulu, ne zelim potrosit puno love " ) i dobro je pogledati prije kupnje.
Druga stvar je da vam treba minimalno dvije lule jer se lula mora hladiti minj. 8 sati (mada je preporucljivo da se puši samo jednom u danu).
Treca stvar je kupiti lulu sa filterom, po mogucnosti 9mm izmijenjivim , ima ih i sa 6mm (Savinelli i talijaniski proizvođaci, mada ima Savinellia i sa 9mm) ali 9mm filtera ima kupiti kod nas na dosta mjesta dok 6mm nisam vidio. Lule bez filtera su za iskusnije pusace. Filter sluzi da hladi dim i puno manje pece jezik sa njim.
Četvrto pazite na veličinu lule, koliko dugo cete pušiti lulu ovisi i o njenoj velicini.
Peto usporedite cijene neke lule koju ste vidjeli u ducanu sa cjienama vani, vecinom se internetshoping isplati.

Stvari koje vam jos trebaju :

1. Duhan - pogledajte na našim linkovima recenzije ili naše recenzije duhana prije kupnje
2. Pribor za ciscenje - ima jeftini džepni setić za kupiti , negdje ga cak poklanjaju uz duhan ( Havana shop u Frankopanskoj recimo)
3.Pamucni stapici za ciscenje - cijena cca 9 kuna, e toga vam treba puno da propisno ocistite lulu Very Happy
[Vrh] Go down
http://www.dimlule.com
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?   17.01.08 13:48

Prva lula bi u principu trebala biti klasična ravna billard lula. Ovisno o tome tko koliko puši, možda nije loše sa početak kupiti dvije lule, dok se jedna puši, druga se odmara. Lula ne bi smjela biti neki jeftilen, ali ne treba baciti niti hrpu love na prvu lulu. Dakle, ako je lula nova, treba je polako upušiti, ne natrpati recimo "Clan" u lulu i dimiti kao lokomotiva.

Sad, što se filtera tiče, prva stvar koju napravim kad nabavim lulu je da filter bacim. No to je stvar ukusa, no činjenica je da se filter brzo ovlaži i ako se ne mijenja redovito, zagadi lulu neopisivo. Imao sam prilike to vidjeti (i onjušiti - ne na mojoj luli).

Stvar je u tome da ako se lula pravilno napuni (3 x 3) i lagano puši, smatram da nikakvi filteri nisu potrebni.

Moje prve dvije lule su bile Savinellice Silver, koje sam kupio u Milanu davne 1980. godine, baš u Savinellijevom dučanu. Stajale su u jednoj košari pored ulaznih vrata i prodavale se za bagatelu, (nekih 20,000 lira tada) budući da nisu prošle posljednju provjeru - imale su navodno neku sitnu falingu koju do danas nisam otkrio - naime i danas su žive. Jedna je bila ravna, a druga bentica 606 extra. Slušao sam starije i pametnije, pravilno ih upušio, i eto još su žive i zdrave.

Lulu inače nakon pušenja treba ostaviti barem sat vremena da se ohladi, nakon toga je rastaviti i pustiti da se osuši nekih dva sata (ja ih ostavljam da se rastavljene suše preko noći), nakon toga ih očistiti pamučnim štapićima - i ne štediti na njima, a po potrebi se još mogu za komoru u glavi lule (pogotovo kod Peterson system) koristiti i vateni štapići za bebe.

Nakon toga lulu sastaviš i spremna je za novu uživanciju.
[Vrh] Go down
dean
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?   17.01.08 14:18

Pa filteri se i ovak mjenjaju nakon svakog pusenja, ali ako ti je lula predvidjena za 9 mm filtere, a ne koristiš ij onda mi nekak ima prevelku rupu, kak da velim. I probal sam a i cital sam o tom fenomenu.
[Vrh] Go down
KSeZ!
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 41

PostajNaslov: Re: Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?   17.01.08 14:24

za mene je appelica bila pun pogodak.

Osnovno da ne bude jako skupa, a opet dovoljno kvalitetna. Prema tome uzeti neku serijsku lulu provjerene marke, jeftinije varijante
[Vrh] Go down
http://webograd.tportal.hr/lskoric2/lazoragrapheex
dean
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?   17.01.08 14:26

Upravo tak,. Kazu navodno da dublin oblike bi pocetnici trebali izbjegavati.
[Vrh] Go down
zgb neron
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 178

PostajNaslov: Re: Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?   20.01.08 21:53

ja bi si volio nabaviti neku manju lulu (manjom rupom za duhan) a duzim vratom zna ko takvu.
[Vrh] Go down
dean
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?   20.01.08 22:03

hmm, najbolje ti je pogledati na stranicama proizvodjaca, znam da savinelli ima jednu takvu, bum pogledal
[Vrh] Go down

Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Similar topics

-
» Kupujem proso
» Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?
» Gdje kupiti u Zgarebu svoju prvu lulu?
» kupujem lulu
» PRODAJEM LULU - PRAKTIČKI NOVU PETERSONKU