|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Teutobod-Tolkien boy Bijeli zubi

Broj postova: 34 Join date: 16.07.2008 Age: 21 Lokacija: The Shire-Beograd
 | Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 18.07.08 13:50 | |
| dont worry imam faktor 50+, pozajmicu svima kojima bude trebalo  |
|
 | |
Beluga Bacam filter

Broj postova: 544 Join date: 30.06.2008 Age: 47 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 18.07.08 14:21 | |
| Medovina je i meni rado viđena na stolu... samo mi se čini da su sloveni i to probali pa stavili u zapećak, i da nam severni susedi i dalje čuvaju tradiciju više nego ovde na našim prostorima... Svi potomci ovih naroda što se završavaju na -oti i dalje jako cene ovo piće... Valjda su njihovu narav izdržale samo pčele i hmelj  Mediteran sa izborom proizvoda od grožđa i bogatstvom ukusa uvek ima “još nešto“ za “uliti se kao majka“.. Grčka, recimo ima vrlo lepu medovinu od pčela sa Halkidikija - ali ko da stigne do nje od Ouzo-a i Metaxe... |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9089 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 18.07.08 18:09 | |
| Uf...Ouzo, ili po naški mastika! Pa kad u nju kapneš samo kap ledene vode, a ona pobijeli kao mlijeko...To je piće bogova! A niti metaxa nije za baciti! Znaju Grci posao! To su sve prave medicine!  |
|
 | |
šefica Peče me jezik

Broj postova: 227 Join date: 15.06.2008 Age: 26 Lokacija: Madrid
 | Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 18.07.08 23:02 | |
| Metaxa budi sječanja..hmmm...zavisi o situaciji, ako je bilo previše, ne pamtim gdje sam je nazadnje provala..valjda u grčkoj... Meni mi je bio vrlo popularan ove tjedne CHIVAS REGAL, prvi put provala whisky nekoliko bolji nego fabrički pofarban... I iz službenih obaveza morala sam da probam i vina u vreme degustacije u Slovenskim brdima...MUŠKAT OTONEL, TRAMINEC ili pjenuše vino MUŠKATNA PENINA... kao vodič obligiraju me da provam sve, da vide španjolci da nije otrov to naše vino... ...ali posle degustacije AJDE u hotel, siesta i bez brbljanja na avrobusu malo odmarat prije večere....  |
|
 | |
šefica Peče me jezik

| Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 18.07.08 23:05 | |
| Nešto me čudi kod OUZA... ANIS je unutra, kažu da je dobar kao lijek za želudac...ali uvjek kad pijem čaj od ANISA, sječa me na OUZO i nije mi nekoliko bolje u želudcu... Istu tvar imaju i BRONHI LAKŠE SE DIŠE bonboni... Posvuda me prati taj miris...ajmeajme, ali Ouzo- nektar bogova. |
|
 | |
šefica Peče me jezik

| Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 18.07.08 23:10 | |
| Samp jedan popravak od vodiča i poglobljenog poznavača žestokica... Medica nije isto kao medeni liker. MEDICA se napravi tako da se med grije BEZ ALKOHOLA(znači ne dodaje se lozovača...), nakon toga se sve sa kulturama bakterija i kvasovka fermentira i tako ti mikroorganizmi naprave alkohol, baš kao se napravi KIS ili VINO. Druga stvar je MEDENI LIKER, ovo ti je mješavina slivovice(ili bilo kojeg etanola) i meda, sagrije se i promješa, filtrira i pusti se, da na dno padneju težiji komadiči, filtrira...i imaš MEDENI LIKER. Mislim, da ne živim u krivom povjerenju. Ako me koji može korigirati, slobodno. Obojicu recepta sam probala(I PRODUKT)...  |
|
 | |
šefica Peče me jezik

| Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 18.07.08 23:12 | |
| Da, dodajem, medovinu su pili SLOVANI prvi na našem terenu, to nam je BRATSKO PIČE!!!  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 18.07.08 23:59 | |
| Je, točno, kako je rekao tvoj zemljak i moj dobar prijatelj Zoran Predin, Praslovani! Zato su i bauljali pijani po Evropi, zakasnili par stoljeća, potjerali pitome turiste, pa im ti sada, potomak tih Praslovana "ki si preplavali tisto rusko reko", moraš biti vodič!  |
|
 | |
sesa_pipes Pipe maker

Broj postova: 829 Join date: 21.01.2008 Age: 49 Lokacija: Torino
 | Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 19.07.08 9:04 | |
| I stanuje u genima nase Sefice! |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 19.07.08 9:16 | |
| I nastanio se u genima ne naše Jerice - alpske ružice, nego u genima sviju nas! Možda su i onakvi supijani od medovine preplivali Dnjepar ili Dnjestar i "zajebali vse kaj se je zajebat dalo!". I mirne turiste potjerali za početak! Onda su mislili da je carska palača idealna za jesti konjetinu i fermetirati medicu, i eto ti Splita... Nije bolje niti sa Emonom, Sirmiumom, Mursom, Singdunumom, Petoviom, Naisusom, Andautoniom... |
|
 | |
sesa_pipes Pipe maker

| Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 19.07.08 9:21 | |
| E kamo srece da su jos preplivali i Jadran. Sad bi bio doma. A ne u zemlji u kojoj narucis pivo u deset ujutro, te gledaju ko da si pao, ne s Marsa, vec Plutona. A svi redom pijani, a da ni ne znas gdje to, sto i kada su pili. A nema gorih pijanica od onih koji po skrivecki i sami piju! |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 19.07.08 9:30 | |
| Ti njih sirote Talijane ne razumiješ. Ne piju oni što su pijanci, nego da tugu nekako utope...Em su mali i dlakavi, pa nisi siguran jesi li u Italiji ili u nekoj majmunjari, em vide nas preko mora sa našim genima - sve visoke lijepe i plave kao Šokre, pa žive među ruševinama (nismo mi ništa dirali - majke mi!), pa ih one njihove ženetine velike mlate....Sve ti je to spleen... A što ti naručujueš pivo u deset izjutra? To je majka svih pitanja! Nema lokanja bar do tri popodne. Zato ti i pipe jesu kako bi rekao Kruno "ujero"  |
|
 | |
sesa_pipes Pipe maker

| Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 19.07.08 9:36 | |
| Narucujem pivu u deset ujutro, jer mi se pije. Covjek koji ne moze naruciti pivu u deset ujutro iz ne znam, kojekakvih obzira, nije covjek, vec smizla. A narucujem ju cisto i zbog narucivanja. Dodje konobar i pita sto biste vi, a ja kazem pivu. I sto je u tome lose. A gledaju te ko da si mu babu silovao, a djeda zapalio. Sto se tice lula, na srecu nisu jos ujero, ali i za to ima rijesenje. Takve pipe veliki znalci prodaju pod lule za "lefthand man" ilitiga "righthand man". Ma kazi brate da si usro stvar. Takve lule, ako ih bas ne zelis baciti se poklanjaju. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 19.07.08 9:43 | |
| Dooobra! Prvi put kad me put nanese u Italiju naručiti ću odmah dvije boce pive - i to neke najodurnije - onaj njihov "nastro azzuro" ili tako nekako. Još ću se i balkanski razdrljiti, puštati glasno vjetrove i podrigivati, da majmuni vide tko je pravi hombre! I pripaliti jednn toskansku cigaru - onu najsmrdljiviju, pa neka se deru "vietato fumare"! Me ne frega un' cazzo!  |
|
 | |
sesa_pipes Pipe maker

| Naslov: Re: Medovina-Bozansko pice 19.07.08 9:49 | |
| A budi bez brige. Imaju oni toga koliko volis. Sve ovisi o lokalu u koji se udje. Iskreno, situacija o kojoj pricam bila je prisutna kojih desetak godina u nazad. Tu "kulturolosku" rupu su popunili ostali "balkanci". Samo jedan mali, ali indikativan primjer. Prvi put kad sam trazio suho meso za sarmu ili grah, gledali su me ko sto telac gleda sarena vrata (tamo negdje 95'). Za godinu ili dvije mog'o si kupit suhog mesa koliko volis. Eto, sto ti je kapitalizam. Prilagodjava covjeka sebi! |
|
 | |
|