Gost Gost
 | Naslov: McClelland: Grand Orientals - Yenidje Supreme 26.07.08 11:15 | |
|  Yenidje Supreme je mješavina vrhunske Virginije i najboljeg Yenidja koji se uzgaja na padinama gorja Djebel na granici Grčke i Bugarske.  Duhan dolazi u rekao bih vrlo neuglednoj piksi, koja dizajnom naljepnice više odbija nego privlači pušača da je otvori i napuni svoju lulu sadržajem, koji se krije u njenoj unutrašnjosti. Kad sam otvorio piksu, prva asocijacija mi je bila, kakva piksa, takav duhan. Osjetio sam vrlo jak miris umaka od rajčice koji se stavlja na pizzu. Ovaj shoping bio je promašaj, pomislio sam. Ostavio sam piksu otvorenu jedan dan i konačno napunio lulu. Miris umaka od rajčice i dalje je bio prisutan, ali ne više onako intenzivno. Kad sam pripalio duhan, priča kreće u drugom smjeru. Aroma koja je postojana od vrha do dna lule je odlična, osjeti se prirodan duhan, bez dodataka koji bi “pojačali” okus. Duhan gori savršeno, daje hladan, kremast i pun dim. Kao što kod vrhunskih vina možete osjetiti okus grožđa, tako kod ove mješavine možete osjetiti okus duhana. U ovoj mješavini nema latakie, niti se može uspoređivati s klasičnim engleskim mješavinama na koje smo naviknuli. Ovo je moja prva čista orijentalna mješavina koju sam pušio, tako da ne mogu dati usporedbu niti s jednom drugom mješavinom. U svakom slučaju isplati se probati. Duhan je vrhunski, svi koji vole klasične, odnosno orijentalne mješavine, s ovom neće biti razočarani. Osim početnog razočaranja, koje prelazi u oduševljenje prilikom prvog dima minus ovom duhanu je njegova cijena. Mislim da je 12,60$ za 50 grama ipak previše. To je duplo skuplje duhana koje inače naručujemo. Yenidje Supreme je odličan, ali nije toliko bolji od ostalih da opravda dvostruku cijenu. Ocjenjujem ga sa sedmicom, samo zbog početnog razočaranja i cijene, inače bi bio čista desetka. |
|