|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
bayro Moderator

Broj postova: 9082 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 29.08.08 21:22 | |
| He, he! Veselim se! I glave od škampa su fine...Ima tamo puno dobroga za glodati!  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 30.08.08 0:47 | |
| Tata, kaj pijemo onda crnjaka?? Ok, znači moja briga je samo kuhanje  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Najdraža klopa 30.08.08 7:37 | |
| Ako me primate, ja ću samo tiho sjediti negdje u kutu i glodati glave škampića...Meni je i to dobro...Još ako bude korica kruha za umakati - meni dobro... A ako smijem, donesem Matkovog plavca...  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 21.10.08 11:24 | |
| Gospodo, u kojoj smo fazi sa subotnjom kotlovinom? Da vas čujem..... |
|
 | |
Greg Peče me jezik

Broj postova: 240 Join date: 30.10.2008 Age: 29 Lokacija: Zabreg
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 9:47 | |
| Janjetina, riba, rakovi, roštilj, burek s mesom, fileki, vrganji, kesteni, kuruza, tjestenina sa sirom i tartufima... mmmm gladan sam. |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3729 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 10:17 | |
| Blago ovima mladima, koji nemoraju paziti što jedu.... |
|
 | |
Fubar Žuti zubi

Broj postova: 742 Join date: 08.03.2008 Age: 42 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 11:44 | |
| | Greg je napisao/la: | | Janjetina, riba, rakovi, roštilj, burek s mesom, fileki, vrganji, kesteni, kuruza, tjestenina sa sirom i tartufima... mmmm gladan sam. |
Fileki!!! Kako to dugo nisam jeo!!! Ima li još gdje u Zagrebu dobrih fileka? I da, ako je igra 'izbaci uljeza' onda van ide tjestenina sa sirom. ;o)) |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 11:50 | |
| Fileka ili tripica ili vampa dobrih u Zagrebu nema. Nekad su bili odlični fileki na Splavnici! Jes' da si ih jeo sa kuravama, ali su bili vrhunski. Zadnji put sam fileke u restoranu jeo na Bledu pred dobrih sedam godina, ali ih moja punica bogovski sprema, pa za određenu gotovinu....Sve je moguće... Što se tiče "izbaci uljeza" potpisujem! Jedino ako sir nije parmezan a ispod parmezana dobar bolognese! A ni tartufi mi baš nisu ne znam što da bih bacao drkicu do neba! Burek s mesom - najbolji u pekari "Sveti Duh" na uglu Ilice i Svetog Duha! 11 kuna, a ne riskiraš proljev, riganje ili nedajbože nešto gore. Prva liga! |
|
 | |
Fubar Žuti zubi

Broj postova: 742 Join date: 08.03.2008 Age: 42 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 11:59 | |
| | bayro je napisao/la: | Fileka ili tripica ili vampa dobrih u Zagrebu nema. Nekad su bili odlični fileki na Splavnici! Jes' da si ih jeo sa kuravama, ali su bili vrhunski. Zadnji put sam fileke u restoranu jeo na Bledu pred dobrih sedam godina, ali ih moja punica bogovski sprema, pa za određenu gotovinu....Sve je moguće... Što se tiče "izbaci uljeza" potpisujem! Jedino ako sir nije parmezan a ispod parmezana dobar bolognese! A ni tartufi mi baš nisu ne znam što da bih bacao drkicu do neba! Burek s mesom - najbolji u pekari "Sveti Duh" na uglu Ilice i Svetog Duha! 11 kuna, a ne riskiraš proljev, riganje ili nedajbože nešto gore. Prva liga! |
Mislim da još ima fileka u Veslačkom (ili kako se već zove, ispod Mosta slobode). Pudem provjerio. A burek s mesom - definitivno najbolji !BIO! u onom kiosku na Glavnom kolodvoru. Nema više ni kioska ni bureka ... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 12:16 | |
| Nema! Fakat! Daj vidi za te tripice! To je tebi tako i tako Maupassant! |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 12:23 | |
| Bljaaaak  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 13:56 | |
| To je fenomen kod tripica! Nema neutralnih. Ljudi ih ili vole ili kao ti viču "bljaaak" i "fuuuj"! A tek kad na tripice nabaciš malo parmezana, pa pifkana, kasnije pušiš neku dobru latakiu, lagano podriguješ i prduckaš - e tada si dosegao deveti stupanj nirvane! |
|
 | |
sesa_pipes Pipe maker

Broj postova: 829 Join date: 21.01.2008 Age: 49 Lokacija: Torino
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 14:00 | |
| A 86 000 himalajskih slonova u horu pjevaju ode jedinstvenom gastronomskom dozivljaju! |
|
 | |
sesa_pipes Pipe maker

Broj postova: 829 Join date: 21.01.2008 Age: 49 Lokacija: Torino
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 14:05 | |
| Kako moja signora ne voli tripu, tako meni brani da ju kuham. Ali moram se osvetiti, jedan dan cu pozvati podruznu grupu alpina, pa da se dobro najedemo i napijemo. Jebes "pinzimonio" (to vam je decki sirovo povrce koje se pucka u sosu od malinovog ulja i octa, da svisnes od gladi!), a njoj se svidja. Ali kako ja kuham, nema ga na meniju! |
|
 | |
Greg Peče me jezik

Broj postova: 240 Join date: 30.10.2008 Age: 29 Lokacija: Zabreg
 | Naslov: Re: Najdraža klopa 31.10.08 14:09 | |
| Dobrih fileka osim kod mene doma sam cuo da ima i negdje na maksimiru, navodno je neka gostiona uz park maksimir. Al to sam cuo prije par godina. Ima ih i u selskoj između ljubljanske i stare koncareve, isto neka trash gostiona gdje se nude kao gotovi gablec al pojma nemam kakvi su.
Ja si inače nakuham oko kilu fileka, podjelim na porcije i smrznem. Tak imam finu gotovu klopu koju treba samo podgrijati. Isto radim i sa lazanjama. Pripremim kilu mesa, to mi ispadne oko 6 porcija, brdo sira, složim ih, jednu ispečem ostalo u freezer.
Joj kak bi si sad fileke tresnuo. |
|
 | |
|