|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Popusti u Altinoku 30.08.08 18:43 | |
| Nema se tu što slomiti! Samo nemoj kao Davorin svoj prvi Calabash tretirati solju i alkoholom - onda je možeš baciti...Ma nema tu neke velike mudrosti. Samo poslije pušenja ostaviš lulu da se ohladi, kasnije malo sa papirom prođeš kroz glavu - da se ne stvara cake, usnik čistiš normalno - i to je to...Nikakva golema mudrost...Kod ovakve krasotice je prednost da većinu gadosti zapravo apsorbiraju meer i tikva, tako da tebi zapravo samo preostaje usnik i glava...Uostalom, Davorin će ti sve objasniti. Ja sa svojom malom južnoafrikankom nikavih birga nemam - tretiram je upravo tako i nekakve brige nemam! |
|
 | |
Beluga Bacam filter

Broj postova: 544 Join date: 30.06.2008 Age: 47 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Popusti u Altinoku 02.09.08 14:47 | |
| Sad gledam malo sta rade ovi preko bare... i dosta njih preporučuju tretman so&alkohol... Neki kažu da za tim nema potrebe, da je dovoljno samo naliti alkohol da stoji pet minuta, izliti ga i obrisati ostatke... No, ne kažu da će škoditi... ? |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3897 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Popusti u Altinoku 02.09.08 15:36 | |
| Beluga, jesi li siguran da govore o tretmanu i meeru? Ja sam svoju prvu meericu uspješno napunio alkoholom, oprao u alkoholu, dobro istrljao i bacio. pretvorila se u neku amorfnu masu, polirani sloj je otpao, postala je hrapava i teško prepoznatljiva :-)))) Dakle to su moja iskustva, ne kažem da su točna. Inače za meer se samo preporuča očistiti lulu poslije pušenja i s vremena na vrijeme je malo ispolirati i lula je vječna... dobro jedno 100 godina više manje.
pogledaj : http://www.strambach.at/pipes-rahmen.html
ipak oni rade lule jedno 100 godina... valjda su nešto naučili :-))))))) |
|
 | |
Snowblind Peče me jezik

Broj postova: 213 Join date: 26.05.2008 Age: 25 Lokacija: Celje-Slovenija
 | Naslov: Re: Popusti u Altinoku 02.09.08 15:36 | |
| Izgleda da je Sinan produžio akciju do 16-tog tog mjeseca (due to the high demand). Sad mu neče bit teško platit račune za svatbu  |
|
 | |
Beluga Bacam filter

| Naslov: Re: Popusti u Altinoku 02.09.08 16:20 | |
| | Davorin je napisao/la: | Beluga, jesi li siguran da govore o tretmanu i meeru? Ja sam svoju prvu meericu uspješno napunio alkoholom, oprao u alkoholu, dobro istrljao i bacio. pretvorila se u neku amorfnu masu, polirani sloj je otpao, postala je hrapava i teško prepoznatljiva :-)))) Dakle to su moja iskustva, ne kažem da su točna. Inače za meer se samo preporuča očistiti lulu poslije pušenja i s vremena na vrijeme je malo ispolirati i lula je vječna... dobro jedno 100 godina više manje.
pogledaj : http://www.strambach.at/pipes-rahmen.html
ipak oni rade lule jedno 100 godina... valjda su nešto naučili :-))))))) |
Neki je lapsus u pitanju... mislio sam na prethodni Bayrov post za Calabash, a nisam precizno opisao... Naime, “prekobarci“ preporučuju OBAVEZNO vađenje meerschaum glave, pranje tikve samo alkoholom ili alkoholom i solju, zatim brisanje, a kao delicija - spaljivanje meerschaum glave (onaj deo okrenut prema tikvi) upaljačem, do potpunog sagorevanja katrana i pepela koje se nakupi sa te strane... kažu da to još očvršćava glavu...
Neko plavuše, a neko crnke....  |
|
 | |
Beluga Bacam filter

| Naslov: Re: Popusti u Altinoku 02.09.08 16:29 | |
| Ili si imao Meericu u obliku Calabasha - te smo onda svi u pravu....  |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3897 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Popusti u Altinoku 02.09.08 17:41 | |
| Očito nismo govorili o istim stvarima, ali ni ove kombinacije nisu baš previše potrebne. Svoje calabashice ( od Sinana ) imam par godina, redovno ih dimim, i nikada nisam naišao na potrebu da ih nešto posebno čistim :-)))) Drvo lijepo upija. Istina možda je razlika u materijalu. Kako sam vidio ti si kupio gourd calabash, ja imam modele mahagoni.... |
|
 | |
Beluga Bacam filter

| Naslov: Re: Popusti u Altinoku 02.09.08 18:15 | |
| Sa tikvom i mahagonijem - zajedno smo pustinja&prašuma Ne verujem ni ja da ću ga mnogo cinculirati, samo sam se hteo informisati šta sve može da me čeka... Poneko brisanje krpicom namočenom u single malt whiskey izgleda da mu neće škoditi, što će meni biti pred suprugom dovoljan razlog da stavim flašu na sto... Ostatak iz čaše ću krišom popiti BTW, šta misliš o onom “spaljivanju“ meera sa spoljne strane? To je kao da mu se spolja napravi neki “cace“ zbog čvrstine? Ne zvuči suludo? |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Popusti u Altinoku 02.09.08 20:25 | |
| Ma Beluga, ja ne bih nikakve eksperimente sa bilo kakvim alkoholom u blizini Calabashice... Davorin je samo redovno čisti kako sam ti opisao i sve pet...Preskupa je to i prelijepa igračka da je uništiš sa nekim viskijem - pa bio to i malt... Samo krpica i čistač za usnik i to je to...Nemoj od pizde kapelicu praviti...Zajebati ćeš lulu!  |
|
 | |
|