| | Google Chrome, novi browser | |
|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Gost Gost
 | Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 9:40 | |
| Ma vidjeti ćeš da će s updateom sigurno omogućiti da popup veselo skakuće po ekranu. |
|
 | |
dean Oblak dima

Broj postova: 2196 Join date: 12.01.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 9:55 | |
| Jedino kaj je meni zasad smetalo je nemogucnost instaliranja Jave i neke sitnice, no ovo je beta verzija tak da ce to uskoro ispeglati. Ono kaj je novo kod Chroma naspram Firefoxa jest da svaki tab dijeluje odvojeno od drugog, tako da u slucuja da se jedna stranica blokira ili neka aplikacija na njoj to ne blokira cijeli browser kao kod firefoxa nego samo taj tab. _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
|
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 10:00 | |
| Da, svaki novi tab pokreće vlastiti proces. Zahtjeva malo više rama, ali zbog toga je brži i stabilniji. |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 10:02 | |
| Ja zasad koristim i firefox i njega, pa bumo vidjeli koji ce biti bolji _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
|
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 10:03 | |
| FF je odličan, jedino što je u zadnje vrijeme malo previše narastao. Ja kod kuće koristi Safari. No kad izdaju Chrome za Maca, mislim da ću i njega staviti. |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 10:05 | |
| safari sam probal ali me nije odusevil moram priznati. FF je uveo prvi tabove a IE je totalno smece po meni. _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
|
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 10:09 | |
| Safari na Windowsima je užas, spor, nestabilan,... Ali na OS X-u letiiiii. |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 10:24 | |
| Ma ovo je jos beta, bumo vidjeli kak bu bilo _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
|
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9091 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 18:18 | |
| Biti ćete vi obojica istabani, pa će biti tabova kao u priči...Mene starca nasanjkali na ove novosti - sramite se. A ja još veća bedačina koji vas sluša!  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 18:22 | |
| Sa svim novim stvarima je tako. U početku ljudi odbijaju, grintaju a s vremenom ipak prihvate. Tako je bilo sa FF-om, pa evo sad s Chromeom, za par godina će biti nešto novo... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 18:25 | |
| FF je meni od prvog dana bio fenomenalan, za razliku od onog smeća IE... Iako moja drugarica koja provodi cijelo svoje radno vrijeme uz komp ne može FF svariti nikako, nego lupa po IE! Svatko ima svoje razloge...  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 18:29 | |
| Slažem se. Inače ovo s Chromeom Goolge malo utjeruje Mozilli i IE-u. Najave su da će uskoro izbaciti hrpu aplikacija za koju će pogodite biti potreban Chrome. Monopol? Makar šta!  |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 18:36 | |
| Ja sam se zasad vratil na FF dok neke stvari ne usavrse _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
|
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 18:39 | |
| Ma FF je meni sasvim O.K. A sjeti se samo Altaviste, Bigfoota, Lycosa, Northern lighta, Netscape navigatora i kako su li se sve zvali . |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Google Chrome, novi browser 03.09.08 18:40 | |
| Chrome je zamišljen kao "operativni sustav", ne u smislu da zamijeni (za sada) Windowse, Linux, OS-X, itd. Već će se pomoću njega kao osnove pokretati i izvršavati web aplikacije. Evo jedan banalan primjer, ali sve ide u tom smjeru, nije nikakva tajna. Recimo da vam je za poslovanje potreban Office. Da bi vaše poslovanje bilo legalno, morate platiti par tisuća kuna za Office paket. A sad recimo da Google, koji ima enormne mogućnosti za razvoj fenomenalnih aplikacija napravi novi standard koji će zamijeniti Office. E sad, da stvar bude bolje vi uopće ne morate instalirati tu aplikaciju već odete na net i pokrenete ju. Sjeća li se još tko terminala? E upravo to je budućnost. Platiš korištenje aplikacije na recimo 10 dana koliko ti je potrebna i koristiš je bez hrpe zafrkancije sa instaliranjem, održavanjem,... Chrome samo probija led. Ovo što sam napisao neminovna je budućnost. |
|
 | |
| | Google Chrome, novi browser | |
|