| | Mac Baren Mixture / Scottish blend | |
|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
abudimir Žuti zubi

Broj postova: 633 Join date: 23.06.2008 Age: 26 Lokacija: Bjelovar
 | Naslov: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 18:20 | |
|  Duhan je kupljen u limenci od 100 grama. Miris duhana u limenci podsjeća na travu (ne na zelenu biljnu masu nalik na opojnu drogu marihuanu  ), preciznije na sjeno. Što zbog stvarnog doživljaja, što zbog psiholoških učinaka podnaslova (Scottish blend), usput zamišljam škotske planine... Sve u svemu, divan miris. Vlažnost je primjerena MacBarenu: duhan nije jako vlažan kako im duhani znaju biti, ali bilo bi ga dobro ostaviti da se malo posuši prije pušenja. Oblik duhana je između klasičnih rezanaca i poluflake-a, lijepo sprešan. Ja sam ga istrgao i tako ga držim u limenci da malo izgubi na vlažnosti. Preporučam malo rahlije punjenje, što zbog flake-a, što zbog vlažnosti. Ostavlja lijep okus u ustima, ali ga treba pušiti krajnje oprezno jer grize za jezik ako ga podcijenite. Ipak je to Mac Baren... Ovo mi je nekako najdraži MacBaren-ov duhan od njih 6-7 što sam ih probao. Međutim, kao što rekoh, morate mu posvetiti punu pažnju da Vas ne uhvati na spavanju.  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 18:38 | |
| Dobra recenzija. Nisam imao prilike pušiti ovu MacBarenovu mješavinu, u Osijeku ga nigdje ne prodaju. No već otprilike godinu dana nisam kupio niti jedan duhan kod nas, tako da su se stvari možda promijenile. Trebalo bi probati. |
|
 | |
hole Peče me jezik

Broj postova: 116 Join date: 20.05.2008 Age: 35 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 18:51 | |
| Prema nekim istraživanjima ovo je najprodavaniji duhan za lulu u svijetu. A da grize za jezik to je istina.Imam u kvartu jednog starog lulaša koji iskljucivo pusi ovaj blend i unatoc mojim nastojanjima da ga "skinem" s njega pomocu razno raznih krasota od richa,on ne odustaje.Iskljucivo Mixture.  |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9091 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 19:07 | |
| Lijepo sam vam ja besjedio: "Plakati ćete vi za Mac Barenom"! Scottish blend je odličan duhan - imam dvije limenke od 100 grama koje čuvam za neka bolja vremena - da ih otvorim za nekih 15 godina - kad budem išao u mirovinu - isto kao i dvije limenke Navy Flakea. Ima Mac Baren loših duhana, ali i odličnih - kao ova dva spomenuta, pa legendarni Original Choice, Stockton...Samo smo se mi razbahatili! |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 19:22 | |
| Pušio sam njihov Mixture Modern, odnosno Danish Blend koji je bio blagi užas. Vjerujem da je ovaj boji. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 19:45 | |
| Plakati ćeš ti za Mac Barenom!  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 19:53 | |
| Pa kako je krenulo u ovoj državi, plakati će se i za Clanom. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 20:51 | |
| Izgleda! Pse mi uznemirilo! Laju sirotinje kao blesavi!  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 20:53 | |
| |
|
 | |
abudimir Žuti zubi

| Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 21:29 | |
| Možda se osjeti i miris meda...? To će tata  bolje reći... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 23.10.08 21:46 | |
| Blizu mene. Isti kvart zapravo. Ali se miris meda baš nije osjetio. Više jedan nutty miris, ali je to vjerujem od nove Richeve pošiljke (Down by the river)! Sada je ovdje etat de siege! |
|
 | |
Beluga Bacam filter

Broj postova: 544 Join date: 30.06.2008 Age: 47 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 01.11.08 8:44 | |
| Scottish blend mi je duže vreme u grupi duvana koji obavezno moram imati u kući. Zanimljiv mi je i zbog toga što tokom pušenja ima čitavu skalu (blago definisanih) ukusa i aroma iz kojih mi najviše iskoči u drugoj polovini neki blagi whisky-taste. Pušim ga kada se zasitim dominantnih ukusa latakija i OCa. Po meni je on karika koja povezuje i u centru je svih podela na ovakve ili onakve duvane. A istina je da mu dim nije baš hladan. Kažu da ga u MB-u miksaju iz četrdesetak komponenata... Preporuka i “must_have“ A kako reče Kruno, Danish Blend mi je užas... prvo što sam osetio kad sam otvorio pakovanje su bile Bronhi bombone - i tu je bio kraj naše ljubavi  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 01.11.08 9:11 | |
| Istina - taj Danish blend se stvarno, kako bi rekli Bosanci, čuje na Bronhi, ili na "Negro" - odžačara grla! Inače su te nazovi danske mješavine meni osobno preslatke i previše umjetno aromatizirane - od onog Holger Danske, pa dalje. Meni je S.B. odličan! Kako sam napisao, čuvam dvije limenke da ih otvorim i počastim ekipu kad budem išao u mirovinu (ako je doživim  ) . A ako ne doživim - Šokre i Davorin su izvršitelji oporuke u vezi lula i duhana, pa kako oni odluče! |
|
 | |
abudimir Žuti zubi

| Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 01.11.08 13:09 | |
| Baš sam ga sinoć dimio vani. Odličan je! Uvjeren sam da mu je pomoglo to što je odstajao dva mjeseca i to što sam ga malo izmrvio iz flake formata pa se malo posušio. Fantastičan okus i uopće ne dosadi za vrijeme pušenja...  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Mac Baren Mixture / Scottish blend 01.11.08 14:16 | |
| Pa kažem ti ja! Nisam ga uzalud ostavio za odlazak u mirovinu (ili karmine - svejedno)!  |
|
 | |
| | Mac Baren Mixture / Scottish blend | |
|