Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Molim par savjeta o izboru duhana.

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 239

PostajNaslov: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 10:51

Ja sam jedan od onih koji ne podnose aromatizirane duhane. Za motanje cigareta su mi zato najbolji Golden virginia i nešto manje Van nelle. Van nelle je doduše odimljen ali nije mi to isto kao te umjetne arome kod svih drugih koje sam probao. Ako znate jos koji kvalitetan duhan za motanje bez aroma samo javite pa bum svakako probao.

Za lulu sam si kupio Davidoff royalty. Davno sam na lulu pušio neki davidoff, zaboravio sam koje vrste, i bio mi je fantastičan, daleko bolji od svih MacBarenovih koje sam tada trošio, pa sam sad odlučio malo investirati u tu marku. Royalty mi se zasad dosta sviđa, čak se da i uvlačiti međutim skup je do bola za tih 50ak grama. Bar mojoj curi ne smrdi, a to je vrlo važno. Very Happy

Molio bih starješine za savjet u kojem smjeru da krenem isprobavati duhane. Mogu biti aromatični, dapače, međutim nipošto aromatizirani.

Hvala unaprijed!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 10:57

Kod nas imaš nešto Petersonovih, MacBarenovih i Davidoff duhana koji su pušljivi, osim toga manje više sve ostalo je katastrofa. Velika većina nas duhane za lulu nabavlja preko neta na www.4noggins.com Ima ogroman izbor duhana, što aromatičnih, što klasičnih. Preporučio bih ti da pročitaš naše recenzije na www.piperson.org Siguran sam da ćeš naići na nešto što bi ti odgovaralo.
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 10:58

E da, još jedna molba. Molio bih da napomenete koje bi od preporučenih duhana trebao isprobavati u nekoj drugoj luli. Koliko sam shvatio lula se može zagaditi ak se u nju trpa sve i sva. Hvala!

Edit: Hvala kkurilj, nemam još namjeru naručivati u većim količinama. Prvo bi ovak malo isprobao kaj se ovdje može kupiti. Ja trebam pušakati bolji duhan bar mjesec dana prije nego što skroz zaključim kakav mi je. Prvo bih htio skužiti kakav mi je uopće ukus u cijelom spektru ponude. Hvala na linku, budem sad malo zagrijao stolicu.

Zadnja promjena: Greg; 30.10.08 11:03; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 11:02

Ja imam par lula u kojima pušim samo klasične i par lula u kojima pušim samo aromatične duhane. Tako da nemam problema sa zagađivanjem lule.
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 11:05

Dakle u svoju lulu mogu trpati sve nearomatizirane bez straha. Ak sam dobro shvatio to je super! Tnx!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 11:07

Tako nekako. Nabavi još par lula i nemaš brige.
[Vrh] Go down
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 742

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 11:16

O Davidoffu smo imali raspravu i mislim da je generalni zaključak bio - preskup. A i nije nešto (bar meni, koliko me pamčenje služi).
Jedino nearomatizirano imaš Peterson "Old Dublin" i MacBaren Virginia (nešto). Iako za MB nisam siguran da nije uopće aromatiziran.
Old Dublin je korektna 'engleska' mješavina, ali nije garantirano da će se to svidjeti okolini. Curi...
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 13:07

Old Dublin mi svakako zvuči za probati i prvi mi je na popisu za sada.

Preporučate li neki sa više latakije i neki sa više burleya a da ih ima kod nas za kupiti? Bez dodanih aroma, naravno.

...moram si naci avatar
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 13:10

Nema tako šta kod nas za kupiti. Najjača latakija dobavljiva kod nas (a mislim i jedina) je Old Dublin. Za sve ostalo ne preostaje ti drugo nego order now na nekom web shopu.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 13:43

Upravo tako. Pa nemoj naručiti za prvi put pola kile! Uzmi manje i zamoli Richa u www.4noggins.com da ti pošalje nekoliko testera (to bude između 10 do 20 deka duhana - kako mu se tko sviđa umrijet od smjeha, je li tako Šokre?) pa vidi što ti odgovara.
U suprotnom će se ova diskusija pretvoriti u lamentiranje o lošoj ponudi kod nas, bla-bla, presipavanje iz šupljeg u prazno!
Imaš adresu web shopa, malo pogledaj i to je to! Inače Rich nije skup! Samo dollar raste!
[Vrh] Go down
hole
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 116

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 14:04

Kod nas kupi Old Dublin.To je u kategoriji prirodno aromatičnih,bez dodane kemije samo dimljen duhan,jedino što će ti večina nas preporučiti.Ostalo je pušljivo ili nepušljivo
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 14:20

Puno hvala na komentarima!
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3896

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 15:26

Ma navrati koju subotu, obično je izbor duhana u nivou od 10 - 12 vrsta.... Besplatna degustacija pa se možeš opredijeliti.
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
Fubar
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 742

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 15:26

Greg, mogao bi ti promjeniti mišljenje o aromaticima. Neki jesu. ;o)
Ako ti se pokušava, a možda od ekipe netko i ima, znam sigurno da je bilo kod nas Mac Baren Virginia No1. Ali stvarno ne znam koliko je aromatiziran,
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Molim par savjeta o izboru duhana.   30.10.08 17:04

Moguće, moguće. Ipak to nije cigareta a sjecam se da su mi davno bili dobri Navi flake i Plum cake. Hvala na jos jednom pozivu, bum navratio sam da upusim lulu i prizdravim. Cinite mi se ko skroz dobra ekipa. piva
[Vrh] Go down

Molim par savjeta o izboru duhana.

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 3.Goto page : 1, 2, 3  Next

Similar topics

-
» Ja sam 24/7 poćetnik molim pomoć
» Molim par savjeta o izboru duhana.
» Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine!
» Nešto malo o "blendiranju" duhana
» Čuvanje duhana