Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Jedna ideja za sigurnije upušavanje

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 239

PostajNaslov: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 8:28

Napravio sam to jučer za probu i ne vidim zašto to ne bi funkcioniralo. Jedino bi to mogli shvatiti kao svetogrđe Laughing

Dakle, većina vas sigurno ima pošteno upušene lule sa debljim cakeom. Kod mene je to bio jedino onaj chillum pa sam to iskoristio. Natočio sam malo 97%tnog alkohola u čašicu. Umakao mali prst unutra i polagano omekšavao cake u chillumu. Kad se počeo opet stiskati mic po mic sam ga premazivao u neupušenu lulu. Premažem, puhnem da se posuši malo pa još jedan sloj. I tak sam si napravio tanki sloj cakea u novoj luli. Brzo se stisnuo nazad a danas već djeluje skroz suh. Ne kažem da je to sad upušeno ali sam siguran da je puno manji rizik od progorijevanja i upušavanje će biti puno bezbolnije.

Kaj si mislite o tome?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 8:36

Upitno je koliko će se taj preseljeni "cake" držati na stijenkama lule.
Iskreno - sumnjam.
I moram priznati da su mi nejasni svi koji žele napraviti instant proces upušivanja. Čemu žurba? Za mene upušivanje je upoznavanje lule i uvijek mu se veselim.
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 8:39

Ma to je čista smola, možda mrvica pepela. Probaj ga skinuti s prsta pa vidi kak se drži Smile Aj vidjeti ćemo. Bio sam siguran da će se neki mrštiti na to. Jebga, to ti je strojarska deformacija. Kad mi je palo na pamet morao sam isprobati, bar sam siguran da nisam ništa nepopravljivo napravio.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 8:41

Ma sve pet, tvoja lula, tvoja odluka.
Javi rezultate.
[Vrh] Go down
Sasha19_81
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 287

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 8:58

iskreno, nema mi ljepse nego uzet malo duhana, ugurat ga u frisku lulu, prerezat sibicu po pola (po duzini) , zapaliti i sa takvim tankim plamenom zapaliti lulu. Pusiti nijezno nekih 20-tak minuta i onda nakon sat vremena pogledat taj divan opus crteza koje ostavlja pepo na unutrasnjoj strani lule.. Evo bas danas se pripremam upusiti jednu novu petersonku.. :P

Tak se veselim :P
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 9:23

To Saša!!!! Potpisujem! Ono pogled u lulu nakon prvog pušenja, a na stijenkama "crteži" koji pričaju uvod u jednu lijepu priču. Ma ludilo!
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 9:44

Samo da budemo jasni, to je jeftina lula koja već ima neki crni premaz pa ne propuštam crteže Smile Da nije svakako bih si gatao iz lule Very Happy
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 10:15

Crni premaz je jedna verzija umjetnog cakea. Služi da se ne pregori lula. Ali kako pušenje lule nije Olimpijska disciplina ( na nikakvo drugo natjecanje u smislu više - brže ) nego čisto uživanje, poslušaj starije mačke. Uživaj u upušavanju lule, to je smisao njenog bitka.
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 11:00

Upravo tako! Ova ideja sa "humanim preseljenjem" je zapravo bez veze. Bit je da stijenka lule bude "opržena" i da se na njoj stvara cake...Ovako - to će biti nova lula sa nekakvom smolom unutra. Nema veze što je to kako si napisao "jeftina lula". Svaka lula traži poštovanje i tako ga i vraća!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 11:02

Kako je jednom netko rekao:
Paradoks našeg vremena.
Planiramo više, a postižemo manje. Naučili smo žuriti, a zaboravili strpljivo čekati.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 11:13

Točno! Bravo Krunek!
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 19:28

bayro je napisao/la:
Upravo tako! Ova ideja sa "humanim preseljenjem" je zapravo bez veze. Bit je da stijenka lule bude "opržena" i da se na njoj stvara cake...Ovako - to će biti nova lula sa nekakvom smolom unutra. Nema veze što je to kako si napisao "jeftina lula". Svaka lula traži poštovanje i tako ga i vraća!

Bome mi je vratila danas popodne drunken Nisam ni trecinu uspio popušiti a nikotin me odvalio kak dugo nije. A nisam uvlačio dim. Valjda ne skužim toliko navečer uz pivicu. Jak je taj Davidoff Royalty, mamumubabe, al nije da se puno bunim Fučkanje
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 19:52

Odvalila te pivčuga, a ne taj preskupi Davidoff! drunken
I nemoj toliko saugati tu siročicu Lorenzo pipu. Ako je jeftina, ne znači da je loša. Lorenzo je stara firma - upoznao sam i pokojnog g. Lorenza Tagliabue, sada su sinovi preselili proizvodnju u Albaniju, gdje ima odličnog vrijesa, a radna snaga je jeftina. Imam dvije Lorenzo lule - nisu bile skupe, a odlične su!
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 19:56

Ma ne po danu nisam pio pivu, navečer pijem uz pajpicu. A ne srčem ju uopće jako, frka me jer ju upušavam, uglavnom mi dimi onako na pola snage sa hladnim dimom.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Jedna ideja za sigurnije upušavanje   31.10.08 20:40

Onda te trefila ta tvoja alkemija sa "humanim preseljenjem". Shit happens! Eto - sad si 16 posto pametniji nego jutros!
I ne saugaj, nego fino, kulturno, lagano...Nije nikom krava na nogu stala! Ako se i ugasi - nikakva šteta. Upali i nastavi! Neće naškoditi tvom muškom brnjičastom ponosu, bez brige!
[Vrh] Go down

Jedna ideja za sigurnije upušavanje

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Jedna ideja za sigurnije upušavanje
» Održavanje tema
» VODIČ ZA POČETNIKE!
» gdje sta cuvati
» Spašavanje lule s previsoko izbušenom rupom...