Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Holger Danske black & bourbon

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 239

PostajNaslov: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 8:26

Jučer mi je stari dao za napunit lulu da si probam njegov omiljeni duhan. Htio sam probati kakvi su mi aromatizirani jer me uvjerio da on za razliku od cigareta za lulu voli aromatizirani duhan.

Miris duhana iz vrećice je izvrstan, a aroma je postojana i kod pušenja. Duhan je jako blag, uopće ne peče za jezik ali zapravo uopće nema neke arome duhana. Neka fina aroma se razvije negdje napola ili kod zadnje trećine lule i tad mi duhan čak i ima nešto. Možda Holger Danske i je u samom vrhu među aromaticima, ne bih znao jer mi fali iskustva, ali taj duhan mi je preblag. Djeca bi ga mogla pušiti Very Happy Većim dijelom pušenja sam ga pućkao iz usta i uvlačio na nos ne bi li me bar malo pecnuo, i nije baš uspio. A što se direktnog uvlačenja u pluća tiče mogu ga srkati kao dimnjak, nema nikakvog otpora.

Ocjenu ne bih mogao dati, imam dojam da je jako kvalitetan jer nema nikakve neugodne arome, dobar je aftertaste, fino miriši i za pušiti i u sobi al ja sam potpuno razočaran jer nemam dojam da pušim duhan.
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 10:14

Definitivno trebaš preći na latakiju, npr Billy Buda :-)))))
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 11:13

Već je pisano na ovom forumu o tom nesretnom "Holger Danske". Ti su duhani crni, slatki bili nekad moderni kao danas morta recimo, ali sa samim duhanom baš i nemaju neke veze. Inače su danski duhani previše umjetno aromatizirani i zato ih pravi pušači ne vole.
Dobra mješavina se dade napraviti i pametnim blendiranjem - bez dodatnih aditiva koje Vikinzi škafovima lijevaju po malo duhana! bayro
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 11:48

Kao uvijek glas mudrosti..... Upravo tako aromatizirati se može :
a) mješanjem raznih vrsta duhana
b) dodavanjem umjetnih aroma.

Naravno da je lako izabrati pravi odgovor.....
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 11:55

Odgovor je kao i uvijek

c) miješanjem raznih vrsta duhana i vrlo laganim aromatiziranjem prirodnim aromama (kao što recimo radi Rich)!

Naime nekako sumnjam da u prirodi na cijeloj kugli zemaljskoj ima recimo borovnice ili višnje da se od njih napravi aroma koju Mladunče u svojim duhanima popuši za dva tjedna!
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 12:09

ili aromatiziranje latakijom ;.)))))
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 12:15

E to je već blendiranje, a ne aromatiziranje!
Latakija je zapravo sveta billjka i sve se čudim kako ju Vatikan ili Vaseljenski sabor - svejedno još nije kanonizirao. Zamisli kako bi bilo dobro da te pop umjesto sa tamjanom u onim rijetkim situacijama kad idemo u crkvu zakadi sa latakiom! pop
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 12:47

Davorin je napisao/la:

Ajme po tome što piše na Tobbacco reviews zvuči fantastično. Mislim da ću za koji mjesec morati neku narudžbu složiti jer već imam bar 4 duhana na listi. Za sad sam srećom opskrbljen, stari mi je prepustio njemu odvratne Dunhill London mixture i Standard mixture medium, a nekako mi se čini da će mi biti baš taman. Bili su suhi ko barut pa se sad malo druže sa salatom prije neg ih kremiram. :geek:
[Vrh] Go down
abudimir
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 638

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 12:58

Ne sa salatom! Piše ti u tips & tricks kako se vlaže duhani...
[Vrh] Go down
http://www.reverbnation.com/zaynband
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 13:44

Ostajem na salati ako ne dobijem pošteni argument zašto ne. Pročitao sam cijeli topic i nisam našao dobar razlog zašto ne. Da se ne ponavljam tamo sam napisao zašto mi je to super metoda.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 13:47

Ma radi kako te volja. Ovo sa parom je brže i jednostavnije.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 14:42

Kasnije lijepo začini cijelu stvar kvasinom i maslinovim uljem, pa u slast!
Pročitaj što sam ti napisao. Nije bez vraga. Ne ponavljaj moje greške! Pogotovo ne sa Dunhillom! Šteta je. Ako ti je do eksperimenata, igraj se sa Holger Danske, a ne sa Dunhillom kojeg uskoro više neće biti jer je proizvodnja prdnula u čabar! bayro
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   02.11.08 23:52

Davorin je napisao/la:

Jel ima netko Billy Buda doma? Ja bih svratio na druženje u subotu, a nosim zrnje rustice za koga god interesira, a nudim i 4 duhana na probu ako ikoga još zanimaju. Davidoff Royalty, Dunhill Standard mixture medium i London mixture (vlaženih salatom, moliću lijepo Smile i stari ko biblija) te Petersonov Old Dublin. Imam nešto malo lista N. rustice ako je netko raspoložen za trovanje Very Happy ali i cvijeta koji je meni jako interesantan. Zarolan u cigaretama daje notu meda i dobar nikotinski kick, a u luli ga još nisam probao. Cvijeće duhana je samo za fine guze, prava delikatesa. Nemam pojma zašto se ne koristi i komercijalno za skupe mješavine. Jebada je za brati ali za pušit je mrak.

Sad sam si isprobao Standard mixture medium i čini mi se dobar za popodnevna pušenja, ali to je samo dojam na prvu lulu. Sve engleske mješavine koje sam probao dosad su mi super, jedino mi nije dobar aftertaste, kao da sam lizao pepeljare, skroz cigaretni đir.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   03.11.08 8:01

Taj aftertaste je zato što očito duhan nije dovoljno vlažan. No, imali smo pred par mjeseci priliku otvoriti preko dvdeset godina staru limenku "Balkan Sobrania" pa je bio za prste lizati.
Jesu li ti Dunhillovi duhani bili vakumirani kada si ih dobio ili ne? Ako nisu - e to ti je aftertaste od šalate! Sad se ne zezam.
Donesi, pa će vijeće staraca presuditi!
A biti će jedno dvadesetak duhana na stolu sigurno! Tako je uvijek!
I ne olizuj pepeljare. Nije zgodno! Što će ljudi misliti! bounce
[Vrh] Go down
Greg
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: Holger Danske black & bourbon   03.11.08 11:20

Aftertaste nije bio od Dunhilla koji sam vlažio salatom već od svježe kupljenog vakumiranog Davidoffa. Dunhill nisam imao priliku pošteno ocijeniti al budem danas, malo sam ga prećero sa vlaženjem pa sam ga morao malo izluftati.

Kako bi samo htjeli da sam ga zajebal salatom al to se ne bu desilo Smile Dakle trebao bih dodatno ovlažiti Davidoff? Bum ja to sve donio u subotu na stručnu procjenu.

A što se salate tiče predlažem test naslijepo. Osušiti ću za dvije lule duhana (zapravo može bilo tko) i jedan dio ovlažiti parom a drugi salatom (kristalkom najbolje Smile). Označiti sa A i B i zadržati za sebe koji je koji sve do kraja pušenja. Pa da vidim dal će itko moći osjetiti razliku, poprilično sam siguran da će se to svesti na puko pogađanje.

Jel ima netko Billy Buda za pola lule?
[Vrh] Go down

Holger Danske black & bourbon

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Holger Danske black & bourbon
» Holger dansk Mango & Vanilla
» Captain Black
» Stanwell - Black Diamond
» Film Zagor The Black Pirate's Treasure (1971)