|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Greg Peče me jezik

Broj postova: 239 Join date: 30.10.2008 Age: 29 Lokacija: Zabreg
 | Naslov: 4noggins narudžbe 19.11.08 23:13 | |
| Dakle, kako naš pravnik bayro kaže da se za narudžbe ispod pola kile duhana ne treba plaćati dodatni porez. Ako netko ima manju narudžbu ili naručuje i više, ja kao vjeroratno i neki drugi članovi foruma bi se rado prikrpali.
Hole uskoro misli nešto naručiti i dogovorili smo se da ću mu ja uletiti da dopunim tik do ispod pola kile. Ako netko drugi misli skoro naručivati lijepo bih molio da mi prije javi da se prikrpam pa da se utalimo za poreze i poštarinu prema masi duhana ili prema dogovoru. Trenutno nemam volje ni vremena trošiti vrijeme na vađenje kartice pa bi mi jako odgovaralo da se skompam sa nekim za narudžbu, a ak žicam starog da on naruči on bi morao ići po to a on stvarno nema vremena za to.
Molio bih da mi javite ovdje ili na PM. Već znam što želim naručiti i neću vam trošiti vrijeme na biranje, a nađemo se kao do sad na korzu ili već po potrebi, puno hvala unaprijed! |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: 4noggins narudžbe 19.11.08 23:43 | |
| Mali ispravak: prema postojećim propisima plaćanja carine oslobođeno je do 250 grama duhana ili 200 cigareta, odnosno šteka. Činjenica je da do sada nismo imali problema sa carinom (osim Kruneka, no to je priča za sebe), ali do pola kile još prolazi. Preko toga bi moglo već biti plaćanja carine. Mala mogućnost, ali ipak... |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: 4noggins narudžbe 19.11.08 23:47 | |
| Da ne ureknem, moja brkata se malo smirila i sad mi pošiljke do 350 grama ne carini. Pod uvjetom da nije bulk pakiranje. No u zadnje vrijeme ionako samo konzervirane naručujem. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: 4noggins narudžbe 20.11.08 0:07 | |
| Da, da...Recesija dolazi. Moraš se opskrbiti željeznim rezervama!  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: 4noggins narudžbe 20.11.08 0:08 | |
| A bolje da ima, nego da nema. |
|
 | |
Greg Peče me jezik

| Naslov: Re: 4noggins narudžbe 20.11.08 9:05 | |
| A koliko može doći carina?
Koliko sam uspio shvatiti iz narodnih novina, za kilu rezanog duhana plaća se porez od 56 kuna. (Zakon iz 1994. godine)
Al me ovo brine:
(1) Novčanom kaznom od 40.000,00 do 2.000.000,00 kuna za prekršaj će se kazniti pravna ili fizička osoba:
2. ako uveze, odnosno izveze duhanske proizvode bez odobrenja Ministarstva financija (članak 14.),
Članak 14.
(1) Uvoziti i izvoziti duhanske proizvode i opskrbljivati zračne luke, zrakoplove koji lete međunarodnim zračnim prostorom, brodove koji prometuju međunarodnim vodama i slobodne carinske prodavaonice mogu pravne osobe upisane u sudski registar za obavljanje djelatnosti trgovine na osnovi odobrenja koje na njihov zahtjev daje Ministarstvo financija – Središnji ured Carinske uprave.
(2) Ako se pravna osoba iz stavka 1. ovoga članka ne pridržava odredbi ovoga Zakona ili je pravomoćnim rješenjem kažnjena za porezni prekršaj ili je porezni dužnik, Ministarstvo financija – Središnji ured Carinske uprave može joj uskratiti davanje odobrenja, oduzeti odobrenje ili rješenjem zabraniti uvoz i izvoz duhanskih proizvoda na određeno vrijeme, a u ponovljenom slučaju trajno.
Ništa se ne govori o uvozu za osobne potrebe. A ako neki revni idiot zaključi da to mislimo prodavati moramo na sud ići dokazivati da to nije tako. Koja količina duhana još spada pod osobne potrebe? 250 grama? Ne znam gdje bih to mogao pronaći, ima puno dokumenata za pročitati. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: 4noggins narudžbe 20.11.08 9:52 | |
| |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: 4noggins narudžbe 20.11.08 10:58 | |
| Točan iznos carine ti nitko ne može reći. Sve ovisi o dobroj volji carinika kod kojeg dođe tvoj paket. Još ako se sjeti da bi bilo dobro da posjetiš sanitarnog inspektora... ma dođe te skoro na isto da si kupio povratnu avionsku kartu do Richa. |
|
 | |
Greg Peče me jezik

| Naslov: Re: 4noggins narudžbe 20.11.08 11:06 | |
| U 618 zakona se spominje duhan, a 52 ga imaju u naslovu. Koji od njih trebam čitati?
kkurilj, mora negdje to biti određeno. |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: 4noggins narudžbe 20.11.08 11:08 | |
| Vjeruj mi na riječ. Ja sam za iste količine plaćao različito. A sve ovisi o cariniku, nedaj Bože carinici. |
|
 | |
Greg Peče me jezik

| Naslov: Re: 4noggins narudžbe 20.11.08 11:10 | |
| Naš pravni sustav je za objesiti se. A te carinike treba na sud, razliku vjerojatno spremaju u džep, ako ne i puni iznos. |
|
 | |
Greg Peče me jezik

| Naslov: Re: 4noggins narudžbe 21.11.08 22:50 | |
| Bayro, molim te reci koji bi zakon trebao čitati.
Inače ak je netko voljan uključiti me u svoju narudžbu htio bih 2 ili radije 4oz Bald headed teachera i dvije 'Missouri Meerschaum COUNTRY GENTLEMAN' corncob lule. Novce imam 1. 12. a možda i ranije. Puno hvala dobrici koja me uključi. |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: 4noggins narudžbe 21.11.08 23:32 | |
| Samo da napomenem da nije pametno u istom paketu uzimati različite vrste proizvoda. Ili samo duhani, ili samo lule. Inače bi lako mogli ići špediteru po jedinstvenu carinsku deklaraciju, što naravno košta više nego cijeli paket. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: 4noggins narudžbe 22.11.08 9:13 | |
| Točno Kruno zbori! Nije pametno u istoj pošiljci imati i duhane i lule. Tada bi moglo biti problema! Ja sam samo jednom iz Južne Afrike, kada je Bog još po zemlji hodio uzeo i duhan (Sobranie naravno) i njihovu calabash pipu. Taj put nije bilo problema, ali znam da je Kruno imao velikih problema sa carinom kada je uzimao i duhan i lulu zajedno. Bolje je pojedinačno! |
|
 | |
Sasha19_81 Peče me jezik

Broj postova: 287 Join date: 07.04.2008 Age: 31 Lokacija: Bregana- radim u Zagrebu
 | Naslov: Re: 4noggins narudžbe 22.11.08 13:46 | |
| cornice i fuhan meni prolazilo bez problema.
A country gentlman ti nije bas najbolji izbor.
Missouri Meerschaum LEGEND Missouri Meerschaum MISSOURI PRIDE
2 najbolje. |
|
 | |
|