|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
miha1981 Bijeli zubi

Broj postova: 37 Join date: 09.11.2008 Age: 30 Lokacija: Ljubljana, Slovenija
 | Naslov: Adapter za Savinellicu 20.11.08 11:49 | |
| Dakle, imam Savinellicu 9mm. Došla je s balsa filterima, koje ne koristim. Probao sam jednom i nije mi se svidjelo. Čitam po internetu o nekim adapterim za one koje puše filter-lulu bez filtera i pitam se, da li će se nešto ružno dogoditi, ako nemam ovog adaptera? Ili je to više stvar, ne znam, manje prljavštine po unutrašnjosti?  |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 20.11.08 14:18 | |
| Neće se dogoditi ništa strašno, skoči do Dreiera u Graz - nije ti daleko i uzmeš hrpu plastičnih adaptera za 1 euro (ili ti ih Dreier pokloni!) |
|
 | |
Beluga Bacam filter

Broj postova: 544 Join date: 30.06.2008 Age: 47 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 20.11.08 19:41 | |
| Iz dve 9mm i jedne 6mm lule sam povadio filtere, i koliko vidim - ništa im se strašno ne dešava... u rotiranju upadaju na pušenje svaki drugi-treći dan. Mislim da je to dovoljno vremena da se čak i višak kondenzata lepo osuši....  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 20.11.08 20:04 | |
| Tako je! Ja sam godinama pušio i bez filtera i bez adaptera i ništa se dogodilo nije. Kako kažeš - uz pravilnu rotaciju nema ni kondenzata, a niti papirnate maramice niti štapići za uši nisu jučer izumljeni! |
|
 | |
LenkoSmrk Bacam filter

Broj postova: 372 Join date: 12.12.2011 Age: 37 Lokacija: Slovenija-Prlekija
 | Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 12.12.11 23:40 | |
| Pošto mi teta kod Dreiera neče podat adaptera nit ga dat, a izvadi ga iz lule koju kupujem, nesto si razmišljam, da angažiram kolegu, koji obrađuje rostfrei, da mi proba napravit rosttfrei adapter. Dobra strana metala, mogla bi biti hlađenje dima.... a loša možda kondenziranje dima na ovakvom adapteru. Šta mislite o ideji RF adaptera??? Ak ima netko ovaj pastični adapter i šubler, bio bih mu zahvalan, ako ga promeri i napiše dimenzije. Zaboravil sam napisati, da se radi o 9mm adapteru. |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2972 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 13.12.11 0:19 | |
| ako mene pitas ja sam sve te adaptere povadio. lakse mi se lula pusi bez njega, imam osecaj kao da lakse dise. tako da se nemoj sikirati oko toga i pusi sa uzivanjem i bez filtera  |
|
 | |
amaru Peče me jezik

Broj postova: 237 Join date: 03.04.2010 Age: 28 Lokacija: grad na 4 rijeke
 | Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 13.12.11 10:04 | |
| mislim da ti ideja s rf adapterom i nije nešto...imaš dosta tema gdje se spominju razni metalni adapteri i nekakav zaključak je da to baš i nije nešto te se svi toga rješavaju. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 13.12.11 11:41 | |
| Nemoj se zezati sa rostfrei adapterom. Može ti opako pokvariti okus duhana. Tko znade kakve sve kemijske reakcije se tada događaju, ali svakako nisu dobre. Ili puši bez adaptera, ništa se neće dogoditi, ili kroz par mjeseci kad te bolje upozna, tetu Dreiericu zamoli da ti proda adapter, jer znam da ih ima, ali ih čuva za odabrane. Inače su najbolji adapteri one koje je svojevremeno  napravio od vrijesa - bolji od svih plastičnih! |
|
 | |
LenkoSmrk Bacam filter

| Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 13.12.11 11:58 | |
| E Bayro u pravu si, nisam razmišljao o kemiji kod obrade metala.... Več mi se desilo, da nisam stavio filtera posle čiščenja lule i skontam ja kad posle dimljenja čistim lulu, da mi nešto fali da izbacim  . Kad budem potrošio zalihu filtera, onda dimim bez... WATCHPOINT A most important word of warning about filter pipes: Filter pipes must be smoked with either the filter or an adapter (usually supplied with the pipe). Smoking without the filter (or adapter), even once, will allow moisture to condense in the empty space and seep into the shank, causing it to swell. This will result in a cracked shank, or a loose mouthpiece which is very difficult to remedy. Treba Vauen da plaši narod, dobro je za biznis, valda. |
|
 | |
grga Oblak dima

Broj postova: 2733 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 13.12.11 12:16 | |
| Vidis, zanimljivo, ova informacija mi nije dosad dosla pred oci. Iako meni osobno nevjerojatna ali da, u svakom slucaju zanimljiva. |
|
 | |
milo Žuti zubi

Broj postova: 710 Join date: 02.04.2010 Age: 34 Lokacija: Škofja Loka-Slovenija
 | Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 13.12.11 13:23 | |
| baš je fino kad napuniš lulu sa filterom, sjedneš u gostioni , naručiš piče, uživaš u luli nekoliko dimova, a onda se zamaši filter. J... filter i to da bacaš duhan baš kad si počeo uživati jer nije dobro odvajati usnik od lule kad je lula topla. |
|
 | |
LenkoSmrk Bacam filter

| Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 13.12.11 14:14 | |
| Treba da nosiš kofer sa lulama svugde ... precaciš duhan i pušiš dalje. |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 13.12.11 16:23 | |
| ljudi, nema hemijske opasnosti od upotrebe rostfreia, to je davno dokazano (gomila posudja i sve mesalice za testa su od njega), ali svi znamo sta je rezultat metalnog filtera - kondenzacija do bola. zato bato pusi bez filtera i adaptera i mirna bosna. luli se nista nece desiti, to ti garantujem glavom. a o prebacivanju duvana tek necu - pokvari se ukus nacisto (probao davno) |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 13.12.11 16:51 | |
| | ssekir75 je napisao/la: | | ljudi, nema hemijske opasnosti od upotrebe rostfreia, to je davno dokazano (gomila posudja i sve mesalice za testa su od njega), ali svi znamo sta je rezultat metalnog filtera - kondenzacija do bola. zato bato pusi bez filtera i adaptera i mirna bosna. luli se nista nece desiti, to ti garantujem glavom. a o prebacivanju duvana tek necu - pokvari se ukus nacisto (probao davno) |
Potpisujem, ali ne bih se baš kladio da metal (pa makar bio to i rostfrei) ne kvari okus duhana. |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Adapter za Savinellicu 13.12.11 19:46 | |
| mislio sam da nema reakcije stetne po zdravlje. a kondenzat kvari ukus duvana, to nema spora. |
|
 | |
|