|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Greg Peče me jezik

Broj postova: 239 Join date: 30.10.2008 Age: 29 Lokacija: Zabreg
 | Naslov: Progorijevanje? 24.11.08 13:26 | |
| Dakle na samom dnu točno u sredini Zippo Petersonke mi se pojavilo par pukotinica. Izgleda kao da puca cake kojeg još ne bi trebalo toliko biti (edit: zapravo skroz moguće da je samo cake) pa me frka da nije neš gore. Upušavana je vrlo pažljivo, bar 4 puta na trećinu i još bar 4 puta na dvije i nikad nije išla do vrha, a pušena je svaki put do dna kak je Krešo preporučio. Ništa slično mi se nije desilo na Lorenzici sa kojom nisam bio tako pažljiv. Koliko je loša situacija? |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 13:29 | |
| Pofuraj je u nedjelju da to Davorin vidi.... |
|
 | |
Greg Peče me jezik

| Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 13:33 | |
| To sigurno. Nego sad si mislim, da je lako moguće da ima trećinu do pola milimetra cakea na dnu, al nisam još vidio pukotine na cakeu. Moguće da je to zato jer je vrijes puno bolje prosušen pa da se to desi zbog 'disanja' lule. Al nemam još dovoljno iskustva da to procijenim. |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 13:37 | |
| Ne vjerujem da bi se u tako kratkom vremenu napravilo toliko cakea i koliko se sjećam od prošli put, spomenuo si da ti se jako zagrijava pri dnu glave... |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 13:38 | |
| Vjerojatno je vrjes "popustio". Šteta! |
|
 | |
Greg Peče me jezik

| Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 13:41 | |
| Da al mislim da je to zato jer je tamo oko 5mm debela dok na stranama ide i do 1cm. A niš onda, bum ju ostavio da miruje do nedjelje pa da stručnije oči to odšacaju. |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 13:46 | |
| To ti je normalna debljina na dnu lule. Ili su je presaugo ili si jednostavno nisi imao sreće. |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 14:57 | |
| Saugao si Greg, saugao! Ali donesi u nedjelju da struče oči to vide!  |
|
 | |
Greg Peče me jezik

| Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 15:05 | |
| Nisam bayro, nisam. Jedino sam pripaljivao kad se gasilo na samom dnu. Moguće da je od toga jer tad treba malo potegnuti da povuče plamen do dolje. Nisam ju pušio da bude vrući dim, nit je dimila punom snagom. Osim toga sam si vidio kak ju pušim. Kak onda nisam lorenzicu spalio? Skupo me je zippo koštao...
Službeno odustajem od skupljih lula osim ak mi neka stvarno žešće ne zapne za oko. A ak ima još onih jeftinih Lorenzo bentica u satelitu svakako sam zainteresiran. Jel to mogu sam ići pogledati? |
|
 | |
Greg Peče me jezik

| Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 15:49 | |
| Inače pošto se ovo desilo na samom dnu siguran sam da lula još nije za baciti. Složiti ću milimetar umjetnog cakea i nikad ju više neću pušiti do samog dna. Mislim da bu tak sve u redu.
Netko je spomijao i cijanoakrilat za krpanje pukotina, nisam siguran da je to pametno. Ak ću i to koristiti prvo ću dobro pročitati o svojstvima i temperaturama koje podnosi. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 15:57 | |
| A sve je moguće. Inače ne treba baš uvijek forsirati i pušiti do kraja ako ne ide. Tada se obično i događaju ovakve stvari. Imamo istu lulu, nije to baš tako fragilna lula. Ne vjerujem da si je progorio... A sa tim cijanoakrilatima pričekaj malo. Probaj sa Davorinovim receptom - iskušan i dobar. Imao je lulu kojoj je bla malo previsoko izbušena rupa, pa je na dno stavio prstohvat drugog duhana lošije kvalitete ili koji mu jednostavno nije "legao" na to normalno napunio lulu duhanom i veselo pušio. Probaj tako. Ne igraj se sa kemikalijama. |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 15:58 | |
| Cijanoakrilat ti je inače jako ljekovit, pogotovo ako ga inhaliraš  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 16:04 | |
| Da, može upoznati svog Stvoritelja i prije vremena!  |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3897 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 17:26 | |
| Baz panike Greg, mislim da nije ništa opasno, Peterson polira i unutrašnjost žarnice i ta politura je počela pucati. Mislim svrha joj je da izgori i napravi cake. Dakle najvjerovatnije ništa alarmantno, a s druge strane lula je toliko robusna da se sigurno nemože progorijeti normalnim pušenjem. ( sad istina ako si spajao cijevčicu s kisikom prema negdije priloženom receptu ....... ) ali ipak si ti mlada nada FSB-a pa ne činiš takve stvari. :-))))) Budemo napravili defektaciju u nedjelju. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Progorijevanje? 24.11.08 19:08 | |
| I ja mislim da je to u pitanju. Ali neka je puni tvojom metodom do nedjelje! Vrag nikad ne spava! |
|
 | |
|