| | Širenje rupe za bolje pušenje | |
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
miha1981 Bijeli zubi

Broj postova: 37 Join date: 09.11.2008 Age: 30 Lokacija: Ljubljana, Slovenija
 | Naslov: Širenje rupe za bolje pušenje 03.12.08 14:28 | |
| Možda se več govorilo o tome, ali ako ne... Dakle, velikom brzinom prešao sam po knjizi "In search of pipe dreams" u jednoj trgovini knjigama. U njoj jedno poglavlje govori o širenju rupe u vratu lule za bolji "cug" (molim lijepo, kako se to kaže na hrvatskom?). Isto na internetu nađe se puno informacija, kako proširiti rupu, da se lula bolje puši. Da se netko ne zabuni, tamo se govori o lulama pouzdanih marki, ne o "izradi-sam-svoju-lulu-iz-komada-vrijesa" lulama. Ja se zapravo pitam - zar lula več kao konačni produkt, a pored toga i umjetnički rad, uistinu treba moju intervenciju u njene najintimnije dijelove grubim alatom kao što je sveder. Zar Peterson, Dunhill, Savinelli i društvo uistinu prodaju lule, koje se "loše" puše? Ne znam - ako ja kupim A. Lange & Soehne sat, recimo ovaj: http://www.alange-soehne.com/en/watches/lange_1_tourbillon.php , ne pada mi na kraj pameti, da ga otvorim i malo "ispravim" njegovu unutrašnjost. |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Širenje rupe za bolje pušenje 03.12.08 14:40 | |
| Na hrvatskom se to kaže "otvaranje" lule. Stvar je u tome da su prije radili lule s malo većim promjerom rupe, a sad iz ne znam kojeg razloga s malo manjim promjerom. Iskreno ne bih se usudio to sam napraviti. Ja sam zadovoljan "cugom" na gotovo svim svojim lulama. |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Širenje rupe za bolje pušenje 03.12.08 15:03 | |
| Dečki; nemojte od pice kapelicu praviti! Kakvo otvaranje - kakvi bakrači! Dajte ne norite! Jebate - uvijek se nađe neki dežurni mudrac koji je nešto negdje pročitao i sad je to svjetsko pitanje! Pusti Miha lulu u miru i ne prčkaj po njoj bez veze! Puši i guštaj! |
|
 | |
miha1981 Bijeli zubi

| Naslov: Re: Širenje rupe za bolje pušenje 03.12.08 15:29 | |
| Razumijem!  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Širenje rupe za bolje pušenje 03.12.08 16:10 | |
| Samo ćeš si lulu uništiti, jedino ako si profić, onda se igraj. Takve stvari bi mogao raditi Davorin naš meštar, ali mislim da niti on ne eksperimentira sa tim "otvaranjem", naime mnogo toga može krenuti u krivo, uništiš lulu i bude ti žao, a zašto? Zato jer bi lula imala bolji "cug"....Možda. Nisam ništa loše mislio, ali bolje se ne igraj ako nemaš alata i nisi pravi meštar! |
|
 | |
Greg Peče me jezik

Broj postova: 239 Join date: 30.10.2008 Age: 29 Lokacija: Zabreg
 | Naslov: Re: Širenje rupe za bolje pušenje 03.12.08 16:17 | |
| Naslov mi zvuči jako prosto. moj prljavi um... |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Širenje rupe za bolje pušenje 03.12.08 16:22 | |
| Greg - ne skreći sa teme - slijedeći put ćeš biti dežuran u šekretu pa tamo razmišljaj o rupama! I pazi da te Nijagara ne zalije!  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Širenje rupe za bolje pušenje 03.12.08 17:21 | |
| Čovjek je pitao kako se to kaže po naški, što sam lijepo i objasnio. Niti sam mu savjetovao da to radi, niti bih ja to radio. Nemoj generalizirati. |
|
 | |
miha1981 Bijeli zubi

| Naslov: Re: Širenje rupe za bolje pušenje 03.12.08 18:07 | |
| | bayro je napisao/la: | | Nisam ništa loše mislio, ali bolje se ne igraj ako nemaš alata i nisi pravi meštar! |
Znam, znam! Baš to je i moje mišljenje - nova lula, ako nije baš neka jefto-jeftina, mora da radi. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Širenje rupe za bolje pušenje 03.12.08 18:28 | |
| Baš tako!  |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3897 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Širenje rupe za bolje pušenje 04.12.08 11:08 | |
| Mislim tu smo temu već jedno prošli na forumu, ali isto tako mi je jasno da je nači u ovoj prašumi je skoro nemoguće... mislim ja sam pisao o tome ali nemam pojma gdje je :-)))) |
|
 | |
| | Širenje rupe za bolje pušenje | |
|