| | Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom | |
|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
dean Oblak dima

Broj postova: 2195 Join date: 12.01.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 19.01.08 19:02 | |
| Ova tehnika se primjenjuje kad lula nakon duze upotrebe dobije onaj gorak okus, pogotovo ak se mjesalo vise duhana, aromatika sa ne aromaticima i sl. Uzmete obicnu kuhinjsku sol i naspete u lulu do vrha. Nakon toga ulijevajte etilni alkohol sve dok ne dodjete do samog ruba (pazite da se alkohol ne prolije po luli jer bi moga ostetiti finish, obrisite ako da. ) . Ostavite tako lulu dan do max dva i vidjet ce te da sol je sve smeđija i smeđija, te potom istresite sol van i dobro ocistite ostatke soli te pustite jos malo da se osusi. Lula je nakon toga kao nova, "cake" je jos uvijek tu i spremna je za nove pohode.
OPREZ. po tvrdnjama nekih "navodno" je bilo primjera i da se lule oštete (da li radi predugog tretmana ili necega drugog) tako da ne preporucam to raditi sa lulama velike emotivne ili matrijalne vrijednosti
Zadnja promjena: dean; 14.03.08 12:13; ukupno mijenjano 1 put. |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 04.02.08 16:08 | |
| Upravo je jedna lulica na tretmanu pa cu malo fotkat da vidite kaj sol izvuce iz lule kaj se puno pusila |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 21:48 | |
| Kaži mi, ali sad za ozbiljno, upotrebljavaš li kamenu ili morsku sol? I kakvu, sitniju ili krupniju. Mislim da sam onu ravnu Petersonku koju sam jučer pušio zagadio sa svim mogućim i nemogućim duhanima, nema previše cakea, ali sam baš na penziću skužio da mi je loše gorio u Petersonki i gasio se. Danas je sasvim druga stvar. No, da ne duljim, probao bih i ja tu tvoju legendarnu metodu, medicinski alkohol ću sutra ubosti u ljekarni, samo za sol nisam siguran. :geek: |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 21:49 | |
| pa kazu bolje ne jodirana, ali nije uvijet. Ma koja god, ja sam upotrebil i jednu i drugu |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 21:51 | |
| |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 21:53 | |
| Čuo sam da je vegeta super  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 21:54 | |
| Hoćete li da vam donesem fine ljute mljevene paprike? Možda je i to dobro da čišćenje.  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 21:54 | |
| Jebo vas ja. Ozbiljno pitam, a vi me tu prcate!  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 21:55 | |
| |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 21:56 | |
| |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 21:58 | |
| Pa Deane, jel' ti vidiš šta ovi pacijenti meni rade. Karaju me sa Vegetom i papričicama, a najozbiljnije pitam. Zvijeri jedne! Nemojte da se moram sa Deanom dopisivati privatno, to su teme koje ljude zanimaju, izgledaju blesavo, ali stvarno me zanima. Jebala vas Vegeta!  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 21:59 | |
| |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 22:01 | |
| Hvala Deane, sutra ću probati ovu tvoju metodu. A vi, zvijeri jedne, što škicate iza ugla i kesite se bezobrazno -  |
|
 | |
sesa_pipes Pipe maker

Broj postova: 829 Join date: 21.01.2008 Age: 49 Lokacija: Torino
 | Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 22:35 | |
| Bayro, stavlja se krupna sol i alkohol (medicinski) pretpostavljam. Operacija se ponavlja vise puta dok konacno sol i alkohol ne dobiju znatno svjetliju boju. Ovo, iznad svega vazi za lule koje nisu dugo koristene, ili za koje ne znamo tko ih je koristio. Imaj jedan francuski site gdje je opisan cijeli postupak, pa ako ga nadjem cu ti ga poslati. za lule koje koristimo, mislim da je ovaj postupak suvisan i da ih treba samo dobro ocistiti. U ovom slucaju su jednako dobri amaterski ili profesionalni "steameri". poslije se prodje malo sa smirgl papirom i to je sve. razlog zbog kojeg izgleda da se s tretmanom sol+alkohol drvo malo osteti, je jednostavan. Stijenka ne izgara ravnomjerno, ali je ugljeni sloj taj koji stiti ostatak drva . |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 11.02.08 22:47 | |
| Vidite da se drvo ipak malo ošteti!?! |
|
 | |
| | Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom | |
|