Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
Autor/icaPoruka
T.McR.
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 21

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   07.12.11 15:02

obzirom da je tema sol a ja sam ovdje na forumu novajlija , nemam namjeru nikome "soliti" pamet ali vam mogu prenijeti ono sto sam ja cuo , odnosno kako su mene savjetovali dvojica meni dragih i cijenjenih kolega od kojih sam ja ucio osnove zanata.
prvi ima ogroman staz u ovom zanatu i mogao bi mi biti otac a drugi je nesto malcice mladji od njega.
naime , ovaj drugi mi je rekao da mu je poznat ovaj postupak u kojem se koristi sol ali da je on svojevremeno od svog "ucitelja" dobio savjet kako se isti postupak moze uraditi kvalitetnije ali sa koristenjem secera sto je on i radio i toplo mi preporucavao i pokazivao svoje ljubimice koje su na taj nacin bile tretirane i meni su izgledale sasvim ok.
moram priznati da to nisam isprobao jer sam koristio sol ali ako je on lagao mene onda i ja ovdje lazem vas.
doticna osoba mi je veoma draga , u pravom smislu rijeci je gospodin i sumnjam da bi me lagao jer u nekim nasim krugovima u kojima se krecemo obojica a nevezano uz ovaj hobi , u tim istim krugovima je cijenjen i postivan i tesko mi je za povjerovati da bi mi iznosio neka svoja iskustva u zlonamjernom smislu.
bez obzira na sve ali nisam bio sklon eksperimentiranju no iz postovanja prema doticnom, nisam mu to nikad spomenio, (vjerovatno me bilo sramota)

sto se tice onog prvog kolege , njegov savjet sam poslusao i u nekim vremenskim intervalima koristio sam njegov savjet i povremeno po nekakovom meni samo razumljivom rasporedu , tretirao bih svoje (srednja klasa) ljubimice tako sto bi ih preko noci ostavio uronjene u nasu domacu slavonsku sljivovicu umjesto u whiskey kako je on to radio , pricekao da se osuse i odmore i nakon toga ih koristio.
nisam primjetio da su se bunile a niti da im je to nastetilo , jednostano sam poslusao njegov savjet i nisam pozalio , mozda zato i traju duze obzirom da nisu iz onog skupocjenog i kvalitetnijeg razreda koje si mogu priustiti neki koji su financijski bolje stojeci.
toliko za prvo javljanje iz nekakvog mog skromnog iskustva u usporedbi sa mnogima od vas ovdje.

inace,radije provodim vrijeme citajuci komentare i prikupljajuci razna iskustva sa ovog foruma za razliku od javljanja jer smatram da ipak nisam dovoljno kompetentan ovdje "soliti" svojim razmisljanjima jer podosta sam konzervativan tako da bi svaka polemika bila mozda ipak nepotrebna a najmanje sto zelim podizanje ikakovih tenzija ili prepirki jer i na to sam znao naici na ovim stranicama.
najradije se drzim one izreke kao u jednom vicu:
nije velik ali meni pruza maksimalno zadovoljstvo Very Happy
serbus
[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 616

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   07.12.11 15:14

Svaki komentar je dobro dosa, bar ja tako mislin i od strane iskusnih i neiskusnih jer mislim da diskusije ako su na nekom kulturnom nivou mogu samo bit pozitivne i puno se iz njih moze naucit. Znan da je puno puta bolje bit suzdrzan ali nekad i nije. Upravo si iznija jedno svoje razmisljanje koje je zanimljivo, to i je bit foruma.
A sad pitanje Smile Kako mislis uronija u sljivovicu? Mislis samo zarnicu si napunija rakion i to je to? Bez soli ili secera
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2972

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   07.12.11 15:14

so je jeftinija od secera Wink sta cu kad sam nesudjeni piroCki zet umrijet od smjeha
[Vrh] Go down
T.McR.
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 21

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   07.12.11 15:27

malo pojasnjenje za kolegu marina iz st.
tocno tako, ovo sa soli je jedna procedura(ciscenje)
a ovo sa uranjanjem u sljivovicu (jos uvijek mi je sljivka dostupnija od skupljeg wh. pa nju koristim) je druga procedura , za ociscene , i naravno kao i kod ciscenja , treba uroniti samo glavu i zastititi ostatak kako se nebi dogodilo ono sto je netko vec u jednom od prethodnih postova spomenio da je sve nabubrilo pa je onda morao turpijati , busiti i sto sve ne da spasi ljubimicu.
[Vrh] Go down
Marin Split
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 616

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   07.12.11 15:32

aaaa znaci za ociscene, kao da se malo osvijeze sa vrimena na vrime Smile
Jasnije mi je da, thx piva
[Vrh] Go down
sherlock holmes 1987
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 30

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   13.04.12 20:46

Sme li da se pusti malo i u vrat ili ne? I moze li da se u tom slucaju samo gurne jedan cistac do zarnice kroz vrat, da li ce to dovoljno zatvoriti?
[Vrh] Go down
Matko
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 322

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   13.04.12 22:03

ne smi u vrat, može ti napuknit. ja omotam štapić za uši prozirnom folijom, pa njim začepim. neće ti pustit ni kapi
[Vrh] Go down
http://www.vkbellevue-dubrovnik.hr/?p=809
sherlock holmes 1987
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   13.04.12 22:06

e sad je kasno Very Happy drzacu ih onda krace Smile
pa taj sistem onda....
[Vrh] Go down
Matko
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 322

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   13.04.12 22:08

pa dobro, neće sol baš pustit sav alkohol da procuri... neće vratu ništa bit, ali ti je ovo sa štapićem i folijom neprobojno
[Vrh] Go down
http://www.vkbellevue-dubrovnik.hr/?p=809
Alanon
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 79

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   13.04.12 22:48

Pazi, ja kad sam solio lulu koju sam hteo da dezinfikujem i po cenu da je upropastim, namerno sam sipao so u vrat, i tu dodatno nakapao alkohola, i ništa joj se nije desilo, a držao sam je tako 12 sati. Pa ti vidi. devil
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   16.04.12 23:58

ko vam je rekao da ne sme u vrat? zacepis pamucnom vatom i sipaj so u zarnicu, zatim stresi da udje u vrat i dopuni do vrha. sipaj alkohol i ostavi da odstoji. zatim lepo ocisti, isperi i ostavi koji dan da se osusi. alkohol brzo isparava, nema bojazni da ce da pukne vrat. sve lule tako cistim i nisam nikad imao porblema
[Vrh] Go down
Simba
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 90

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   17.04.12 12:21

Nasolio i ja jednu moju, ajoj gadosti...!
[Vrh] Go down
misterno
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 74

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   17.04.12 13:05

ja nasolio jednu i sipao viskija u sol. čistačem začepio glavu, ostavio preko noći... fini miris nakon što sam maknio crnu sasušenu sol Smile
[Vrh] Go down
http://www.soaringcroatia.com
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   17.04.12 14:46

aman ljudi sto upropastavate viski i rakiju? uzmes obican apotekarski alkohol za u lulu, a viski i rakiju popijes. ili ako ti je bas visak das grgi umrijet od smjeha
[Vrh] Go down
sherlock holmes 1987
Bijeli zubi
Bijeli zubi

PostajNaslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom   17.04.12 15:42

Hahaha da Smile Kvarite pica... A alkohol nema ni miris i ima manje vode, znaci lakse se susi i bolje cisti ... Po mojim skromnim iskustvima on bas dobro deluje Smile
[Vrh] Go down

Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 10 / 11.Goto page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Similar topics

-
» Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom
» 20. veljače - Međunarodni dan pušenja lule
» Zdravstvene posljedice pusenja lule
» Lule koje se "najbolje puše"
» Pušenje lule na otvorenom ( vani )