Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Balkan Latakia

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next
Autor/icaPoruka
amaru
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 237

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   02.06.10 14:08

popušio prvo pakiranje balkan latakie...u početku malo suh, ali kad je povukao malo vlage postao je puno bogatijeg okusa i ugodnijeg mirisa...jako mi se svidio te uz savinelijev EM definitivno postaje najzastupljeniji duhan u mojoj maloj kolekciji...
sreca pa sam kupio 2 paketica i upravo otvaram novi...osjetno je vlažniji(ne prevlazan) nego prvi paket i mislim da cu u njemu uzivati jos i vise...ne mogu jos raspoznavat okuse i mirise do te mjere da idem ulazit u sastav duhana, ali znam da mi se ovaj sviđa, a to je jedino bitno... Laughing
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   02.06.10 14:37

Dobrodošao u klub! Laughing
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3896

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   02.06.10 17:14

kao što bayro reče.... tko se jednom navuče.... Very Happy Meni definitivno jedan od najboljih latakijskih duhana, uživanje počinje od otvaranja vrečice... pa nadalje do malo bijelog pepela što ostane na dnu morte. Ovo nije štos, na puno mjesta sam našao da se latakija najbolje puši u morti....
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   02.06.10 21:16

Istina živa! I ja sam to primijetio. A sad zbog čega je to tako, vrag će ga znati! A vidim da je i naš Mate napisao par redaka o njemu na TR-u!
[Vrh] Go down
yankee
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 557

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   02.06.10 21:48

jes,aj em Laughing
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   02.06.10 22:11

To je sasvim u redu, jer ga je jedan naš bivši član popljuvao i dao jedinicu, što B.L. nikako ne zaslužuje, zato mu treba dići rating! Laughing
[Vrh] Go down
yankee
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 557

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   02.06.10 22:14

bez sumnje, balkan latakia je vrlo dobar duhan!
[Vrh] Go down
dfucak
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 48

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   08.08.10 12:15

Pozdrav svima na forumu!

Evo upravo sam dovršio lulu napunjenu Balkan Latakiom i moram priznati da je duhan sjajan. Sad kad sam potrošio više pola vrećice, mislim da mogu donjeti prve zaključke.
Duhan je jako finog okusa, gori hladno i postojano, puno bolje od Mac Barrena koje sam trošio dosad. Naročito sam se iznenadio kako hladno gori s obzirom da je duhan po sastavu pun suhe latakie.
Ovo je tek treća vrsta duhana koju sam probao i sigurno najbolja. Druge dvije bile su Mac Baren Vanilla i Original Choice.
O okusu duhana nebih previše, jer moje je lulaško iskustvo previše skromno, no izdvaja se jedna jako prirodna aroma po nekakvom drvu koja mi baš paše.
Očito mi odgovaraju latakie, iako sam tek početnik...
Sam miris duhana i nije baš nešto, osobito okolini Smile ali je duhan baš savršen za uživanje nasamo gdje se sva koncentracija može posvetiti okusu.
Također bih primjetio da je duhan nešto slabiji nikotinom, bar mene slabije udara od Barrenovaca.
Ohrabren ovim latakijskim iskustvom, rekao sam frendu u Španjolskoj da mi nabavi nešto duhana. Uspio je ubosti dvije pikse od 50g Dunhillove 965ice. Kaže sve zajedno 11E. Čini mi se OK cijena. E da, kaj nebi taj duhan trebao bit nedostupan?
Kritike su mu na tobacco reviewsu dobre, kakvo je vaše mišljenje o dotičnom duhanu?
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   08.08.10 13:21

965-ica je zakon, a 11 € je bagatela za dvije limenčice! No, imaš na forumu - Dunhill se vraća na jesen u velikom stilu! veseli
A što se tiče "Balkan Latakie" nju sam ja pred nekih dvije i po godine "otkrio" kod herr Dreiera u Grazu i oduševio se, oduševili se i ostali senatori, dali smo si truda i danas ga imaš kupiti i kod nas (zahvaljujući našem Papa Štrumf i gospodinu P.)! po vrlo prihvatljivim cijenama - 42 kune vrećica od 50 grama! Cool
[Vrh] Go down
dfucak
Bijeli zubi
Bijeli zubi

Broj postova: 48

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   08.08.10 13:39

Znam, i kupio sam ju (balkan latakiu) u frankopanskoj, ponukan silnim hvalama koje ste joj opjevali ovdje na forumu Smile

Nisam požalio Smile

Ovaj forum je stvarno pravi raj za lulaše i nezamislivo bi bilo počinjati s pušenjem lule bez mora savjeta kojih tu ima!
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   08.08.10 14:23

Eto, trudimo se! Ima nas par "veterana" koji smo tu od prvog dana, a koje Papa Štrumf spominje da imamo "zajedno više od sto godina iskustva", ali ima bogami i mlađih koji ništa ne zaostaju, kako u stjecanju iskustva, tako i u izradi lula! Cool
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   25.08.10 9:09

Evo mali update; kako sam se jučer toliko raspisao o Duhillovoj 965-ici, nakon Da Vincija, Margatea i ostalih krasota, koje sam tokom dana izdimio, sinoć sam išao raditi malu usporedbu. Prvo sam popušio 965-icu u meerici, a nakon toga Balkan Latakiu u morti. Dakle birao sam dvije lule koje su "neutralne".
I mogu vam kazati da su razlike između ta dva duhana vrlo male. Možda je (kažem "možda" jer mi je to bila valjda osma lula jučer!) Balkan Latakia malo intenzivnija u aromi, jer ima veći postotak latakije i nema tog famoznog cavendisha, ali su razlike jedva primjetne.
Ako griješim - ispravite me i napišite svoje zaključke i mišljenja! bayro
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 1452

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   25.08.10 10:56

Oba duhana sam pušio i u meericama i u vrijesu. Lično više sam naklonjen Dunhillu, i meni je 965-ica jedan od best buy latakijskih duhana.
[Vrh] Go down
MOVESHAKER
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 788

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   25.08.10 11:17

... 965 je odličan duhan, za koji bi mi možda bile potrebne dvije pikse da se priviknem na njega, ali zbog nemogućnosti konstantne nabavke nisam se upuštao u privikavanje, nego tu i tamo nažicam punjenje da se prisjetim okusa
(koristim priliku i zahvaljujem sponzorima:šokre3, bayro i Papa Štrumf).

Kao zagriženi aromatičar - kad želim napraviti oštri rez posegnem za Balkancem, koji uvijek izgara "do dna" i nakon njega mi nije potrebno zadimiti neko vrijeme zbog jakog retrogusta, dok me aromatici uvijek vuku da zadimim još jednu i tako u nedogled.

Isto tako čisti Balkan mi je često prežestok pa ga načešće dimim u mješavinama: Ortodox Mixure, Balkan Navy & Twisting Balkan

konkretnog zaključka nema - oba su odlična, sve ovisi o ukusu samog uživaoca
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Balkan Latakia   25.08.10 12:50

Tako je Šejkeru! Sve ovisi o individualnom ukusu! bayro
[Vrh] Go down

Balkan Latakia

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 5 / 15.Goto page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next